MKOSZ
magyar angol
FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE
Férfi
NB I.
A csoport
Női
NB I.
A csoport
Férfi tagozat
július 3.
hírkép
Dr. Deák Attila neve az elmúlt időkben összeforrt a dombóvári kosárlabdával, a dombóvári szurkolók kedvenc „Doki”-ja a szezon végeztével döntött úgy, hogy pályafutását jelenlegi lakóhelyén, Pécsett folytatja. A civilben sportjogi szakjogász ez év végéig szeretné letenni a hátralévő két szakvizsgáját és ha minden a tervei szerint alakul a jövő év elején már önálló ügyvédként praktizálhat.
július 7.
hírkép21292_horvath_imre_paks.jpg
Megjárta a pokol tornácát, majd innen kapaszkodott fel egészen a csúcs közelébe. S mindezt egyetlen szezon alatt. Horváth Imre rutinos edző, ám még az ő nem éppen unalmas szakmai karrierjében sem mondható szokványosnak a 2009–2010-es évad.
július 8.
hírkép21293_szolnok_bader3.JPG
Csütörtök délután Barcelonában elkészítették az EuroChallenge-kupa sorsolását. A magyar színeket – mivel a MJUS-Fortress Körmend végül nem fizette be a kötelező nevezési díjat – a Szolnoki Olaj képviseli a sorozatban. A piros-feketék első ellenfele a kvalifikációban a Keravnosz Sztrovolu Nicosia lesz.
július 16.
hírkép21294_13879__320x240_szedeakobuda18.jpg
Fanyar iróniával így jellemzi az Óbudai Kaszások Rádl-árok utcai csarnokában mostanság uralkodó állapotokat Török Ferenc, a klub tiszteletbeli elnöke.
július 20.
hírkép21295_szedeak_tiszaujvaros28_gs.jpg
Szerepcsere történik a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I A csoportos csapatának szakmai stábjában.
július 21.
hírkép21296_alba_paks.jpg
A hét elején postai úton az utolsó nevezések is megérkeztek a Férfi Tagozathoz az A-csoportos férfi bajnokságra.
július 26.
hírkép21297_csepel_sc.jpg
Súlyos veszteség érte a magyar kosárlabdázást: életének ötvenedik évében elhunyt Cuhorka Csaba.
július 26.
hírkép
Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a ZTE saját nevelésű játékosával képzeli el a 2.
július 27.
hírkép21299_czigler.jpg
A nyári átigazolási időszak egyik szenzációja, hogy magyar kosárlabdázás egyik ikonja, Czigler László klubot vált.
július 28.
hírkép21300_hendlein_roland.jpg
Súlyos térdsérülést szenvedett a válogatott hét végi felkészülési mérkőzésén Hendlein Roland.
július 29.
hírkép21301_molnar_sopron.JPG
Az átigazolási szezon elején szinte naponta érkeztek a hírek Sopronból az újabb és újabb szerződéshosszabbításokról.
július 31.
hírkép
Ma reggel a fővárosban megműtötték csapatunk fiatal irányítójának Horányi Ákosnk a térdét. Játékosunk közel egy órás operáción esett túl.
augusztus 1.
hírkép21302_dombesz_2010.jpg
Nehéz, története alighanem legnehezebb szezonján van túl a Dombóvár KC. A csapat a 2009–2010-es évad közben – anyagi nehézségek miatt – elveszítette játékosainak egy részét, sőt a tartozásai okán pontlevonással sújtották. S ha ennyi baj még nem lett volna elég, a bajnokság hajrájában – bizonyos hatósági engedélyek hiánya következtében – a Gyenis utcai csarnokából is ki kellett költöznie.
augusztus 1.
hírkép21304_ffi_val_2010.jpg
Hétfőn, augusztus 2-án megkezdi menetelését az Európa-bajnoki selejtező-sorozatban a férfi felnőtt válogatott.
augusztus 2.
hírkép
2010. augusztus 16-án, hétfőn kezdi meg felkészülését az Albacomp kosárlabda csapata Matus Gábor másodedző irányításával. A válogatott játékosok és Braniszlav Dzunics augusztus 30-án csatlakoznak majd a csapathoz.
augusztus 3.
hírkép21305_ffi_val_2010.jpg
Vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtező-sorozatot Szolnokon a magyar válogatott, mégis dicséretet érdemel a csapat, mert remekül helytállt a britekkel szemben (82-91).
augusztus 3.
hírkép
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a hétfői napon megkezdte a felkészülést a bajnoki címvédő Zalakerámia ZTE KK csapata.
augusztus 4.
hírkép
augusztus 4.
hírkép
Visszatér egyik korábbi állomáshelyére Fülöp Gábor. A Kaposvári KK NB I/A-csoportos férfi kosárlabda-csapatának régi-új játékosa 2002 után ismét magára húzza a somogyiak kék-fehér mezét. Teljesnek tekinthető a Kaposvári KK NB I/A-csoportos együttesének magyar kerete.
augusztus 5.
hírkép21310_szolnok_kozonseg.jpg
Szolnok a magyar férfi kosárlabdázás fővárosa – augusztusban legalábbis egész biztosan, hiszen a felnőtt válogatott három hazai Európa-bajnoki selejtezőjének a Tiszaligeti Sportcsarnok ad otthont.
augusztus 6.
hírkép21311_mkd_hun_ebsel_2010_2.jpg
Nem sikerült megszorongatnia a magyar válogatottnak Macedóniát, Szkopjéban a hazaiak 78-44-es sikerével zárult az Eb-selejtező-sorozat csütörtök esti összecsapása.
augusztus 7.
hírkép
Az amerikai irányító 2005-2008 között három évadot húzott le a klub színeiben, közben 2007-ben bajnok és kupagyőztes lett az együttes.
augusztus 8.
hírkép
Alekszejev után újabb légióssal bővült a szombathelyiek kerete. A 3-4-es poszton bevethető amerikai egy évre írt alá.
augusztus 9.
hírkép
Egyre erősebben körvonalazódik a csapatunk idei évi kerete, második légiósként Sefton Barrett érkezik bedobó posztra.
augusztus 9.
hírkép
Amint arról beszámoltunk, az SKC a felkészülést megkezdő játékoskeretében betegség miatt nem volt ott a fiatal bedobó,Ugaros Máté, aki a felkészülés első napjait elmiatt kihagyta. Nos, a kosaras meggyógyult, már egészséges s már amúlt hét második felétől edzésbe állt.
augusztus 9.
hírkép21312_ffi_val_2010.jpg
Megszerezte első győzelmét az Európa-bajnoki selejtező-sorozatban a magyar férfi válogatott. A mieink Szolnok győzték le 74-70-re Bosznia-Hercegovina válogatottját. Talpra tud-e állni a fiatal magyar válogatott a súlyos macedónia vereség után? Ez volt a legfőbb kérdés az Európa-bajnoki selejtező-sorozat vasárnapi játéknapja előtt.
augusztus 10.
hírkép
A Szolnoki Olaj gárdájától igazolt magyar játékost a FALCO.
augusztus 10.
hírkép
Külföldi játékosait keresi a felkészülést hivatalosan a jövő hét elején megkezdő nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat, a Marso-Vagép NYKK.
augusztus 11.
hírkép
Külső bokaszalag-szakadást szenvedett. Hetekre kidőlt.
augusztus 11.
hírkép21313_nhaz_ferenczi.jpg
A magyar kosárlabda kelet-magyarországi bázisai közül a Marso-Vagép NYKK a legstabilabb végvár.
augusztus 12.
hírkép21314_ukr_hun_2010.jpg
Befejeződött az Európa-bajnoki selejtező-sorozat első köre. A magyar válogatott negyedik mérkőzésén Lvivben lépett pályára, és 80-71-es vereséget szenvedett. Némiképp kedvét szegte az eddigi eredménytelenség az ukrán kosárdrukkereknek, a szerdai, lvivi Európa-bajnoki selejtezőre mindössze 1400-an voltak kíváncsiak.
augusztus 13.
hírkép
Tíz nap kecskeméti próbajáték után hazautazott Hrvoje Orsulics, kosárcsapatunk horvát légiós-jelöltje. Sztojan Ivkovics szakmai igazgatóra jó benyomást gyakorolt az utóbbi egy évben csapat nélküli 27 éves erőcsatár, akinek megtette klubunk az ajánlatát, jelenleg a választ várjuk.
augusztus 13.
hírkép
Röpke csapatértekezlettel, illetve egy ráhangoló jellegű edzéssel vasárnap este megkezdi felkészülését az október 9-én startoló 2010/2011-es pontvadászatra a Salgótarjáni KSE élvonalbeli férfi kosárlabda csapata.
augusztus 14.
hírkép
Elkészült a "menetrend", összeállt a csapatunk felkészülésének egy igen fontos része, azaz az edzőmeccsek, felkészülési találkozók,  valamint a kupák, tornák tervezett programja, menetrendje.
augusztus 15.
hírkép
augusztus 16.
hírkép
Hosszas keresgélés után megtalálta megfelelő jelöltjét irányító posztra a bajnok és kupagyőztes Zalakerámia ZTE KK.
augusztus 16.
hírkép
Ma délelőtt 12 játékos részvételével kezdte meg az Albacomp kosárlabda csapata a felkészülést a 2010/2011-es bajnoki szezonra.
augusztus 17.
hírkép21322_szolnok_bader3.JPG
A versenybizottság kedd délutáni ülésén meghozta az első fokú határozatokat a 2010-2011-es nevezések ügyében.
augusztus 17.
hírkép
Hétfő reggel 9 órakor indult el a KKK ezévi szezonja.
augusztus 17.
hírkép
Csapatunk a mai napon megkezdte a felkészülést a ránk váró bajnoki szezonra és Dusko Milicic vezérletével rögtön komoly erőpróbának lettek kitéve a kosarasok.
augusztus 18.
hírkép21331_gbr_hun_2010_2.jpg
Egyetlen kosárnyi különbséggel kapott ki a magyar válogatott Birminghamben Európa-bajnoki selejtezőn (66-64).
augusztus 18.
hírkép
A mai sajtótájékoztatón vált nyilvánossá, Tate Decker lesz a pécsi férfi kosárlabdacsapat harmadik légiósa az októberben kezdődő szezon során.
augusztus 18.
hírkép21332_salgo_kaposvar_0910.jpg
Két emberöltő, egészen pontosan hatvan év szünet után láthattak először újra élvonalbeli férfi kosárlabda-mérkőzést a salgótarjáni szurkolók.
augusztus 20.
hírkép
Bár a felkészülés múlt vasárnapi rajtját megelőzően már úgy tűnt, hogy a gárda magyar kontingense nagyjából véglegesnek tekinthető, a napokban mégis volt némi jövés-menés a Salgótarjáni KSE háza táján.
augusztus 21.
hírkép21333_ffi_val_2010.jpg
Szenzációs győzelmet aratott az Eb-selejtező 6. fordulójában a magyar válogatott. Mészáros Lajos együttese augusztus 20-án Szolnokon 85-82-re verte meg a csoportgyőzelemre pályázó Macedóniát.
augusztus 21.
hírkép
Egy hónap alatt 12 edzőmeccset játszik a formálódó zalaegerszegi csapat. Az első megmérettetés Sopronban lesz, majd Güssingben zárul a felkészülési meccseksorozata. Zalaegerszegen 5 ZTE meccset nézhetnek meg a szurkolók, köztük a nagy hagyományokkal bíró Göcsej Kupát.
augusztus 23.
hírkép
Összeállt a KKK idei tervezett felkészülési programja.
augusztus 24.
hírkép21339_lorant_hun_2010.jpg
Az Európa-bajnoki selejtezősorozat 7. fordulójában a magyar válogatott 73-64-re kikapott Szarajevóban Bosznia-Hercegovinától. Az első csatát a magyarok nyerték meg hétfő este a szarajevói Centar Skendarija sport- és kulturális centrum központi, Mirza Delibasicsról elnevezett csarnokában.
augusztus 24.
hírkép21340_jaszbereny_baja_2009.jpg
Összesen 24 csapat versenyez a 2010-2011-es szezonban az NB I B-s bajnokságban. A keleti és a nyugati ágon is 12-12 együttes verseng, s az alapszakaszt követően a feljutásért a két csoport legjobb négy-négy csapata küzdhet tovább. Két fontos változást történt az előző évadhoz képest.
augusztus 24.
hírkép
A felkészülést a múlt héten elkezdő Marso-Vagép NYKK-nál a szakmai stáb szerb irányítót tesztel és közben a fiatalokat is szoktatja a felnőttek között mindennapos munkához.
augusztus 25.
hírkép
A FALCO új igazolása tavaly karácsonykor még nemet mondott. Fanatikusnak tartja a szombathelyi szurkolókat, akikre nem haragszik a két évvel ezelőtti balhé miatt.
augusztus 26.
hírkép21343_csarnok_dvmse.jpg
Az MKOSZ Férfi Tagozatának Intéző Bizottsága csütörtök délben tárgyalta a MJUS-Fortress Körmend és a Dombóvár KC csapatát működtető sportszervezet ügyét.
augusztus 26.
hírkép21344_albacomp1.jpg
Mivel a DMVSE Kosárlabda Kft. nem adott be a versenybizottság elutasító határozata ellen a kijelölt határidőig érvényes fellebbezést, a Dombóvár KC nem indulhat a 2010-2011-es bajnokságban az NB I A-csoportjában. Az élvonalban megüresedett hely betöltésére a tagozat – a hatályos versenykiírásnak megfelelően – pályázatot ír ki.
augusztus 27.
hírkép21345_ferfi_val_2010_hun-ukr.jpg
Lejátszotta utolsó mérkőzését a 2011-es litvániai Európa-bajnokságra kvalifikáló sorozatban a magyar válogatott.
augusztus 28.
hírkép
A KKK Kurt Cunningham személyében találta meg az idei szezonra centerét. Szeptember 1-én érkezik Kaposvárra, szintén 2 hét próbaidővel. A felkészülési mérkőzéseken bizonyíthat, hogy megfelelő választás volt.
augusztus 28.
hírkép
augusztus 29.
hírkép
Fodor Márton és Horváth Ákos még pihen pár napot az Eb-selejtezők után, aztán bekapcsolódnak a felkészülésbe.
augusztus 30.
hírkép
Másfél hét múlva az alapozó edzések befejezése után a  csapat felkészülési tornákon vesz részt.
augusztus 31.
hírkép
A szerb Bosko Sztojakovics megfelelt a próbajátékon, így a továbbiakban a Marso-Vagép Nyíregyháza KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatának teljes jogú tagjaként látogathatja az edzéseket.
augusztus 31.
hírkép
A múlt hét végén kialakult, a jövő hétfőn pedig ha minden jó megy csaknem teljes létszámban, válogatottakkal, idegenlégióskkal egyetemben együtt lesz a Soproni KC játékoskerete tovább
szeptember 2.
hírkép
Új támogatónak köszönhetően némileg módosult a megszokott hazai torna elnevezése, a 12. Grand Trans-Farm Tüzép Kupára a jövő héten csütörtöktől szombatig kerül sor. Az alapozó jellegű munka elvégzése után lassan kezdődik a felkészülési meccsek, tornák sorozata a Marso-Vagép Nyíregyháza KK számára.
szeptember 2.
hírkép21352_honvedcsarnok2.jpg
Noha 2001 óta nem szerepel az élvonalban, mindmáig a Bp. Honvéd a magyar férfi kosárlabdázás kiemelkedően legsikeresebb együttese. A piros-fehérek 1952 és 1997 között 33 bajnoki aranyérmet nyertek és 17 alkalommal diadalmaskodtak a kupában.
szeptember 4.
hírkép
A kosaras két évre írt alá, ma délelőtt már együtt is edz Kálmánékkal.
szeptember 4.
hírkép
Vereséggel zárta a temesvári felkészülési tornát kosárcsapatunk, a horvát KK Darda együttesétől kaptak ki egy ponttal.
szeptember 5.
hírkép21354_pecs_salgo.jpg
Szenzációsan kezdte a 2009–2010-es szezont a PVSK-PANNONPOWER. A FILA Szuperkupáért lejátszott évadnyitón az akkor még Kmézics Zorán vezette pécsi együttes Pakson győzte le 77-71-re az aktuális bajnoki címvédő Atomerőmű SE-t. A bajnokságban viszont már nem villogott az alaposan átszervezett vasutascsapat.
szeptember 5.
hírkép
Első edzőmeccsén magabiztos győzelmet aratott a FALCO. Az új igazolások bíztató játékkal mutatkoztak be.
szeptember 5.
hírkép
A bosnyák első osztályú bajnokság szereplő Szarajevó együttese legyőzte 65-49-re férfi kosárlabdacsapatunkat a Temesváron zajló felkészülési torna második napján.
szeptember 6.
hírkép21358_smafc_logo.jpg
Ebben az esztendőben ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Nyugat-magyarországi Egyetem sportegyesülete, a Soproni MAFC. Ezzel a klub Magyarország legidősebb, illetve Európa legidősebb még ma is működő sportegyesülete.
szeptember 6.
hírkép21359_lorant_hun_2010.jpg
A FIBA Europe végrehajtó bizottságának isztambuli döntése értelmében a 2011-es litvániai Európa-bajnokságon az eredetileg tervezett 16 helyett 24 válogatott vehet részt.
szeptember 6.
hírkép
A hét végén újabb két tesztmérkőzést játszott az élvonalbeli pontvadászat bő egy hónap múlva esedékes nyitányára készülő SKSE, amely sem a szorosan alakuló hazai találkozón, sem pedig a vesszőfutással felérő visszavágón nem tudta legyőzni a szlovák Extraliga küzdelmeit legutóbb harmadikként záró Baník Handlová együttesét.
szeptember 6.
hírkép
Janou Rubin négy évig Amerika egyik leghíresebb egyetemén a UCLA-n kosarazott, olyan csapattársak között, akik ma már mind az NBA-ben játszanak.
szeptember 6.
hírkép
Obie Trotter mindegyik meccsen remekül játszott, ő lett a legértékesebb játékos (MVP).
szeptember 7.
hírkép21360_albacomp_ase.jpg
Mivel a DMVSE Kosárlabda Kft. nem adott be a versenybizottság elutasító határozata ellen a kijelölt határidőig érvényes fellebbezést, a Dombóvár KC nem indulhat a 2010–2011-es bajnokságban az NB I A-csoportjában. Az élvonalban megüresedett hely betöltésére a tagozat – a hatályos versenykiírásnak megfelelően – pályázatot írt ki.
szeptember 7.
hírkép
Korábbi korosztályos válogatottja nélkül kénytelen letudni a Marso-NYKK a hazai rendezésű tornáját, amelyen a román Oradea, a szerb Novi Sad és az Albacomp lesz a vendég.
szeptember 7.
hírkép
szeptember 10.
hírkép21367_kaposvar_0327.jpg
Fekete Ádámmal többszöri nekifutásra sikerült időpontot egyeztetnünk. A Kaposvári KK vezetőedzője készséggel vállalkozott a beszélgetésre, de egyszer órája volt és tanított, máskor edzést tartott, megint máskor pedig a soron következő edzőmérkőzés előkészületeivel volt elfoglalva. S addig nem szívesen beszélt volna a formálódó, új csapatáról, amíg a légiósokat nem látta legalább egy komoly bevetésen.
szeptember 10.
hírkép21368_meszaros_zalan1.jpg
Mint arról már többször beszámoltunk, a DMVSE Kosárlabda Kft. nem adott be a versenybizottság elutasító határozata ellen a kijelölt határidőig érvényes fellebbezést. Emiatt a Dombóvár KC nem indulhat a 2010–2011-es bajnokságban az NB I A-csoportjában.
szeptember 15.
hírkép21369_DombKecs1.jpg
Nagy a csend Dombóváron azóta, hogy hivatalossá vált: a 2010–2011-es szezonban a városnak már nem lesz képviselője a férfi élvonalban.
szeptember 15.
hírkép21370_hendlein_roland.jpg
Heindlein Roland napjaink magyar férfi kosárlabdázásának egyik legértékesebb játékosa. S aligha kétséges, az egyik legpechesebb is. Noha még csak 24 esztendős, de már megjárta a hadak útját.
szeptember 16.
hírkép
Fergeteges kezdés után az első félidőben eldöntötte a meccset az Alba. Szünet után több volt a hiba, de ez most még belefér, jó egyéni teljesítmények mellett az új játékosok biztató bemutatkozásának is örülhettünk. Albacomp - MBK Rieker Komarno 91 - 78 (31-24, 25-13, 15-18, 20-23) Albacomp: Simon 8, Hanga 9/3, Crocker 18/6, Bódi 13/9, Keller Á.
szeptember 17.
hírkép21371_pecs_0327.jpg
A versenybizottság megvizsgálta a debreceni székhelyű Faktum Sport Kft. nevezését, és megállapitotta, hogy a sportszervezet az NB I A-csoportos pályázat valamennyi előirt feltételét teljesitette, és a megadott határidőig az óvadéki dijat is befizette. Ez pedig azt jelenti, hogy a Faktum Sport Kft.
szeptember 17.
hírkép
A székesfehérvári felkészülési torna második mérkőzésén is vereséget szenvedett a Marso-Nyíregyháza KK élvonalbeli flrfi kosárlabda-csapata, amely a szombati zárás során a házigazda Albacomppal mérkőzik.
szeptember 17.
hírkép
Egy nem igazán szervezett és összeszokott amerikai csapat volt ezúttal együttesünk ellenfele.
szeptember 18.
hírkép
Hullámvölgy az elején és a végén - ez jellemezte a DRB Bank-VII. Pécsi VSK Kupa második mérkőzését pécsi szempontból. Felállni tudott a csapat, izgalmakból jutott a közönségnek, a befejezés azonban nem Ivica Mavrenski tervei szerint alakult.
szeptember 18.
hírkép
A Zalakerámia Zrt. -vel kötött névadó szponzori szerződés után, a megnyitót követően dr. Gyimesi Endrétől a csapat bajnokai vehették át a Pro Urbe-díjat.
szeptember 19.
hírkép
A házigazdák ellen lépett pályára a DRB Bank-VII. Pécsi VSK Kupán a Kaposvári KK NB I/A-csoportos férfi kosárlabdacsapata, és győzelmével biztosította helyét a vasárnapi döntőben.
szeptember 19.
hírkép
Sokáig fej-fej mellett haladt a két vasi kosárcsapat, ám a hajrát a piros-feketék bírták jobban, így övék lett a Göcsej Kupa bronzérme. Rashad Bell 30, Charles Gosa 25 pontig jutott.
szeptember 19.
hírkép
Ma délután döntött a FALCO szakmai stábja, az amerikai hátvéd a szezon végéig biztosan a sárga-feketéket erősíti.
szeptember 19.
hírkép
Igaza lett Meszlényi Róbertnek, csapatunk egy jó kis meccset játszott a kitűnő erőkből álló Szolnok ellen.
szeptember 19.
hírkép
A székesfehérvári felkészülési torna harmadik napján is vereslget szenvedett a Marso-NYKK, így a negyedik helyen végzett a nemzetközi felkészülési tornán.
szeptember 19.
hírkép
Már tornagyőztesként, de nem kiengedve játszotta le utolsó meccsét a hazai kupán az Albacomp.
szeptember 22.
hírkép21383_tiszaujv.jpg
Az EKF-Eger-HÉSZ gárdáját fogadta az NB I B keleti csoportjának múlt pénteki nyitó mérkőzésén a Tiszaújváros.
szeptember 26.
hírkép21384_szolnok_bader3.JPG
Győzelemmel hangolt a szeptember utolsó szerdáján kezdődő EuroChallenge-sorozatra a Szolnoki Olaj KK.
szeptember 27.
hírkép
Az elmúlt hét végén meglepő bejelentést igértünk a szurkolónkat pillanatnyilag talán leginkább foglalkoztató edzőkérdéssel kapcsolatban, s mivel a tárgyalások tegnap befejeződtek az ügyben, immár fellebbenthetjük a fágylat a titokzatos szakember kilétéről.
szeptember 28.
hírkép
A szlovén irányító bő egy év után tért vissza az NYKK-hoz, az irőnyító szerződése a bajnoki évad végéig szól, és Savic már be is kapcsolódott az edzésmunkába.
szeptember 29.
hírkép
Bő kilenc esztendő múltán ismét kilép a nemzetközi színtérre a Szolnoki Olaj KK, melynek a ciprusi Keravnos Nicosia lesz a vetélytársa az EuroChallenge selejtező körének odavágóján.
október 1.
hírkép21388_trotter_szolnok.jpg
Huszonhárom pontos győzelemmel kezdte meg szereplését az EuroChallenge-sorozat selejtezőjében a Szolnok.
október 3.
hírkép
Az Újvidék vendégeként indultunk útnak, de a sors tragikus módon átírta a forgatókönyvet. A KK Novi Sad volt edzője, Nemanja Danilovic, elhunyt, így a Zrenjanin csapata vállalta hogy két mérkőzéssel segítse a felkészülésünket. A Zrenjanin a szerb iskola tipikus példája, erős csapat, kiváló és összeszokott játékosállománnyal.
október 4.
hírkép
Egyesületünk pontosan egy héttel az élvonalbeli pontvadászat szombati nyitó fordulóját megelőzően csapatbemutatóval egybekötött kosaras napot tartott a városi sportcsarnokban.
október 5.
hírkép21389_szolnok_kupa.jpg
Kedd reggel Bécsből elrepült Ciprusra a Szolnoki Olaj KK küldöttsége. A piros-feketék szerdán 18.30 órától játsszák le az EuroChallenge Kupa selejtezőjének visszavágóját a Keravnosz Sztrovulu ellen.
október 5.
hírkép21390_kalman_l.jpg
Története kétségkívül legnehezebb szezonját zárta le a tavasszal a Falco-SZOVA KC Szombathely.
október 7.
hírkép21393_alba_paks.jpg
Három nappal a 2010-2011-es bajnokság rajtja előtt sajtóbeszélgetésen tájékoztatta a média munkatársait az elmúlt egy év történéseiről, eredményeiről, az előttünk álló szezonról a Férfi Tagozat elnöke.
október 8.
hírkép21394_bader_szolnok.jpg
Hiába nyert az Olaj KK az EuroChallenge-sorozat selejtezőjének első meccsén 23 ponttal a Keravnosz ellen (75-52), a ciprusi visszavágót megelőzően a magyar csapat vezetői, játékosai igen diplomatikusan nyilatkoztak az esélyekről.
október 8.
hírkép21395_albacomp1.jpg
Szombat délután elkezdődik az NB I A-csoportjának 2010–2011-es szezonja. A nyitó napon öt mérkőzést játszanak, a kecskeméti és a szolnoki találkozóra hétfőn kerül sor. A felkészülési időszak – már ami a számszerű eredményeket illeti – az Albacomp számára sikerült a legjobban.
október 10.
hírkép
A válogatott Eb selejtezőin és az Eurochallenge nevű nemzetközi kupasorozatban egyaránt jó teljesítményt nyújtott Horváth Ákos, aki a Atomerőmű SE csapatából nyáron igazolt az Olaj állományába.
október 10.
hírkép21396_falco_1011_1.jpg
Hazai győzelmekkel rajtolt az NB I A-csoportos bajnokság 2010–2011-es szezonja. Az újoncok bemutatkozása nem sikerült, a Szedeák Pakson kapott ki, míg a Factum Sport a bajnok Zalakerámia ZTE otthonában szenvedett 30 pont különbségű vereséget.
október 11.
hírkép
A problémamentesnek távolról sem mondható felkészülést maga mögött tudó, a derekát fájlaló Bajramovicsot, valamint a több órás repülő-, illetve buszutazás által alaposan elcsigázott Mitchell-t is csatasorba állító tarjáni gárda különösebben vérmes reményeket aligha táplálhatott a szombat esti összecsapással kapcsolatban, még úgy sem, hogy a tavalyi bronzérmes körmendiek két legjobb hazai játékosa, az egyaránt sérüléssel bajlódó Fodor Gergely és Németh István kénytelen volt kihagyni a szezonnyitót.
október 11.
hírkép
A sikeres kupabemutatkozást követően a honi bajnokságban is megkezdi szereplését az Olaj KK. Ma este hat órakor a Pécs gárdáját fogadják a piros-feketék a tiszaligeti arénában.
október 12.
hírkép21397_ase_1011_1.JPG
Mozgalmas időszakon van túl a Férfi Tagozat. Lezajlott az NB I A- és B-csoportos bajnokság, valamint az NB II 2010-2011-es szezonjának előkészítése, sor került a nevezések elbírálására, valamint a pénzügyi teljesítések könyvelésére. A nevezések nyomán világossá vált, hogy a sportszervezetek az eddigieknél is nehezebb körülmények között kénytelenek megvalósítani céljaikat.
október 12.
hírkép
  Kecskeméti SE - Kis-Rába menti Takarék Soproni KC 82-75 (16. 17, 22-15, 21-24, 20-16 Kecskemét, 1000 néző. V: Cziffra, Kapitány, Márton.
október 12.
hírkép
Elkezdődött a 2010-2011-es évad az NB I A-csoportjában is. A szurkolók az 1. fordulóban már elkezdhettek ismerkedni a csapatok új kereteivel.
október 12.
hírkép21403_kecskemet_sopron_1011.jpg
Két hétfői mérkőzéssel fejeződött be az A-csoportos férfi bajnokság 1. fordulója. Akárcsak a szombati játéknapon, most Szolnokon és Kecskeméten is hazai siker született, a szezon első vendéggyőzelmére tehát egyelőre várni kell Két kemény kupameccsel a lábakban, ugyanakkor önbizalomtól duzzadva várhatta az Olaj KK a PVSK-PANNONPOWER vendégjátékát.
október 14.
hírkép21404_salgo_factum.jpg
Az előző szezon újonca, a KONECRANES-Salgótarján az élvonal abszolút újoncát, a Factum Sport Debrecent fogadta szerda este az alapszakasz 2.
október 15.
hírkép
Szombaton hazai pályán is bemutatkozik a Marso-Vagép Nyíregyháza KK, az élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat ellenfele a sokra taksált Körmend lesz.
október 15.
hírkép21407_ferfia_masodik_fordulo.jpg
Három napra nyúlik el az A-csoportos bajnokság 2. fordulója. A vendégek 79-74-es győzelmével zárult szerdai KONECRANES-Salgótarján–Factum Sport mérkőzés után péntek este a bajnok Zalakerámia ZTE az újonc Dél Konstruk-SZTE-Szedeák vendége lesz, a többi meccset szombaton rendezik meg.
október 16.
hírkép
A közvetlen élcsapatok közé sorolt Körmend ellen közel állt a meglepetéshez az NYKK, amely három negyeden át vezetett, de a végén felülkerekedett az esélyesebb csapat.
október 16.
hírkép
Egemonyéval kiegészülve fel tudtuk venni a kesztyűt a Pakssal szemben, 91-87-re megnyertük az első hazai meccset.
október 17.
hírkép
Magabiztosan érvényesítette a papírformát a Szolnoki Olaj KK a kaposváriak otthonában.
október 17.
hírkép
Remek hangulat várta a Sopron  első hazai mérkőzésen a feleket. Simon jókora "homállyal" nyitott, hazai oldalon Kelley dobott pontatlanul. Közel másfél percet kellett várni az első kosárra, Hanga szerezte, de a bónusz büntetőt elrontotta.
október 18.
hírkép21411_sopron_alba_1016.JPG
Még csak az A-csoportos bajnokság 2. fordulójánál tartunk, máris egyik meglepő eredmény követi a másikat. A hét vége egyik szenzációja az, hogy a csapatépítés elején járó PVSK-PANNONPOWER térdre kényszerítette a legutóbb ezüstérmet szerző Atomerőmű SE-t.
október 18.
hírkép
Válogatott játékoshoz méltó teljesítményt nyújtva, csaknem csapatunk pontjainak egy harmadát szerezve messze a mezőny legeredményesebb játékosaként a maga 19 pontjával Molnár András főszerepet vállalt az Albacomp elleni sikerből.
október 18.
hírkép21413_albacomp_hanga.jpg
A 3. forduló nyitányaként az Albacomp–Falco-SZOVA KC Szombathely mérkőzéssel folytatódik kedden az A-csoportos bajnokság alapszakasza. Albacomp–Falco-SZOVA KC Szombathely Székesfehérvár, kedd, 18.
október 19.
hírkép
Dávid Krisztián, a salgótarjáni egyesület elnöke: — Tulajdonképpen még mindig a múlt szerdai találkozó hatása alatt állok, s igazából képtelen vagyok rájönni mi történhetett együttesünkkel ezen a kulcsfontosságú mérkőzésen.
október 20.
hírkép
Az utolsó negyedben csúszott ki a győzelem a kezünkből
október 21.
hírkép
Az elején szenvedett, a második félidőben parádézott Debrecenben a Marso-Vagép Nyíregyháza KK, amely megszerezte bajnokságbeli első győzelmét az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokságban.
október 21.
hírkép
A Tiszaligeti sportcsarnokban folytatta a bajnoki pontvadászatot a T. O.M.
október 22.
hírkép21418_szolnok_kecskemet_1020.jpg
Azt követően, hogy a 3. forduló nyitányán az Albacomp 92-80-ra megverte a Falco-SZOVA KC Szombathelyt, szerdán további hat mérkőzést játszottak. A nap szenzációja, hogy a T.
október 22.
hírkép21419_falco_kapi1020.jpg
A 4. forduló mérkőzéseivel folytatódik szombaton és vasárnap az A-csoportos bajnokság alapszakasza. A csúcsmérkőzés a két bajnokesélyes párharca lesz, nevezetesen az Albacomp szolnoki vendégjátéka.
október 22.
hírkép
Szombaton este ismét egymásnak feszül Vas megye két kosárlabdacsapata. Kilábal-e a gödörből a FALCO, vagy folytatja remek szereplését a Körmend? A találkozót a Nyugat Rádió az FM 88.4-en és a www.
október 23.
hírkép
Úgy tűnik, hogy eldőlt a 3. légiós személyének kérdése. Hétfőn érkezik Magyarországra Lucas Hargrove Dél-Karolinából.
október 23.
hírkép
Nincs sok idő búslakodásra a szerdai kisiklás után, hiszen alig három nap múltán a bajnoki cím másik fő várományosa, az Albacomp ellen játszik újabb rangadót az Olaj KK.
október 24.
hírkép21423_zte_pecs03.jpg
Szolnoki győzelem született az A-csoport alapszakasza 4. fordulójának rangadóján. A ZTE, a Körmend továbbra is hibátlanul menetel, a Kecskemét viszont elveszítette veretlenségét Szolnoki Olaj KK–Albacomp 74-64 A bajnoki aranyéremre esélyesnek tartott két együttes találkozott szombat délután a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
október 24.
hírkép
Szolid hazai érdeklődés és mintegy 100-1500 zalai drukker mellett vette kezdetét a 4. fordulóban megrendezésre kerülő Pécs-ZTE derbi. Az első negyedben potyogtak a kosarak, a védekezéssel nem igazán törődtek a csapatok.
október 24.
hírkép
A Salgótarján elleni szombati élvonalbeli kosárlabda bajnokin Ferenczi Tamás győzelemmel jubilált és a „kis” Vuk is felavatta a gyűrűt a legmagasabb osztályban.
október 25.
hírkép21424_kormend_sopron.JPG
Két mérkőzéssel zárult vasárnap az A-csoport alapszakaszának 4. fordulója. A Kaposvári KK megszerezte szezonbéli első győzelmét, míg a Sopron 54 pont különbségű vereséget mért az újonc Debrecenre.
október 25.
hírkép
Darian Townes egy bődületes blokkal mutatkozott be Langfordnak, ám a következő vendégtámadásból triplával a center szerzett vezetést a Debrecennek.
október 26.
hírkép
Sztojan Ivkovics a T. O.M.
október 26.
hírkép
Curtis Marshall betegen sem akart arról hallani, hogy kihagyja a szombati bajnoki mérkőzést, és végül ő lett a Salgótarján elleni találkozón a mezőny legeredményesebb embere.
október 27.
hírkép
Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselő testülete keddi közgyűlésén három pontban módosította sportkoncepcióját, illetve a Konecranes-Salgótarján élvonalbeli kosárlabda csapatának ez évi támogatásáról szóló korábbi döntését.
október 27.
hírkép
Lukas Hargrove megérkezett és a mai edzéseken bemutatkozott a csapatnak. Jelenlétével láthatóan feldobta a játékosokat és inspirálta a többieket is.
október 27.
hírkép21432_kosarka-dubrovnik_1310.jpg
A nyáron már tesztelt Aleksandar Scepanovic lesz a hazaküldött Carl Mitchell utódja az élvonalban pillanatnyilag sereghajtó Salgótarjánnál.
október 27.
hírkép21433_falco_2010.jpg
A Falco-SZOVA KC Szombathely csütörtök esti debreceni vendégjátékával kezdődik az A-csoportos bajnokság 5.
október 28.
hírkép
Igazi rangadóval folytatja szereplését a KKK szombaton 18 órakor
október 28.
hírkép21434_jampi.jpg
A dombóvári kosárlabdasport jeles személyiségére emlékeznek tisztelői a kiváló edző egykori sikereinek színhelyén, a DMVSE sportcsarnokában.
október 29.
hírkép
Egyre nehezebb ellenfelek jönnek Zalaegerszegre, szombaton 19 órától a Sitku Ernő vezette Nyíregyháza érkezik (az „előmérkőzésen” a ZTE NKK a Szekszárdot fogadja).
október 29.
hírkép
Szeptember elején játszott egy felkészülési mérkőzést a Szeged és a Kecskemét. A Malom Kupán a vendéglátó kecskemétiek voltak a jobbak, 86-66-os végeredmény született. A Szeged azóta erősödött, hiszen a csapat leigazolta az amerikai Janou Rubin-t.
október 29.
hírkép21435_factum_falco.jpg
Az újonc Factum Sport és a Falco-SZOVA KC Szombathely mérkőzésével csütörtök este megkezdődött az alapszakasz 5.
október 29.
hírkép21436_kecskemetase.jpg
Hat mérkőzéssel folytatódik az A-csoport alapszakasza. Az 5. forduló mérkőzései közül kiemelkedik a Szolnok körmendi vendégjátéka és az Atomerőmű–Albacomp rangadó.
október 30.
hírkép
Két, egyaránt súlyos vereséggel záruló idegenbeli túrát követően szombaton este újból hazai közönség előtt szerepel a Konecranes-Salgótarján élvonalbeli csapata, melynek keretében a jó erőkből álló soproni együttes ellen várhatóan a nyáron már tesztelt, s a hét közepétől ismét a gárdával készülő horvát bedobó, Aleksandar Scepanovic is helyet kaphat.
november 1.
hírkép21441_zte_pecs.jpg
Hat mérkőzéssel folytatódott az NB A-csoportos bajnokság alapszakasza. Az Szolnoki Olaj KK Körmenden győzte le a MJUS-Fortresst, így már csak a címvédú Zalakerámia-ZTE mérlege száz százalékos. MJUS-Fortress Körmend–Szolnoki Olaj KK 70-80 Az élő televíziós közvetítés ellenére természetesen telt ház várta Körmenden az első négy mérkőzését hibátlanul kipipáló MJUS-Fortress és a bajnoki cím egyik fő esélyeseként elkönyvelt Szolnoki Olaj KK csatáját.
november 2.
hírkép
A negyedik negyed elején még érett a meglepetés, de a lepattanózásban és tripladobásban végig gyengélkedett a Marso-Vagép Nyíregyháza KK, így elmaradt a zalaegerszegi bravúr.
november 3.
hírkép21442_szolnok_kecskemet_1020.jpg
A 13. fordulóból előrehozott mérkőzéssel folytatódik szerdán az A-csoport alapszakasza. A Körmenden rangadót nyerő Szolnok az újonc Szedeákot fogadja.
november 3.
hírkép
A bravúros körmendi győzelmet követően szerdán 19 órakor előrehozott bajnoki mérkőzésen lép pályára az Olaj KK, az ellenfél az újonc Szedeák gárdája lesz.
november 4.
hírkép
Ismét egy nehéz mérkőzés áll csapatunk előtt, bravúr lenne Kecskeméten nyerni. Lehetetlen azonban nem létezik, kivont karddal vágunk neki az összecsapásnak! Stojan Ivkovic csapata 4-1-es mutatóval áll a bajnokságban, bár voltak hullámvölgyek a kecskemétiek mérkőzéseiben, az esetek többségében ezeken átlendülve nyerni tudtak Wittmannék. A mester és tanítványai meglepetésekről is gondoskodtak, idegenben legyőzték a fő bajnok aspiránsnak kikiáltott Szolnokot, hazai pályán kikaptak azonban az Atomerőműtől.
november 4.
hírkép
Második mérk?zését is megnyerte az MKB-Euroleasing Sopron n?i kosárlabdacsapata az Euroligában.
november 4.
hírkép21446_szolnok_kecskemet_1020.jpg
Az alapszakasz 13. fordulójából előrehozott mérkőzésen a Szolnoki Olaj KK 87-71-re legyőzte az újonc Dél Konstrukt-SZTE-Szedeákot. Noha a szurkolók kifejezett kérésére tette a megszokott 18 óráról 19 órára a hétközi bajnoki meccsek kezdési időpontját a Szolnoki Olaj KK vezetősége, szerda este nem teltek meg teljesen a Tiszaligeti Sportcsarnok lelátói.
november 4.
hírkép
Vasárnap 17 órakor a ZTE csapata érkezik Kaposvárra. Vojvoda Dávid most is színfoltot jelent majd a pályán. Bár most kék lesz.
november 5.
hírkép
Szolnoki Olaj KK – Dél Konstrukt-SZTE Szedeák 87-71 (23-19, 23-20, 21-21, 20-11)
november 5.
hírkép
A férfi kosárlabda-bajnokság 5. fordulójában az MJUS-Fortress Körmend is elveszítette veretlenségét, miután a Szolnoki Olaj – a SportKlub közvetítése mellett – legyőzte Sabáli Balázs csapatát. A 6.
november 5.
hírkép
Óriási meglepetésre a Fenerbache idegenben győzte le a címvédő Barcelonát a férfi kosárlabda Euroliga C-csoportjának 3.
november 5.
hírkép
A Szolnoki Olaj 16 pontos különbséggel győzte le a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák csapatát a férfi kosárlabda NB I szerdai mérkőzésén.
november 5.
hírkép
A Debrecen ellen, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a szombathelyi kosárcsapat. A Salgótarján ellen jó játékot és sima győzelmet vár Pankáréktól a hazai publikum.
november 5.
hírkép21453_szedeak_kecskemet08_gs.jpg
A Kecskemét és a PVSK mérkőzésével péntek délután elkezdődik az A-csoport alapszakaszának 6.
november 5.
hírkép
Holnap este a Nyíregyháza csapatát látja vendégül a Kis-Rába menti Takarék Soproni KC. Nehéz, ugyanakkor igen fontos találkozó vár Molnár Bandiékra A szabolcsiak jelenleg a 8.helyen állnak, Meszlényi Róbert, csapatunk vezetőedzője nehéz meccsre számít ellenük.
november 5.
hírkép
Óriási csatát vívtunk a Kecskeméti KSE otthonában, hátrányunkat ledolgozva többször is kiélezetté tettük a mérkőzést, vesztesként is emelt fővel hagyhattuk el a Messzi István Sportcsarnokot.
november 6.
hírkép
Magabiztos győzelmet aratott a T. O.M.
november 6.
hírkép
A Marso-Vagép NYKK együttese idén is vállalja a megmérettetést. Mint ismert, a MJUS-Fortress Körmend és a Marso-Vagép NYKK együttese jelentkezett idén a Közép-európai Liga sorozatára. Míg a vasiak korábban a sok utazásra, valamint a rossz csoportbeosztásra hivatkozva lemondták a szereplést, a Nyíregyháza az eredeti tervek szerint biztosan elindul.
november 6.
hírkép
A nyíregyházi önkormányzat anyagi segítsége is kellett ahhoz, hogy a Marso-Vagép Nyíregyháza KK férfi kosárlabdacsapata egymást követő negyedik esztendőben is ott legyen a Közép-európai Ligában.
november 6.
hírkép21460_kecskemet-pecs_1011.jpg
A Kecskemét és a PVSK mérkőzésével péntek este megkezdődött az alapszakasz 6. fordulója. A hazaiak csapatával Sztojan Ivkovics 11 pont különbségű vereséget mért egykori klubjára (77-66).
november 7.
hírkép
Nem titkolta, megviselte csapatunk szakvezetőjét, Meszlényi Róbertet a tegnapi, hosszabbításos vereség.
november 8.
hírkép21461_sopron_nyiregy_1011.JPG
A szezon eddigi legnagyobb meglepetését hozta az A-csoportos bajnokság 6. fordulója. A címvédő, ez idáig veretlen Zalakerámia ZTE hét pont különbségű vereséget szenvedett Kaposváron.
november 8.
hírkép21462_bader1.jpg
Sorozatban a második mérkőzést hagyta ki Báder Márton, a Szolnok válogatott centere. Igaz, a Dél Konstrukt-SZTE-Szedeákot és a Factum Sport Debrecent a 30 éves kosaras nélkül is magabiztosan győzte le az Olaj KK. A 212 centis kosaras mindkét meccset civilben, a kispadon ülve nézte végig a Tiszaligati Sportcsarnokban.
november 8.
hírkép
Elszenvedte els? vereségét a címvéd?, eddig veretlen Zalakerámia-ZTE KK a férfi kosárlabda NB I-ben.
november 8.
hírkép
A különbség csökkentésére törekedett Sopronban a Marso-Vagép Nyíregyháza KK, majd azon vette észre magát, hogy győzelmi esélye van.
november 9.
hírkép
Darian Townes klubja engedélyével utazott az Amerikai Egyesült Államokba. Darian Townes hazautazott az Amerikai Egyesült Államokba. Nem kell azonban megijedni a soproni szurkolóknak, kedvencük nem fordított hátat a hűség városának.
november 9.
hírkép
Pénteken hazánkba érkezett a FIBA Europe elnöke, Olafur Rafnsson. Érkezésének az apropója az volt, hogy péntektől vasárnapig Budapesten rendezték a FIBA Europe és az MKOSZ szervezésében a FIBA U14 Get Together konferenciáját. Szombat este a konferencia után a Pasaréti Sportcsarnokban amolyan levezetésként kosaraztak egy jót az előadók és a szervezők.
november 9.
hírkép
A hétközi szerdai, Szeged elleni meccset követően ismét hazai pályán szerepelnek az Olaj kosarasai, akik a Debrecen csapatát fogadják vasárnap este hat órakor a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
november 12.
hírkép21469_street_jam_1011.jpg
November 14-én, vasárnap rendezik meg a Sportmax-Hegyvidékben (1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.) a II.
november 12.
hírkép
A Kaposvári KK együttese a T. O.M.
november 12.
hírkép21470_pecs_salgo.jpg
Az alapszakasz 7. fordulójából hat mérkőzést rendeznek meg a hét végén (a Marso-Vagép-NYKK–Falco találkozóra december 8-án kerül sor). Az élmezőny csapatai most elkerülik egymást, de a Kaposvár ZTE elleni sikere megmutatta: nincsenek előre lefutott meccsek a férfi élvonalban! PVSK-PANNONPOWER (10.
november 13.
hírkép
Az élvonalbeli kosárlabda bajnokság hét végi fordulójában a listavezető, s általános vélekedés szerint a végső győzelemre is a legnagyobb eséllyel pályázó Szolnoki Olaj KK látogat a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokba.
november 13.
hírkép
A kaposvári meccset kihagyó irányító bekapcsolódott a ZTE edzésébe. Mint ismert, Lorenzo Williams, a ZTE amerikai irányítója a Nyíregyháza elleni meccs bemelegítése közben szenvedett hátsérülést. A kosaras emiatt csak a második félidőben tudott pályára lépni, a Kaposvár elleni találkozót pedig teljes egészében kihagyta.
november 13.
hírkép
A Szedeák vezetősége sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szezon végéig igényt tart az amerikaira.
november 14.
hírkép
Három perccel a vége előtt még kiegyenlített a Kaposvári KK, ám végül érvényesítette a papírformát a harmadik helyezett Kecskemét.
november 14.
hírkép
Zalakerámia ZTE KK – Kis-Rába menti Takarék Soproni KC 70–64 (16–31, 20–11, 22–6, 12–16) Zalaegerszeg, 1800 néző.
november 15.
hírkép21475_srecko_sekulovic.jpg
Hat mérkőzést rendeztek az A-csoport alapszakaszának 7. fordulójából. Az a meglepetés, hogy ezúttal elmaradtak a meglepetések, valamennyi esélyesebbnek tartott csapat nyert.
november 15.
hírkép21476_szolnok_kozonseg.jpg
Kedden elkezdődnek a FIBA EuroChallenge-sorozat csoportküzdelmei. Az A-ágon szerepel a mezőny egyetlen magyar csapata, a Szolnoki Olaj KK. A piros-feketék a selejtezőkben a Keravnosz Nicosiával kerültek szembe, s kettős győzelemmel léptek túl az egyébként jó erőkből álló ciprusi együttesen.
november 15.
hírkép
Az Albacomp elleni csúfos fiaskó és a szegedi vereség után fontos lépésre szánta el magát a vezetőség: Szrecsko Szekulovics, az Albacomp és a Falco volt edzője váltja a kispadon Ivica Mavrenskit.
november 16.
hírkép21480_kevin_thomas.jpg
Elköszönt a Falco vezetősége Clarence Gilberttől, Kevin Thomas a sárga-feketék új légiósa.
november 16.
hírkép21481_nagy_k_nykk.jpg
A kolozsvári CSU „U” Mobiltelco Cluj Napoca vendége lesz kedd délután a Közép-európai Kosárlabdaliga nyitányán a CEBL-ben sorozatban negyedszer induló Marso-Vagép NYKK.
november 17.
hírkép21482_kolozsvar_nykk.jpg
Huszonkilenc pont különbségű kolozsvári vereséggel kezdte el szereplését a négy csapatosra olvadt Közép-Európai Kosárlabdaligában a Marso-Vagép NYKK.
november 17.
hírkép21483_spartak_szolnok.jpg
Szentpéterváron játszotta első csoportmeccsét az EuroChallenge-sorozatban a Szolnok. A három negyeden át remekül helytálló Olaj KK 88-70-re kapott ki a Szpartaktól. Aligha túlzás azt állítani, hogy az A-csoport legerősebb csapatával került szembe az EuroChallenge-sorozat csoportküzdelmeinek nyitányán a Szolnok.
november 19.
hírkép21485_dan_werner.jpg
Nem tartott igényt Lucas Hargrove szolgálataira a Kaposvári KK, máris megvan azonban a somogyiak új kiszemeltje a szintén amerikai Daniel Werner személyében.
november 19.
hírkép21484_daniel_t.jpg
A sereghajtó Salgótarján pénteki, paksi vendégjátékával kezdődik az A-csoport 8. fordulója. A legnagyobb érdeklődéssel várt meccset szombaton játsszák, amikor is a 3.
november 22.
hírkép21489_kkse-zte05.jpg
Az A-csoport 8. fordulójának szuperrangadóján a szezon meglepetéscsapata, a Kecskemét legyőzte a címvédő Zalaegerszeget. T.
november 22.
hírkép21490_sitku_nykk.jpg
Egy hete Nyíregyháza még azonos volt a mosoly országával. A Marso-Vagép NYKK Sopronban nyert meg hosszabbítás után egy rangadót, s 50 százalékosra javítva mérlegét a 8. helyet foglalta el a tabellán.
november 23.
hírkép21491_szolnok_kecskemet_1020.jpg
Az első forduló két vesztese, a Szolnoki Olaj KK és a BK Nyizsnij Novgorod találkozik az EuroChallenge-sorozat csoportkörének keddi, második játéknapján.
november 23.
hírkép21492_emmanuel_dies.jpg
Ahogy arra számítani lehetett, a MJUS-Fortress Körmend vezetősége elköszönt a nyáron szerződtetett bahamai ennet Davistől.
november 24.
hírkép21493_19004_sutyi.jpg
Földi Sándor irányításával készül a pénteki, Dél Konstrukt-SZTE-Szedeák elleni bajnoki mérkőzésre az A-csoport nyeretlen sereghajtója, a Konecranes-Salgótarjáni KSE.
november 24.
hírkép21494_szolnok_fodor.jpg
Szenzációs győzelmet aratott az EuroChallenge-kupa csoportkörének második fordulójában a Szolnoki Olaj KK az orosz szuperligás BK Nyizsnij Novgorod ellen.
november 24.
hírkép21495_nykk_1124.jpg
Nyíregyházára látogat az alapszakasz 9. fordulójának nyitó mérkőzésén az Atomerőmű SE. A hazaiak ezer sebből véreznek, de elszántan készülnek.
november 26.
hírkép21513_kecskemetase.jpg
A sok sebből vérző Salgótarján fogadja az alapszakasz 9. fordulójának pénteki játéknapján az újonc Szedeákot. A szombati programból izgalmas csatát ígér Zalaegerszegen a nyugat-magyarországi rangadó, az Olaj KK soproni vendégjátéka, vasárnap pedig a remeklő Kecskemét és az Albacomp küzd meg egymással.
november 26.
hírkép21514_nykk_cebl.jpg
A Közép-európai Kosárlabdaliga (CEBL) 2. fordulójában pénteken 18 órától a román CS Gaz Metan Mediast fogadja Nagykállóban a sérülésektől sújtott Marso-Vagép NYKK. Nem a legjobban kezdődött a négy csapatosra zsugorodott Közép-európai Kosárlabdaligában (CEBL) a Marso-Vagép NYKK bemutatkozása.
november 29.
hírkép21515_kecs_alba.jpg
Az alapszakasz 9. fordulójában a parádés őszt produkáló Kecskemét otthonában nyert az Albacomp, a Körmend és a ZTE hosszabbításban tudta csak legyőzni a Kaposvárt, illetve a Falcót. T.
november 30.
hírkép21516_nykk_1011.jpg
Második mérkőzését is elveszítette a Közép-európai Kosárlabdaligában a Marso-Vagép NYKK, de e vereség miatt csöppet sem kell pironkodnia Ferenczi Tamás együttesének (99-110).
november 30.
hírkép21517_szolnok_2010.JPG
Egy héttel a BK Nyizsnij Novgorod elleni remek győzelem után újra pályára lép az EuroChallenge-kupában a Szolnok.
december 1.
hírkép21519_szolnok_gravelines.jpg
Második győzelmét szerezte meg az EuroChallenge-kupában a Szolnok. Az Olaj KK a francia Gravelines Dunkerque ellen nyert roppant izgalmas mérkőzésen 70-69-re, s ezzel megerősítette második helyét az A-csoportban. Két, egy győzelemmel és egy vereséggel álló csapat találkozott kedd este az EuroChallenge-sorozat csoportkörének 3.
december 2.
hírkép21520_debrecen_2011.jpg
Alaposan elhúzódik az alapszakasz 10. fordulója. Az első mérkőzéseket már csütörtök délután lejátsszák, de a fordulónak majd csak vasárnap este lesz vége.
december 3.
hírkép21521_pecs_0327.jpg
Öt mérkőzéssel folytatódik az alapszakasz 10. fordulója – ha az időjárást azt megengedi. Mindenesetre jó lenne, ha az égiek megkegyelmeznének a csapatoknak és a szurkolóknak, hiszen valamennyi mérkőzés izgalmas csatát ígér.
december 3.
hírkép21522_szedeak_2010.jpg
Két mérkőzéssel csütörtökön megkezdődött az alapszakasz 10. fordulója. Mindkét meccsen jelentős különbséggel diadalmaskodott a győztes csapat.
december 6.
hírkép21523_alba_zte.jpg
Sorozatban nyolcadik bajnoki meccsét nyerte meg a Szolnok. Az Olaj KK magabiztosan vezeti az élvonal mezőnyét, a bajnok Zalaegerszeget legyőző Albacomp pedig felkapaszkodott a második helyre. A Körmend 24 pont különbséggel verte meg a Kecskemétet.
december 6.
hírkép21524_szolnok_ek.JPG
A visszavágók kezdődnek kedden az EuroChallenge-sorozat csoportkörében. Az eddig kiválóan teljesítő Szolnoki Olaj KK a veretlen éllovast, az orosz Szpartak Szankt-Petyerburgot fogadja 19 órától. Három forduló után a második helyet foglalja el, azaz továbbjutó érő pozícióban van a Szolnoki Olaj KK az EuroChallenge-kupa csoportkörében.
december 6.
hírkép
A férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 3. fordulójában a Kecskemét meglepetésre három ponttal megnyerte a Szolnok elleni rangadót idegenben. A forduló el?tt mindkét együttes pontveszteség nélkül állt a tabellán.
december 8.
hírkép21526_bamdoyne.jpg
Nem hosszabbította meg Kevin Thomas szerződését a tesztidőszak után a Falco vezetősége. Ám máris megvan a szombathelyiek új légiósa, Jara Rubin Doyne. Az amerikai 2008-ban tagja volt a sárga-feketék bajnokcsapatának.
december 8.
hírkép21527_szolnok_2010_1207.jpg
Folytatta nagy menetelését az EuroChallenge-sorozatban a Szolnok. Az Olaj KK a Tiszaligeti Sportcsarnokban fantasztikus játékkal 88-72-re verte meg a végső kupagyőzelemre is esélyes Szpartak Szentpétervárt. Folytatódhat-e a csoda, azaz sikerül-e megőrizni hazai veretlenségét az EuroChallenge-sorozatban az Olaj KK-nak, vagy az orosz szuperliga elitalakulata, a Szpartak Szankt-Petyerburg előtt másodszor is fejet kell hajtania? – ez volt a kedd esti csoportmeccs legfőbb kérdése.
december 8.
hírkép21528_FA_1011_1208.jpg
Két mérkőzéssel folytatódik az élvonalbeli bajnokság. A Marso-Vagép NYKK–Falco meccsel teljes lesz a 7. forduló, a Kecskemét–Factum találkozóval pedig elindul a 11.
december 10.
hírkép21529_kecskemet_1208.jpg
Papírforma-eredmények születtek az alapszakasz szerdai játéknapján. A Falco győzött Nyíregyházán, a Kecskemét pedig a Factum Sport ellenében gyűjtötte be a két pontot. Marso-Vagép NYKK–Falco-SZOVA KC Szombathely 69-81 Az alapszakasz 7.
december 10.
hírkép21530_kevin_thomas2.jpg
Amerikai játékossal erősített a Zalaegerszeg. A legutóbb Szombathelyen próbálkozó Kevin Thomast az év végéig szerződtette a bajnoki címvédő együttes. Három bajnoki után nem marasztalta a Falco-SZOVA KC Szombathely vezetősége Kevin Thomast, az amerikai kosaras mégsem maradt állás nélkül.
december 13.
hírkép21531_Molnar_betores.JPG
Egy mérkőzés maradt hétfőre az alapszakasz 11. fordulójából. A sorozatban öt vereséget szenvedő, és így a táblázaton a 12.
december 14.
hírkép21536_alba_kormend.jpg
Négy mérkőzéssel folytatódott a hétvégén az alapszakasz 11. fordulója. Rangadót nyert a Szolnok és az Albacomp.
december 14.
hírkép21532_szolnok_201011.jpg
Nyizsnij Novgorodban játszik EuroChallenge-kupa csoportmérkőzést kedd este a Szolnok. Az eddig szenzációsan teljesítő Olaj KK a nyeretlen BK Nyizsnij Novgorod vendége lesz, de csak látszólag vár rá könnyebb meccs. Vasárnap még edzett egyet a Szolnok együttese, majd este néhány játékos még belenézett a Szolnoki NKK női csapatának bajnoki meccsébe.
december 15.
hírkép21533_sakc_szeged.JPG
Soproni győzelemmel zárult az alapszakasz 11. fordulója. Meszlényi Róbert együttese öt, sorozatban elszenvedett vereséget követően győzte le az újonc Szedeákot.
december 15.
hírkép21534_alba_zte_kupa.jpg
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében elkészítették a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének a sorsolását.
december 15.
hírkép21535_szolnok_ec2.jpg
Nem sikerült az újabb bravúr, a Szolnok 76-62-re kikapott EuroChallenge-kupa csoportmérkőzésen a Nyizsnij Novgorod otthonában.
december 18.
hírkép21537_ase-2010.jpg
Rangadókkal folytatódik az alapszakasz 12. fordulója. A műsorból kiemelkedik az éllovas Szolnok paksi vendégjátéka, de emlékezetes csatát ígér a nyolc közé kerülésért versengő PVSK és Sopron, illetve Nyíregyháza és Kaposvár összecsapása is.
december 21.
hírkép21538_gravelines_szolnok.jpg
Utolsó EuroChallenge csoport-mérkőzését játssza kedden a Szolnok. Az Olaj ki-ki meccset vív a Gravelines otthonában a továbbjutásért. A mieinket az égiek sem kímélték, az ítéletidő miatt viszontagságos utazásra kárhoztattak.
december 22.
hírkép21539_falco_1011.jpg
A 13. forduló mérkőzéseivel folytatódik szerdán az élvonalbeli bajnokság, vagyis lezárul az alapszakasz első köre. A Szolnoki Olaj KK nemzetközi kupakötelezeettsége miatt már korábban lejátszotta Szedeák elleni mérkőzését, így összesen hat összecsapásra kerül sor.
december 24.
hírkép21540_gravelines_szolnok.jpg
Kikapott a Gravelines Dunkerque-től, és nem jutott tovább csoportjából az EuroChallenge-kupában a Szolnoki Olaj KK.
december 24.
hírkép21541_alba_1011.jpg
Az élvonalbeli bajnokság 13. fordulójának rangadóján az Atomerőmű SE 28 pont különbségű győzelmet aratott a címvédő Zalaegerszeg otthonában. A bajnok az első negyedben nem dobott pontot! A játéknap másik szenzációja, hogy a Kecskeméten nyert a Marso-Vagép NYK.
december 29.
hírkép21542_ase_1011.jpg
Négy mérkőzéssel elkezdődik az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának második köre. A szezon előtti naptáregyeztetésen a klubok képviselői maguk javasolták, hogy karácsony és újév között is legyen játéknap, mert így a szurkolók nem maradnak meccsek nélkül az ünnepek idején sem. Csak remélni lehet, hogy e kísérlet elnyeri a drukkerek tetszését, hiszen a profi világban számos sportágban bevált gyakorlat, hogy december végén is pályán vannak a csapatok.
december 31.
hírkép21543_zte_paks.jpg
Meglepő eredményekkel kezdődött el az élvonal alapszakaszának második köre. A 14. fordulóban az újonc Szedeák legyőzte az éllovas Atomerőmű csapatát, míg a Marso-Vagép NYKK az Albacompnál bizonyult jobbnak.
január 4.
hírkép21544_jkse_1011.jpg
Egyetlen csapat van már csak a férfi első- és másodosztályban, amely veretlenül vághat neki a 2011-es esztendőnek.
január 5.
hírkép21545_marso_pecs.jpg
A 11. fordulóból elhalasztott Marso-Vagép NYKK-PVSK-PANNONPOWER összecsapással folytatódik az NB I A-csoportjának alapszakasza. Két, a nyolc közé kerülésért harcoló csapat méri össze az erejét a Bujtosi-csarnokban.
január 6.
hírkép21546_pvsk1.jpg
A 11. fordulóból elhalasztott Marso-Vagép NYKK–PVSK-PANNONPOWER találkozóval folytatódott az élvonalbeli bajnokság alapszakasza. A legutóbb az Albacompot legyőző nyíregyháziaknak nem sikerült folytatni a menetelésüket, a Pécs 12 pont különbségű győzelmet aratott.
január 7.
hírkép21547_falco_pecs.jpg
A Falco kecskeméti vendégjátékával indul az alapszakasz 15. fordulója. Pénteken egy, szombaton pedig öt mérkőzésre kerül sor, a Factum Sport–Salgótarján kiesési rangadót február elején rendezik meg T.
január 10.
hírkép21548_ase_pecs_1011.JPG
Elmaradtak a meglepetések az alapszakasz 15. fordulójában. Az esélyesek rendre győztek, a legkeményebben az Albacompnak kellett megküzdenie a két pontért a harcos Sopronnal.
január 12.
hírkép21549_ivkovic_1011.jpg
Hétközi fordulóval folytatódik a bajnokság alapszakasza. A szerdai programból kiemelkedik az éllovas Szolnok kecskeméti és a második helyezett Albacomp szombathelyi vendégjátéka. T.
január 13.
hírkép
Már a játékosok bemutatásakor nagyszerű volt a hangulat, elsősorban a mintegy félezer Olaj-szurkoló jóvoltából.
január 14.
hírkép
Holnap délután Debrecenben a tabellán utolsó előtti debreceni együttes otthonában lép pályára csapatunk.
január 14.
hírkép
Szerdán újabb bajnoki fellépés várt a férfi kosárlabda élvonalban szereplő Marso-Vagép NYKK csapatára, amely 18 órától a Factum Sport Debrecen csapatát látta vendégül a portálunk által is online közvetítendő mérkőzésen.
január 14.
hírkép
Nyolc héttel az öt borda eltörésével járó ütközés után egyre jobban érzi magát a nyíregyházi csapatkapitány, aki a Debrecen elleni meccs közben sem érzett már fájdalmat.
január 15.
hírkép21555_lazic.jpg
Izgalmasabbnál izgalmasabb mérkőzéseket kínál az alapszakasz 17. fordulója, amely a Sopron pénteki, debreceni vendégjátékával indul. A szombati nap csemegéje az éllovas Szolnok székesfehérvári fellépése lesz.
január 27.
hírkép
Csapatunk Nyíregyházán úgy kezdte a meccset, ahogy a Körmend ellen abbahagyta. Elsősorban a jó védekezés révén a nyitó szakasz közepén úgy vezettünk 10-3-ra, hogy a hazaiak nem dobtak mezőnykosarat. Az első hazai akciókosarat, Savic dupláját egy tripla követte Sztojakovicstól, ám szerencsére ezután fiaink egységes csapatunkával tartani tudták előnyüket.
január 28.
hírkép
Az egyetemi és főiskolás bajnokság küzdelmeit idéző, nosztalgikus hangulatban kezdődött a kupacsata, amelynek kezdeti szakaszában az NBI/B Keleti csoportjában szereplő házigazdák felvették az egyértelmű esélyesként érkező piros-feketék ritmusát.
január 30.
hírkép
Nem született meglepetés, a sárga-feketék Kálmán nélkül is 34 ponttal verték az újonc Factum Sportot. Doyne, Gosa és Jarosevits is jól játszott. Nárai Bence bemutatkozott a felnőtt csapatban.
január 30.
hírkép
Ellentétes előjelekkel készült a két csapat a piros-fekete rangadóra: amíg az Olaj a 14. fordulóból elhalasztott mérkőzésen győzni tudott Pécsett, és a Magyar Kupában is sikerrel vette az akadályt, addig a Körmend éppen a baranyaiakkal szemben búcsúzott a sorozattól, valamint legutóbbi bajnokiján fájó vereséget szenvedett Sopronban. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a mieink az ősszel idegenben is felülmúlták a vasi alakulatot, amelynek háza táján több hónapos fizetési csúszásokról szóltak a hírek, egyértelműen a szolnoki csapatot tekinthettük a csata esélyesének.
január 30.
hírkép
Már a szünetig megfelelő előnyt épített fel a csapat, a meccs második felében a show-elemek sem hiányoztak a magabiztosan megnyert rangadóból.
január 31.
hírkép
Bár tizenöt pontos hátrányát is ledolgozta a hajrában a Kaposvári KK, a végén mégis a Pécs örülhetett a győzelemnek.
február 1.
hírkép
A ZTE fiatalokból álló NB II-es csapata anyagi nehézségekre hivatkozva a múlt héten visszalépett a harmadik vonal küzdelmeitől.
február 1.
hírkép
Kevés ahhoz hasonló "őrült" meccset játszott a PVSK-Pannonpower, mint amilyennek vasárnap este lehettek szemtanúi a nézők, a Kaposvár ellen, idegenben.
február 1.
hírkép
Hazai pályán nagy esélyt szalasztott el a Marso-Vagép NYKK a bajnokverésre, hiszen a nyíregyházi élvonalbeli férficsapat a második negyedben már tizenhat ponttal is vezetett.
február 2.
hírkép
Vasárnap rosszullét miatt került kórházba csapatunk centere, Egemonye Benson. A nigériai játékost azóta is vizsgálják, az előzetes tervekkel ellentétben ma sem engedik haza a klinikáról. Nehéz helyzetbe került csapatunk új ügyvezetője, Bán Gábor, a center betegsége és a bravúros továbbjutás utáni balszerencsés Magyar Kupa sorsolás is okot ad az aggodalomra.
február 2.
hírkép
Amint arról pár órája beszámoltunk róla, a Salgótarján ellen játszik csapatunk, a Kis Rába menti Takarék SKC a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért.
február 2.
hírkép
Bár meglehetősen távol még az idény vége, nyugodtan állíthatjuk, hogy a bennmaradás szempontjából sorsdöntő mérkőzést játszik egymással szerdán este a debreceni Oláh Gábor úti sportcsarnokban az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokság utolsó és utolsó előtti helyezettje, vagyis az idei szezonban még nyeretlen Konecranes-Salgótarján, illetve az egyetlen sikerét épp a nagy rivális otthonában begyűjtő Factum Sport.
február 3.
hírkép
Azt a feladatot kapta, keserítse meg kicsit Savic életét – a küldetést teljesítette. A nyíregyházi meccsről és még sok másról beszélgetett Gáspár Dáviddal Bálizs Zsuzsa, majd Borda Menyhért is. Előbbi interjút írásban, utóbbit hangfelvétel nyomán követhetik.
február 3.
hírkép
A vasárnapi 104–103-as vereséggel végződő Pécsi VSK Pannonpower elleni hazai bajnoki összecsapást követően lemondott posztjáról Fekete Ádám, a Kaposvári KK NB I/A-csoportos férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője.
február 4.
hírkép
A bennmaradás szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró alsóházi rangadót a vendéglátó Factum Sport várhatta némileg kedvezőbb előjelekkel, mert bár hazai oldalon az együttest sújtó betegség- és sérüléshullám miatt néhány napja még a mérkőzés elhalasztásának lehetősége is felmerült, Ráthonyi Tamás végül valamennyi kulcsjátékosára számíthatott a 15.
február 4.
hírkép
Alapvetően meghatározza a Kaposvári KK mindennapjait a fennálló tartozások rendezése. A klub erejéhez mérten próbálja törleszteni mind a játékosok, mind az adóhatóság felé fennálló tartozásait. Ez a körülmény természetesen kihatott a csapat szereplésére is.
február 6.
hírkép
Három szoros negyed után a Körmend a záró játékrészben megrázta magát, és végül simán, 13 ponttal legyőzte az Atomerőműt a férfi kosárlabda-bajnokság 19-ik fordulójának nyitó mérkőzésén.
február 7.
hírkép
Kihagyott triplákkal és rengeteg hibával indult a mérkőzés. A játékosoknál már csak a játékvezetők voltak indiszponáltabbak, mindkét oldalra rengeteget tévedtek. Aztán előbb Williams, majd Vojvoda emberelte meg magát és adott lendületet a ZTE-nek, míg a túloldalon az amerikaiak villogtak: Cunningham az első kaposvári meccshez hasonlóan tarthatatlannak bizonyult a palánkok alatt, míg Werner közelről és távolról egyaránt eredményesen tüzelt.
február 8.
hírkép
Az egykor a Vadkakasokat a nemzetközi kupából a legjobb nyolc között kiverő Lappeenrannan együttesének a trénere volt a 45 éves finn szakember, akivel nyárig kötött szerződést a Factum Sport Debrecen élvonalbeli kosárcsapatát vezető menedzsment.
február 9.
hírkép
A MKOSZ Versenybizottságának bejelentett tartozás ügyében hozott határozatát az elmúlt héten megfellebbezte a klub, melyet a tegnapi napon a Férfi Tagozat Intéző Bizottsága megtárgyalta.
február 10.
hírkép
A Marso-Vagép Nyíregyháza KK élvonalbeli kosárlabda legénységének csapatkapitánya, Sitku Ernő az újabb bordasérülést követően a műtőasztalra került – életveszélyes állapotban.
február 14.
hírkép
Remek játékkal végül magabiztosnak mondható győzelmet aratott csapatunka bajnok és kupagyőztes Zalaegerszeg ellen.
február 14.
hírkép
Egy félidőig jól tartotta magát a Nyíregyháza, de a sárga-feketék három légiósuk, Doyne, Gosa és Alekszejev vezérletével magabiztos győzelmet arattak.
február 15.
hírkép
Nem történt semmi különös, a támadásban és véldekezésben is jobb csapat nyert. Ezzel a különbséggel a kupában is kiegyeznénk. Albacomp - PVSK 97-77 (21-16, 29-22, 28-20, 19-19) Székesfehérvár, 2400 néző.
február 16.
hírkép
A ZALAKERÁMIA ZTE KK huzamosabb ideje közismert pénzügyi problémáinak megoldására tett erőfeszítéseink sajnos egyelőre nem hoztak megnyugtató eredményt.
február 16.
hírkép
A januári rangadók után most egy könnyebb ellenfél, a sereghajtó debreceni csapat vár a listavezető Olaj KK alakulatára.
február 17.
hírkép
Kecskeméti KSE - Szolnoki Olaj KK 67-72 (22-20, 19-12, 13-27, 13-13)
február 17.
hírkép
Fél lábbal a magyar Kupa négyes döntőjében érezheti magát az Atomerőmű SE kosárlabda csapata, miután az első mérkőzésen idegenben 87:65-re legyőzte a Szeged gárdáját.
február 17.
hírkép
Orsulic sérülése miatt a foghíjasan ugyan, de elszántan lépett pályára szerda este a TOM Controll-Kecskeméti KSE a Magyar Kupa negyeddöntő párharcának első meccsén.
február 17.
hírkép
Súlyos, 25 pontos vereséget szenvedtünk Székesfehérváron a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.
február 18.
hírkép
Kyle Wilson a ZTE bajnok, csupaszív amerikai erőcsatárja a klub pénzügyi konszolidációjának első vesztesége.
február 18.
hírkép
Két csapatban is érintett lett volna a hétvégi All Star gálán Sztojan Ivkovics, a T. O.M.
február 18.
hírkép
Nehéz megpróbáltatáson van túl Benson Egemonye, de a váratlan rosszullét és a kórházi kezelés ellenére jól érzi magát, a mosolya pedig már most is a régi.
február 18.
hírkép
Ahogyan az várható volt, Lorenzo Williams is távozott Zalaegerszegről. Csapatunk első számú irányítójának már decemberben is volt ukrán ajánlata, most Ukrajna első osztályában 11 győzelemmel és 22 vereséggel a 11. helyen álló Khimik Yuzhny csapatához igazolt szezon végéig.
február 18.
hírkép
Az Atomerőmű SE férfi kosárlabda szakosztálya szerződést kötött a Magyar válogatott Vojvoda Dáviddal! Dávid jövő héten hétfőn már nálunk pattogtatja a labdát.
február 18.
hírkép
Remek, látványos játékkal kezdett az ezúttal két légióssal felálló csapatunk, Townes zsákolása adta meg az alaphangot, majd jött három tripla, kettő Banditól, egy pedig Szöszitől - két és fél perc elteltével 11-2-re vezettünk.
február 19.
hírkép
Az elmúlt napok kosaras sajtójának egyik központi témáját Tóth Ádám, a ZTE centerének esetleges klubváltása jelentette.
február 19.
hírkép
Kilenc nappal a műtétje után elhagyhatta a Jósa András Oktatókórházat Sitku Ernő. A Marso-Vagép NYKK csapatkapitánya még a két héttel ezelőtti, Sopron elleni hazai meccsen szenvedett ismét bordatörést, aminek következtében légmellel kellett megoperálni. Sitku mindaddig nem hagyhatta el az egészségügyi intézmény traumatológiai osztályát, amíg nem vált tünetmetessé.
február 20.
hírkép
Obie Trotter még csak fél éve pattogtat a Tiszaligetben, ám ennyi idő bőven elég volt számára, hogy az Olaj-tábor első számú kedvencévé váljon.
február 20.
hírkép
Szombaton, Kora este talán minden eddiginél látványosabb, pontgazdagabb kosárgálát láthattak az érdeklődők Budapesten a Sportmax2-ben.
február 21.
hírkép
Tetemes, huszonötpontos hátrányt kellene ledolgoznunk szerdán az egyik legerősebb csapat, az Albacomp, ellen a Magyar Kupa négyesdöntőjébe jutáshoz.
február 22.
hírkép
A Magyar Kupa negyeddöntőjének újabb meccse következik a T. O.M.
február 22.
hírkép
A centersor megerősítésére használta ki az átigazolási időszak utolsó óráit a Marso-Vagép Nyíregyháza KK, amelynek vezetése a soraiba szólította a szerb Djordje Djogót.
február 22.
hírkép
Brendan Winters 15 ponttal zárta az elöző mérkőzést
február 22.
hírkép
Holnap este hét órától 24 pontos előnyről kezdi Salgótarjában Magyar Kupa-negyeddöntője visszavágóját a Kis Rába-menti Takarék SKC.
február 23.
hírkép
Ivory Clark kipihente az első meccsen összeszedett "medvepuszit", így a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján teljes szolnoki csapat fogadta a sérült Hrvoje Orsulic és Bencze Zoltán nélkül felálló kecskemétieket.
február 24.
hírkép
A Marso-Vagép Nyíregyháza KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatának létszámfelettivé vált légiósa, a szerb Boskos Sztojakovics a román CSM Oradea csapatában folytatja pályafutását.
február 24.
hírkép
Több hónapos tárgyalássorozatot követően sikerrel zárultak a megbeszélések a ZTE Kosárlabda Klub és a Flextronics International Kft.
február 25.
hírkép
A MKOSZ Férfi Tagozat Intéző Bizottsága korábbi határozata szerint 2011. február 15. napjáig kellett a klubnak rendeznie kettő egykori játékosával szembeni tartozását, azt követően pontlevonásssal büntethető a csapat addig, míg hiteltérdemlően nem bizonyítja a tartozás rendezését.
február 25.
hírkép
Újabb kettős győzelemmel jutott tovább, immár a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé az Atomerőmű SE kosárlabda csapata.
február 25.
hírkép
A tavalyi évad után a jelenlegi szezonban is beverekedte magát a Magyar Kupa négyes döntőjébe a soproni férfi kosárlabdacsapat.
február 27.
hírkép
Ugyan a nézőszám korántsem, ám a hangulat és a félelmetes pénztárgépszalag-eső a pár hónappal ezelőtti bajnoki döntőt idézte.
február 27.
hírkép
A Falco elleni meccs másnapján is mérges és elkeseredett volt csapatunk szakvezetője, Meszlényi Róbert.
február 28.
hírkép
A rájátszásba jutásért harcban álló nyíregyházi csapat a borda-, illetve térdműtét után lábadozó Sitku Ernő és Lekli József nélkül, de a frissen igazolt szerb erőcsatárral, Djordje Djogóval a soraiban látta vendégül a teljes kerettel érkező Olaj KK-t.
február 28.
hírkép
Szenzációs meccsen, Kálmán és Gosa nélkül, hosszabbításban nyert Sopronban a FALCO. Bam Doyne 39 pontot dobott.
március 1.
hírkép
images/stories/season/1011/s5news/rogers1. jpg NB I/A, felnőttek - 2011.02.
március 2.
hírkép
Szerdán 19 órakor az örök rivális Szombathely vendége lesz a Zalakerámia ZTE KK. Hiányzók mindkét oldalon akadnak, talán épp így lesz igazán érdekes az összecsapás. A Bencze Tamás irányította Falco – jelen állás szerint – kénytelen lesz nélkülözni 2 legjobbját, Gosát és Kálmán Lászlót, míg a ZTE-nél a 3 távozó után sérüléséből visszatérhet Tóth Gergely és Kinter György is.
március 2.
hírkép
Látszólag egyszerű a recept: ott folytatni, ahol Sopronban abbahagytuk. A FALCO ezúttal is Kálmán és Gosa nélkül áll fel a meggyengült bajnoki címvédő ellen. Zsinórban hatodik győzelmét arathatja Bencze Tamás együttese.
március 3.
hírkép
Amint az sajnos várható volt, lett következménye annak, hogy Molnár Bandi több nagy esés után szinte végkimerülésig harcolt a győzelemért a Falco ellen.
március 3.
hírkép
A Zalakerámia ZTE KK vezetése tájékoztatta honlapunkat, miszerint a klub szponzorációs megállapodást kötött a zalaegerszegi székhelyű ZALAI HUKE Hulladékkezelési  Kft-vel.
március 4.
hírkép
A mezőnyposztokon, főleg hátvédfronton vannak nyerőemberei a Kecskemétnek - így aztán a mi "kisembereink" teljesítményén is rengeteg múlhat Ivkovics csapata ellen.
március 4.
hírkép
A Körmendnek csak a győzelem elfogadható. A Kaposvár felkészülését sok sérülés hátráltatta.
március 4.
hírkép
Hosszú út vár ránk a nyolcba kerüléshez, és a cél érdekében most hosszú utazás elébe is nézünk.
március 5.
hírkép
Az utolsó öt forduló, tehát az alapszakasz hajrája következik az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban.
március 5.
hírkép
Kutasi Gergely nem bánta meg, hogy Körmendről átigazolt, és még nem tervezgeti a közeljövőt.
március 6.
hírkép
Esélyeshez méltón nyert hazai pályán a tartalékos Kaposvári KK együttesét fogadó MJUS-Fortress Körmend az NB I/A-csoportos Férfi Kosárlabda-bajnokság 22. fordulójában.
március 6.
hírkép
Sokan csak legyintettek az Albacomp – T. O.M.
március 6.
hírkép
A remek kezdés ellenére harminchárom pontos vereséget szenvedett Pakson a legeredményesebb játékosa, Curtis Marshall nélkül pályára lépő Marso-Vagép NYKK.
március 7.
hírkép
Szolnoki Olaj KK - Soproni KC 84-70 (25-19, 18-16, 15-22, 26-13)
március 7.
hírkép
A győzelmi kényszer legfeljebb a mérkőzés előtt késztette körömrágásra az aggodalmaskodókat, a pécsi fiúk magabiztosan kerekedtek felül a Debrecenen, elég volt három negyeden át jól teljesíteni.
március 8.
hírkép
Az élvonalbeli szereplésének meghosszabbításán ügyködő SKSE idei menetelésében szinte követhetetlenül és sokszor megmagyarázhatatlanul váltogatják egymást a mélységesen mély hullámvölgyek és az apróbb, nagyobb hullámhegyecskék.
március 9.
hírkép
Már nem juthat a felsőházba a Marso-Vagép Nyíregyháza KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata, amely legközelebb a Szegedet fogadja.
március 9.
hírkép
Az ALFÖLD TV március 7-én, hétfőn 20. 15-től leadja a vasárnapi meccset!Férfi Kosárlabda NB I A2011. március 6.
március 10.
hírkép
A szerda délelőtti dobóedzésen csak 9 emberrel dolgozott Mika Turunen tréner, mivel néhányan kiestek egy rövidebb időre, illetve Vas Viktor már a múlt héten is igen rosszul volt.
március 10.
hírkép
Eredetileg februárban játszottunk volna a Pécsi-VSK PANNONPOWER csapatával, ám akkor a baranyai együttes sok betege és a tisztiorvos által kiadott igazolás miatt elhalasztották a bajnoki találkozót.
március 10.
hírkép
Túlzás lenne azt állítani, hogy ideális és zökkenőmentes csapatunknak, a Kis Rába-menti Takarék Soproni KC-nak a felkészülése a Magyar Kupa vasárnap és hétfőn rendezendő négyes döntőjére Amint azt honlapunk érdeklődésére szakvezetőnk, Meszlényi Róbert elmondta, Molnár Bandi ugyan edzésbe állt, de egyelőre könnyített mozgásokat végez.
március 10.
hírkép
A csapat tulajdonosa Szabó-Forrai Zsolt a szombati ankét során tájékoztatta a megjelenteket, hogy a vezetőség a játékost 1000 dollár pénzbüntetésre ítélte nem megfelelő hozzáállásáért, igazolatlan hiányzásért és a szakmai utasítások be nem tartásáért.
március 13.
hírkép
2000. elején a Miskolci EAFC együtteséből jött Debrecenbe, s itt lett A csoportos NB I-es kosaras. Azóta gyakorlatilag debrecenivé vált, fél szezonon keresztül játszott ugyanis Nyíregyházán, de ezen kívül mindig az aktuális helyi gárdában.
március 13.
hírkép
Vasárnap és hétfőn a Tiszaligeti Sportcsarnokban rendezik meg a Magyar Kupa négyes döntőjét, ahová az Olaj KK mellett az Atomerőmű, az Albacomp és a Sopron jutott be.
március 13.
hírkép
A hét elején különböző okokból töb ben is edzéseket hagytak ki, csapatunk a körülményekhez képest igyekezett a lehető legjobban felkészülni az Albacomp elleni Magyar Kupa elődöntőre.
március 13.
hírkép
Most csak a Sopron számít : ha egy Szolnok elleni iegenbeli kupadöntő az a "szigorlat" ahol igazán elő kell adnia valós tudását a sikerért egy vizsgázónak, akkor az elődöntő a beugró, a talán könnyebb, de szintén nehéz vizsga.
március 14.
hírkép
Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE 84-71 (30-14, 18-19, 12-23, 24-15)
március 14.
hírkép
Egyértelműen élveztük a szolnoki közönség szimpátiáját - ellentétben a fehérváriakkal. Elrontott Albacomp-akció után Townes támadó lepattanót megszerezve juttatta vezetéshez csapatunkat, majd miután Hanga dobása is kiszédült, s Bandival szemben szabálytalankodott Hollis, játékosunk pedig büntetett. Remekül pörögtek a srácok, Kelley két tiplájával a 4.
március 14.
hírkép
Női csapattól érkezett, de a FALCO-val már férfias csatákat nyert. Sikeredző lett Szombathelyen. Meddig vezetheti ebben a bajnokságban Kálmán Lászlóékat? Interjú.
március 15.
hírkép
A Szolnok hatalmas, fordulatos, izgalmas csatában 79-71-re legyőzte az Albacompot, így a Tiszaligetben maradt a Magyar Kupa.
március 15.
hírkép
Nem lett igazuk azoknak, akik úgy gondolták, a tegnapi elődöntő hangulata nem fokozható tovább: a döntőre még többen zsúfolódtak össze a tiszaligeti lelátókon, hogy hozzásegítsék az Olajt története harmadik kupagyőzelméhez.
március 16.
hírkép
Nagy szavakat is lehetne használni akár, mindenesetre biztos, hogy egy esetleges Kaposváron aratott győzelem a felnőtteknél komoly hatással lenne az NB I A-s tagságunk meghosszabbítására nézve.
március 16.
hírkép
Szalay Ferenc: - Ez a hét vége a jó kosárlabda jegyében zajlott, jó csapatok sportszerűen küzdöttek egymással.
március 17.
hírkép
Két újabb szponzor csatlakozott az Albacomp sikeres kosárlabda csapatához. A támogatók széles köre ezúttal az ELKÁ Épületgépész Kft.-vel valamint az Install Plan Tervező és Fővállalkozó Kft.
március 17.
hírkép
an egy régi-új játékosa a Factum Sport Debrecennek. Kaluha Csaba tért vissza Nyíregyházáról az év elején, s mivel irányító poszton egyébként is elkél az erősítés a cívisek háza táján – bár ő sem tipikus irányító, de ott is bevethető – erősítést jelent az élvonalban megmaradást maga elé kitűző Turunen-alakulatnak. Vele beszélgettünk szerdán délelőtt, az aznapi első tréning előtt.
március 18.
hírkép
Szombaton pályára léphet Pécsett DeAndre Mays, aki januárban hozzánk érkezett próbajátékra, végül azonban a Salgótarján igazolta le.
március 18.
hírkép
Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással Curtis Marshall és a Marso-Vagép Nyíregyháza KK, az amerikai bedobó pénteken, az SZTE-Szedeák elleni bajnokin sem lép már pályára.
március 18.
hírkép
A sors szeszélye folytán máris megadatik az Atomerőmű SE csapatának a lehetőség arra, hogy visszavágjon a Sopronnak a Magyar Kupa négyes döntőjében a bronzcsata elvesztéséért.
március 18.
hírkép
Pár nappal a Szolnokon rendezett, sikerrel megvívott Magyar Kupa bronzmérkőzés után ismét az Atomerőmű együttese ellen lépnek pályára fiaink.
március 20.
hírkép
Decemberben nagy zakót kapott a MJUS-Fortress Körmendtől a T. O.M.
március 20.
hírkép
A külföldiek nélkül felálló ZTE nem bírta az iramot az Albacomp ellen. A csapat már az első félidő közepén 20 pontos előnyre tett szert, amit aztán tovább növeltek a fiúk és a végén 59-89 arányú kiütéses győzelmet arattak a tavalyi bajnok ellen.  Zalakerámaia ZTE KK - Albacomp 59 - 89 (10-19, 14-27, 16-15, 19-28) Zalaegerszeg, 1200 néző Játékvezetők: Pálla, Bognár, Tóth   Albacomp: Simon, Hanga 19/9, Crocker 18/6, Hollis 14, Jones 21 Cs: Keller 8, Antal, Bódi 9/3, Madár, Somogyfoki, Kertész, Hendlein   ZTE: Tóth 7/3, Kámán 13, Baki 1, Vertetics 23/9, Tóth Á.
március 21.
hírkép
Második félidei remek játékának köszönhetően magabiztos 92:77 arányú győzelmet aratott az Atomerőmű SE férfi kosárlabda csapata Sopronban.
március 21.
hírkép
Kálmán László jubileumi meccsén zsinórbeli hetedik győzelmét aratta Bencze Tamás együttese. Pankár Tibor dobta a döntő kosarat a Szolnok ellen. A vendégek megóvták a találkozót.
március 22.
hírkép
A felsőházba jutásért harcoló Pécs vendége lesz kedden a Marso-Vagép Nyíregyháza KK, amely a tizedik hely megtartására törekszik az alapszakaszból hátralévő három mérkőzésen.
március 22.
hírkép
Monok Tibor találkozott a játékosokkal. A BB1 honlapon reggel elolvashatták Soós Gábornak, a Kaposvár csapatkapitányának nyilatkozatát a klub nehéz helyzetéről. Monok Tibor ügyvezető akkor érdeklődésünkre azt mondta, előbb személyesen beszél a csapattal, utána nyilatkozik.
március 22.
hírkép
Boros Gábor a Factum Sport Debrecen csapatkapitánya az USA-ban töltött majdnem öt éve alatt tanult, kosarazott, egy másik kultúrát ismert meg.
március 23.
hírkép
Talán mondanunk kell, hogy mindkét csapat számára nagyon fontos volt a mérkőzés, hiszen a hazaiak a nyolc közé jutásért, míg a szolnokiak az alapszakaszelsőségért küzdenek.
március 24.
hírkép
Kettős kiállítás borzolta a kedélyeket a szerdai Factum Sport Debrecen – T. O.M.
március 24.
hírkép
Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését játssza a Zalakerámia ZTE KK, mégpedig az ősi rivális, MJUS-Fortress Körmend ellen.
március 24.
hírkép
A hétköznapi időpont, a végre tavasziasra fordult időjárás és a papíron egyértelmű erőviszonyok eredőjeként ezúttal nem volt tumultus a tiszaligeti aréna lelátóin.
március 25.
hírkép
Szombaton este hat órától az újonc Szegedet fogadja a FALCO. Ha a sárga-feketék nyernek, az utolsó forduló eredményétől függetlenül a hatodik helyen zárják az alapszakaszt.
március 25.
hírkép
A kosarast ma műtötték Szombathelyen, otthon lábadozik.
március 26.
hírkép
Két győztes mérkőzés után találkoznak a felek.
március 26.
hírkép
A kiesés elkerülése a célja a Debrecennek, a legfontosabb meccseikre készülnek, akárcsak az Alba.
március 26.
hírkép
Az alapszakasz utolsó hazai meccsét szombaton este hat órakor játssza a listavezető Olaj KK, melynek vendége az Atomerőmű SE csapata lesz a tiszaligeti arénában.
március 27.
hírkép
Felszabadult játékkal aratott újabb győzelmet a Kaposvári KK az NB I/A-csoportos Férfi Kosárlabda-bajnokság 25.
március 27.
hírkép
A Singletary nélkül felálló (vírusos betegséget kapott el, s otthon maradt, hányt) Factum remek kezdés után a második negyedben nem tudta az addigi játékát folytatni, így a hazaiak majdhogynem el is döntötték a meccset.
március 27.
hírkép
Részben a Sopronban zajló női országos junior döntő miatt - Sopron-Pécs bronzmeccs lesz e tornán - nomeg a nagy tét okán is szép számű nézősereg gyűlt össze a ki-ki meccsre.
március 28.
hírkép
1:82-re kikapott Szolnokon az Atomerőmű SE férfi kosárlabda csapata, de így is őrzi harmadik helyét a táblázaton.
március 28.
hírkép
Az alapszakasz hajrájában egymást érik a fontosabbnál fontosabb mérkőzések. A szombati találkozón mindkét csapat számára óriási volt a tét, hiszen az Olaj az első, míg az Atomerőmű a harmadik helyért áll harcban. Ahogy ilyenkor illendő, az elmúlt huszonnégy forduló nyavalyáival (is) küzdő harcosok - szolnoki oldalon Ivory Clark (betegség) és Báder Márton (bokaszalag-húzódás), odaát Jibril Hodges (betegség) és Morgen Ferdinánd (lovaglóizom-húzódás) - mindegyike vállalta a játékot az utolsó előtti játéknap rangadóján.
március 28.
hírkép
Czigler László is kidőlt a sorból, nélküle a palánkok alatt esélytelen volt a szombat esti somogyi bajnokin a Marso-Vagép Nyíregyháza KK.
március 29.
hírkép
Gyászol a pécsi kosárlabda sport, életének 80. évében hosszú betegség után hétfőn délelőtt elhunyt Egyed Mihály. A pécsi és a Baranya megyei kosárlabdázás legendája alapvetően pedagógus volt.
március 30.
hírkép
Az alapszakasz utolsó, salgótarjáni szempontból nyerhetőnek vélt összecsapásának első másfél negyede valóságos rémálommal ért fel a roppant idegesen és kapkodóan kezdő hazai gárda számára, amely eleinte támadásban és védekezésben is jócskán elmaradt teher nélkül, felszabadultan játszó riválisa mögött.
március 30.
hírkép
A zalai szimpatizánsok legnagyobb örömére a Zalakerámia ZTE KK szombaton, hazai pályán meglepetésre, de végig vezetve diadalmaskodott a győzelemre esélyesebb Körmend ellen.
március 31.
hírkép
Azt tartják rólunk, ha nem lennének, nem működnének a honi egyesületek. Szürke eminenciásként végzik dolgukat minden nap, pedig feladatuk nem is lehetne szerteágazóbb. Ezúttal a kluboknál technikai vezetőként dolgozókat mutatjuk be.
április 1.
hírkép
Utolsó játéknapjához érkezik a 2010-2011-es férfi NB I-es kosárlabda bajnokság alapszakasza.
április 1.
hírkép
Betegségéből felépülve várja az újabb kihívásokat Simon Balázs. A kapitány és a csapat készen áll a rájátszásra, maradandót akarnak alkotni.  Nagyon hiányzott a csapatból Körmenden, ahol kulcsfontosságú rangadót veszítettünk el - persze ezt nem lehet kizárólag Simi betegségére fogni.
április 1.
hírkép
Holnap, Kaposváron egy gyakoraltilag tét néküi mérkőzésse zárja az az alapszakaszt csapatunk, a Ksi Rába-menti Takarék SKC együttse.
április 2.
hírkép
A listavezető Olaj KK a Szedeák otthonában, az Újszegedi Sportcsarnokban lép pályára.
április 2.
hírkép
Bár az alapszakasz utolsó mérkőzése következik a Falco-SZOVA KC Szombathely számára, a Pécs elleni bajnoki mégsem lesz hátradőlős, hiszen ezen a találkozón múlik, hogy honnan is veselkedik neki a szombathelyi csapat a playoff-nak.
április 2.
hírkép
Az utolsó fordulóban már a folytatásra gondolva léphet pályára az Albacomp, amely története egyik legjobb alapszakaszát zárja.
április 2.
hírkép
Mindkét csapat utolsó mérkőzését játssza komplett kerettel.
április 2.
hírkép
A szezon elején tudni lehetett, 13-14 győzelem kell majd a nyolcba kerülésért. Az, hogy bejutottunk, már múlt héten eldőlt, ma pedig megszületett a bűvös 14. győzelem is! Pécsi VSK-PANNONPOWER - Falco-SZOVA KC Szombathely 96-81 (16-16, 27-15, 26-18 , 27-32) Férfi NB1 A-csoport.
április 3.
hírkép
Férfi Kosárlabda NB I A2011. április 2. Debrecen, Oláh Gábor utca, 400 nézőVezette: Földházi, Benczur, Gorka (Dr.
április 3.
hírkép
A mérkőzés elején egyáltalán nem illetődött meg a Kámán Tamás nélkül felálló fiatal zalai csapat, a két alakulat közötti különbséget az első 5 percben még kevésbé lehetett érzékelni.
április 3.
hírkép
Zsinórban negyedik sikerét aratta az NB I/A-csoportos Férfi Kosárlabda-bajnokságban az ezúttal a Sopront kiütő Kaposvári KK együttese.
április 3.
hírkép
Doyne-éknak esélyük sem volt. Gyenge játékkal nagy arányú vereséget szenvedtek. A sárga-feketék a hetedik helyen zárták az alapszakaszt. Az Albacomp lesz az ellenfél a negyeddöntőben.
április 3.
hírkép
 Szép számú közönség előtt a két szurkolótábor nagy hangpárbajától kísérve kezdődött a Tisza-parti csapatok csatája.
április 3.
hírkép
Kétszeri ráadásban, hősiesen küzdve győzte le az alapszakasz ötödikjét, a Kecskemétet a fiatalokat is bevetve remeklő Marso-Vagép Nyíregyháza KK.
április 3.
hírkép
Nem törték össze magukat a tét nélküli meccsen a csapatok védekezésben, a 3. percben 10-8-ra vezettek a hazaiak, úgy hogy csapatunkból ezalatt Jarvis kivételével mindenki betalált. A negyed közepére pedig minden kezdő játékos szerzett kosarat, a búcsúzó Rob Jarvis triplával jelentkezett.
április 3.
hírkép
Mind a tizenkét benevezett játékos pályára lépett, Hollis ezúttal csereként szóra meg magát - kísérletezett az Albacomp az alapszakasz utolsó meccsén.
április 3.
hírkép
Harmadik helyen zárta a 2010-2011-es élvonalbeli kosárlabda bajnokság alapszakaszát az Atomerőmű SE.
április 4.
hírkép
images/stories/season/1011/s5news/skse_kaposvar4. jpg NB I/A, felnőttek - 2011.04.
április 5.
hírkép
A 24 éves kosaras a MEFOB elődöntőjében 23 pontot szórt a Győrnek. Hetente kétszer-háromszor edz, még mindig nem tudja, mit hoz számára a jövő.
április 5.
hírkép
Bár még öt meccs hátravan az idei évadból, azt már most kijelenthetjük: felemás szezont zárt csapatunk, a Kis Rába-menti Takarék Soproni KC.
április 6.
hírkép
A Factum Sport Debrecen kameruni kosarasa, Yves Lionel Mekongo-Mbala ott van abban az ötösben, amely a BB1 kosárportál szerint az NB I A 2010/2011-es szezonjának alapszakaszában a leghasznosabban teljesített a bajnokik alkalmával.
április 7.
hírkép
Az Albacomp elleni hazai siker után mindenkit váratlanul ért a csapat zalaegerszegi veresége, még inkább az alapszakasz utolsó fordulójában, Debrecenben mutatott teljesítménye.
április 7.
hírkép
Sokan hitték, hogy ez az ő szezonja lesz, de talán az optimistákat is meglepte, amilyen ellentmondást nem tűrően berobbant és kulcsember lett Fehérváron.
április 8.
hírkép
Végül a kaposvári halasztási kérelemnek megfelelően pénteken (április 8. ) 18 órától kezdjük az alsóházi rájátszást. Ma, csütörtökön 10.
április 8.
hírkép
A Zalaegerszeg elleni három nyert mérkőzésig tartó párharccal kezdi a 2010-2011-es bajnoki rájátszást az Atomerőmű SE férfi NB I-es kosárlabda csapata.
április 8.
hírkép
Egy sikerszéria már kezdődött a Szolnok ellen. ..
április 8.
hírkép
Győzelemre készülnek a légiósaitól megváló Kaposvár ellen a debreceniek.
április 9.
hírkép
Férfi Kosárlabda NB I A 2011. április 8. Kaposvár Vezette: Kapitány, Márton, Gelencsér (Várhalmi) Kaposvári KK – Factum Sport Debrecen 78-93 (18-23, 14-22, 29-25, 17-23) Kaposvár: Kutasi 24/18, Medve 9, Soós 23/6, Kováts R.
április 10.
hírkép
Már az első negyedben megpróbált minket térdre kényszeríteni az alapszakaszgyőztes Szolnoki Olaj KK, de a második tízpercben talpraálltunk.
április 10.
hírkép
Avagy Győrffy Pál Attila ámok- és a FALCO vesszőfutásának krónikája.
április 10.
hírkép
Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-Pannonpower 97-68 (31-11, 14-25, 24-14, 28-18)
április 10.
hírkép
88:67-re győzött a Zalaegerszeg az Atomerőmű SE ellen a kosárlabda bajnoki rájátszás negyeddöntőjében a Gesztenyés úti sportcsarnokban.
április 10.
hírkép
A bemelegítésnél az előző mérkőzéshez képest két "új" játékost is láthattak a korábban kilátogató szurkolók, a hazaiaknál a komoly térdsérüléséből felépülő Mészáros Zalánt, míg a vendégeknél Kámán Tamás próbálta feledtetni combizom húzódását.
április 10.
hírkép
Így kell kezdeni a rájátszást: ellentmondást nem tűrően nyomatékosította az Albacomp, hogy élni akar a pályaelőnnyel.
április 11.
hírkép
Ezt is megértük. A Factum Sport Debrecen pénteken idegenben győzött a Ezt is megértük. A Factum Sport Debrecen pénteken idegenben győzött a Kaposvári KK gárdája ellen az alsóházi rájátszás első körében, pedig nem most futotta a legjobb formáját.
április 11.
hírkép
Holnap a Szeged ellen megkezdi csapatunk ötmeccses sorozatát az alsóházi rájátszásban. Mint smeretes, Darian Townes és Rob Jarvis nélkül fogja lejátszani ezt a szakaszt a Kis Rába-menti Takarék SKC együttese Meszlényi Róbert, a csapat az alsóházi rájátszás után távozó edzője honlapunk érdeklődésére elmondta, most, ezen az öt meccsen több játékos is bizonyíthatja fejlődését, a fiúknak elsősorban a saját jövőjük miatt fontos ez a sorozat. Hozzátette: most volt kis idő pihenni, reméli, frissen és elszántan lépnek pályára fiai, az edzéseken mindenesetre jól dolgoztak a srácok.
április 12.
hírkép
Bencze Tamás, a FALCO edzője azt mondja, minden kosárlabdázónak az az álma, hogy olyan szurkolótábora legyen, mint a szombathelyi. Ígéri, hogy kedden értük is fognak harcolni és bízik benne, hogy legyőzik az Albacompot.
április 12.
hírkép
Nemcsak az első meccsen aratott nagy különbségű győzelem, hanem a Falco beletörődő, erőtlen játéka alapján is kijelenthető: Szombathelyen biztosan nehezebb dolgunk lesz.
április 12.
hírkép
Grebenár Péter ujjsérülés miatt kihagyja a második mérkőzést.
április 13.
hírkép
Rafi "bekezdett" de Dukics is eredményes volt a túloldalon, így kezdetben fej-fej mellett haladtak a felek.
április 13.
hírkép
Borítottuk a papírformát és 20 ponttal vertük a körmendi csapatot ezzel pedig egálra hoztuk a három győzelemig tartó párharc állását.
április 13.
hírkép
A rájátszásban tényleg BÁRMI megtörténhet! És meg is történik. ..
április 13.
hírkép
Zsúfolt lelátók előtt kezdődött a negyeddöntő 2. mérkőzése, persze ez nem is volt meglepő azután, hogy a Zalakerámia elvette a Paks pályaelőnyét. Érezhetően másik sebességgel kezdte a találkozót a vendégcsapat, okulva a szombati vereségükből, Sales kosarára Kámán köszönt be rögtön egy távolival.
április 13.
hírkép
Doyne, Gosa és Alekeszejev nagy alakítását követően nyílttá tettük a párharcot a négy közé jutásért.
április 13.
hírkép
Másik arcát mutatta mindkét csapat az első meccshez képest. Gyenge dobótejesítmény, puhább védekezés jellemezte az Albát, így nem lehet nyerni idegenben.   Falco - Albacomp 79-63 (26-19, 15-14, 18-15, 20-15)   Albacomp: Simon 11/3, Hanga 17/3, Crocker 10/3, Hendlein 10/6, Jones 6 Cs: Keller 2, Antal, Bódi 7/3, Madár.
április 14.
hírkép
Grebenár Péter ujjsérülés miatt kihagyja a második mérkőzést.
április 14.
hírkép
Holnap este újra az MKB Arénában lép pályára csapatunk az alsóházi rájátszásban.  A Kis-Rába-menti Takaték SKC legénysége ezúttal a Nyíregyházát fogadja Szakvezetőnk, Meszlényi Róbert úgy tudja, a szegediekhez hasonlóan a szabolcsiak is két légióssal érkeznek Sopronba, a szlovén irányító, Savic, valamint a négyes pozícióban játszó szerb játékos Djogo személyében. A csapat tegnap pihent, ma kettőt edzenek a fiúk.
április 14.
hírkép
A bajnokság rájátszásában két mérkőzésen van túl a Zalakerámia ZTE KK, s miután az első találkozón sikerült meglepni a Paks csapatát és nyerni idegenben, a hazai mérkőzésen szoros csatában, csak a végjátékban maradtak alul az esélyesebb tolnaiak ellen, s ezzel 1-1 a párharc állása.
április 14.
hírkép
Pénteken este 8 órakor ismét Szolnokon kell bizonyítania csapatunknak, és biztosak lehetünk abban, hogy Trotterék nem veszik félvállról a az összecsapást! Megmutattuk a szolnokiaknak, hogy hiba lebecsülni a csapatunkat, és a szombati találkozó nagyarányú különbsége nem jelenti azt, hogy zökkenőmentesen juthatnak be a legjobb négy közé.
április 15.
hírkép
A Factum Sport Debrecen gárdája pénteken 13 órakor indul útnak Szegedre, majd aznap este, 19. 15-kor veszi kezdetét a két csapat közti NB I A-s mérkőzés az alsóházi rájátszás második körében. A mieinknél teljes a keret, csak Mika Turunen edző panaszkodott fejfájásra, ám reméljük, az is elmúlik - legkésőbb a meccs végéig.
április 15.
hírkép
Ismét egálról folytatódik a FALCO és az Albacomp csatája. A nyomás ezúttal a hazai pályán játszó székesfehérváriakon lesz. Bencze Tamás edző bízik benne, hogy csapata ott folytatja, ahol kedden este abbahagyta.
április 16.
hírkép
Klasszikus irányító nélkül gyenge volt a Marso-Vagép Nyíregyháza KK támadójátéka Sopronban, így a hazaiak magabiztos győzelmével ért véget az alsóházi mérkőzés.  
április 16.
hírkép
Ferenczi Tamás, a vendégek mestere a kezdő ötösök kijelölése kapcsán "amőbázni" hívta a jegyzőaszralhoz a edzőnket, Meszlényi Róbertet.
április 16.
hírkép
Szoros meccsen, a harmadik negyedben végleg magunkhoz ragadhattuk volna a kezdeményezést, ám amikor 7 ponttal vezettünk, hagytuk, hogy a nagyot küzdő Szeged visszazárkózzon, a hajrában pedig újra vezetésre tegyen szert.
április 16.
hírkép
Valaki sörös poharat dobált, azonosítani akarták, amikor kitört a balhé. A FALCO szurkolók rendőrségi túlkapásról beszélnek, a rendőrség pedig azt mondja, a fokozatosság elvét követték.
április 16.
hírkép
97:68-ra győzött az Atomerőmű SE a Zalakerámia ZTE KK ellen a negyeddöntő harmadik mérkőzésén a Gesztenyés úti sportcsarnokban.
április 16.
hírkép
Jó lenne, ha minél később borotválkoznának a fiúk, ha már a rájátszás végéig fogadták meg.
április 16.
hírkép
A negyeddöntő első felvonásán látott sima szolnoki sikert követően a pécsiek a második meccsen hazai pályán kiváló dobóformával rukkoltak ki, és kiegyenlítették a párharc állását.
április 17.
hírkép
Mindkettő kosárlabda csapatunk fontos mérkőzést játszik holnap, a Zalakerámia ZTE KK az életben maradásért küzd a rájátszás I.
április 17.
hírkép
Megszerezte első győzelmét az alsóházi rájátszásban a Kaposvári KK együttese, amely egyenletes teljesítményt nyújtva a Kis-Rába Menti Takarék-Soproni KC csapatát verte.
április 18.
hírkép
Hétfőn az Aréna Savariában negyedszer is összecsap az Albacomp és a FALCO a rájátszásban. Ha vesztünk, vége a szezonnak. A találkozó 18 óra 30 perckor kezdődik.
április 18.
hírkép
lehet extra pihenő is. Motivációnak sem utolsó egy fárasztó sorozatban, és a siker receptje is ez lehet.  Bár sokat szoktak polemizálni rajta, jó-e hamar túllenni egy páros csatán és a ritmusból kiesve folytatni később a következővel, aligha vitás, az egyre jobban fáradó játékosok inkább erre szavaznak.
április 19.
hírkép
3:1-es összesítéssel a négy közé jutott a bajnokságban az Atomerőmű SE férfi NB I-es kosárlabda csapata.
április 19.
hírkép
Remek hangulatban kezdték már a melegítést is a csapatok, köszönhetően a lányok sikerének, mivel a bronzcsatában, a végletekig kiélezve legyőzték a szegedieket és megszerezték ezzel a 3.
április 20.
hírkép
Akárcsak a felek harmadik randevúján, a negyedik összecsapáson is a megszokottnál későbbi időpontban dobták fel a labdát.
április 20.
hírkép
Az Albacomp — FALCO negyeddöntő párharc mindent eldöntő, utolsó találkozóját rendezik szerdán este hat órától Székesfehérváron. A csata az egyik fél harmadik győzelméig tart. A fehérváriak hazai pályán idén még nem kaptak ki, így első vereségük rögtön a vesztüket jelenthetné?
április 20.
hírkép
Megvolt a negyedik találkozó is a Körmend – Kecskemét párharcban. Igazi ülve végig izgulós mérkőzést láthatott a Messzi István Sportcsarnokban helyet foglaló publikum. Az első félidő végén ugyan úgy tűnt, hogy az Ivkovics-legények könnyedén zsebelik be a második győzelmet, de a nagyszünetben kellően rápihent a vendég gárda és visszahozta a meccset.
április 21.
hírkép
Sajnos nem sikerült megnyerni a mindent eldöntő ötödik mérkőzést, így nem csak a rájátszástól búcsúzott a T.
április 21.
hírkép
A Kaposvár elleni sikerével megszerezte második győzelmét a nógrádi együttes.
április 21.
hírkép
Egy félidőig tartott a FALCO lendülete Székesfehérváron. A sárga-feketék húsz ponttal kikaptak az Albacomptól a mindent eldöntő, utolsó negyeddöntőn, ezzel számukra véget ért a 2010/2011-es szezon.
április 22.
hírkép
Varga Ádámnak sok minden új még. A Factum Sport Debrecen első keretének jelenlegi legfiatalabb kosarasa egykor még maga kért autogramot Tóth Gabesztől, most meg együtt játszik vele, vagy éppen a pár éve még csak a tévében megcsodált „nagy öregek” orra alá próbál borsot törni ellenfélként. A Kapsvár ellen idegenben élete első élvonalbeli tripláját is megszerző Ádi szeretne minél komolyabb szerephez jutni a Factumnál, a Nyíregyháza ellen szombaton, pedig győzelemben reménykedik.
április 22.
hírkép
ajnokságbeli utolsó idegenbeli mérkőzését Debrecenben játssza a Marso-Vagép Nyíregyháza KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata, amely a szombati fellépés után három hazai bajnokival búcsúzik az alsóházi rájátszástól.
április 22.
hírkép
Holnap a szezon utolsó idegenbeli fellépését "tudja le" a Kis Rába-menti Takarék SKC. Csapatunk Salgótarjánban lép pályára, ahol idén már az alapszakaszban és a Magyar Kupában is győzött Az alsóházi rájátszásban a bentmaradásért harcoló tarjániak megverték azt a Kaposvárt, amelynek otthonában fiaink alulmaradtak. Meszlényi Róbert szeretné, ha csapatunk javítana a nógrádi megyeszékhelyen.
április 23.
hírkép
A hivatalos cél teljesítve, most jöhet a fiúk által saját maguk elé kitűzött. A döntő a tét, lendületben a csapat, fáradtan, de felajzva várjuk a Paksot. Mint minden évben ezúttal is a legjobb négy közé kerülés volt a szezon előtt megfogalmazott célkitűzés.
április 23.
hírkép
Akárcsak három éve, ismét bajnoki elődöntőt játszik egymással a Szolnoki Olaj KK és az MJUS-Fortress Körmend.
április 24.
hírkép
  KONECRANES Salgótarjáni KK - Kis Rába-menti Takarék SKC8 7-79 (24-25, 29-16, 19-21, 7-25) Salgótarján, 200 néző.
április 24.
hírkép
Az elődöntő első felvonásának kezdete előtt egy órával Báder Márton és Németh István kedélyesen parolázott a játéktér bejáratánál.
április 24.
hírkép
91:78-ra kikapott idegenben a férfi kosárlabda bajnoki elődöntő első mérkőzésén az Atomerőmű SE az Albacomptól.
április 25.
hírkép
A Factum győzött, a Tarján kikapott! Mika Turunen: Az eredménynek örülök, nyertünk, s ez volt a lényeg.
április 25.
hírkép
Gyakorlatilag csak nyíregyházi nevelésű kosarasokat vetett be szombaton, az alsóházi rájátszás újabb mérkőzésén, a Debrecenben vesztes Marso-Vagép Nyíregyháza KK.
április 26.
hírkép
Jó kis nap lesz: a kosarasok és a labdarúgók is Pakson vendégeskednek, így a fehérvári szurkolók  ott lehetnek mindkét csapat mögött.
április 26.
hírkép
A szövetség a hazaiak kérésére elrendelte, hogy ne 30-án, az eredeti időpontban, hanem április 27-én, tehát már szerdán játsszuk le 4.
április 26.
hírkép
Holnap este hazai környezetben fejezi be a szezont csapatunk. A Kis Rába-menti Takarék SKC a debreceni együttest, a Factum Sport csapatát fogadja az évad utolsó mérkőzésén Ahogy az előző, salgótarjáni összecsapásra, úgy a holnapi meccsre is igaz: valódi tétje a mérkőzésnek csak ellenfelünk számára van. Salgótarjánban a srácok a záró szakasz fegyelmezett, összeszedett játékával hátrányból a maguk javára fordítva bizonyatották: igazi sportemberek, s számukra tét nélküli meccsen is igenis nyerni akarnak.
április 27.
hírkép
A Kaposvári Egyetem hagyományosan ismét sportösztöndíjjal ajándékozta meg az Egyetem kiváló sportolóit.
április 27.
hírkép
Tony Crocker felpolcolt lábbal a kispadon, a fehérvári szurkolók pedig helyette is ugrálva ünnepelték a remek játékkal sima győzelmet arató Albacompot.
április 27.
hírkép
A két piros-fekete gárda annak tudatában csapott össze, hogy a másik ágon az Albacomp a sérült Tony Crocker nélkül is rendkívül simán, 86-66-ra győzött az Atomerőmű vendégeként, a fehérváriakat ezáltal már csak egyetlen apró lépés választja el a döntőbe jutástól.
április 28.
hírkép
86:66-ra ismét kikapott a férfi NB I-es kosárlabda elődöntőben az Atomerőmű SE hazai pályán az Albacomp gárdájától.
április 28.
hírkép
Pojek tripláival vezettünk,  a Debrecen légiósai révén tapadt a ránk. A szakasz közrepén a center, Langford két hármasával fordítottak a vendégek. A negyed második felében pontatlanokká váltunk a Sopron, pár ponttal ellépett a Debrecen, időt is kért Meszlényi.
április 28.
hírkép
A Sopron szerzett vezetést a meccsen, de hamar fordított a vendég Factum. Langford két triplát is beszórt, ám a hazaiak időkérése gatyába rázta a soproni játékosokat. A negyed végén igazi dobópárbaj alakult ki, ami gyakorlatilag egált értek el a felek.
április 29.
hírkép
Utolsó hazai mérkőzését vívta a Kaposvári KK NB I/A-csoportos Férfi Kosárlabda-csapata a 2010/2011-es bajnoki szezonban. A somogyiak a Szegedet látták vendégül és a papírformának megfelelően vereséget szenvedtek.
április 29.
hírkép
Játékban, eredményben, önbizalomban, szurkolásban - mindenben jobbak vagyunk eddig a Paksnál.
április 29.
hírkép
A bajnoki elődöntő harmadik meccsén az Olaj KK két győzelemmel a háta mögött fogadja a Körmend együttesét pénteken 18 órakor a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
április 30.
hírkép
Befejezte a 2010/2011-es élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságot a Kaposvári KK.
április 30.
hírkép
Bár a bajnokságot befejezte csapatunk, a Kis Rába-menti Takarék SKC, azért nem "állnak le" teljesen a fiúk Amint arról Meszlényi Róbert, az együttes búcsúzó szakvezetője beszámolt, az alsóházi rájátszás befejezése után egy hét szabadságot kapnak a játékosok.
április 30.
hírkép
Remek egyéni villanásokkal nyerte meg a Kaposvár elleni péntek esti alsóházi mérkőzését a Marso-Vagép Nyíregyháza KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata. ˆ 2005-2010 - Inform Média
április 30.
hírkép
 Célegyenesbe érkezett az Olaj, már ami a Körmend elleni elődöntőt illeti. A szolnoki csapat a szombati és a keddi sikert követően már 2-0-ra vezetett a három győzelemig tartó párharcban, és pénteken este azzal a céllal léphetett pályára, hogy lezárja a vasi piros-feketékkel szembeni párharcot. Az első percekben megismétlődött az előző mérkőzések forgatókönyve, azaz a fegyelmezetten és koncentráltan játszó körmendiek szerezték az első pontokat.
május 1.
hírkép
96:70-re kikapott az Atomerőmű SE férfi NB I-es kosárlabda csapata idegenben az Albacomp együttesétől az elődöntőben, így a három győzelemig tartó párharcot is 3:0-ra elveszítette.
május 2.
hírkép
Kövecses Józsefet, a PVSK-Pannonpower technikai vezetőjét valószínűleg mindenki ismeri, aki megfordult már pécsi férfi kosárlabda-mérkőzésen - írta Fülöp Zoltán a mai Új Dunántúli Naplóban.
május 3.
hírkép
A sárga-feketék vezetősége a 42 éves szakemberrel képzeli el a jövőt. Bencze Tamás sem zárkózik el a folytatástól.
május 4.
hírkép
Pór Péter szakmai igazgató szerint a legigazságosabb párosítás alakult ki a fináléban, ahol apróságok fognak dönteni.
május 4.
hírkép
Negyedik fináléjára készül kapitányunk, de nemcsak erről kérdeztük. Szót ejtettünk a szezonról, amelyben, Simi szerint, az utóbbi évek legjobb Albája szerepelt. Amióta Fehérváron játszik, most jutott legmesszebbre a csapat, hiszen a kupában és a bajnokságban is döntőbe jutott.
május 5.
hírkép
Alaposan megszenvedett a már kieső Salgótarján ellen a többnyire az eredmény után futó Marso-Vagép NYKK, de a ráadásban legalább kicsikarta a győzelmet.
május 5.
hírkép
Egy plusz egy éves megállapodást kötött csapatunk Szrecsko Szekuloviccsal, a 2010-2011-es szezon pécsi sikeredzőjével.
május 6.
hírkép
Szombaton este negyed kilenckor a Tiszaligeti Sportcsarnokban megkezdődik az Olaj-Albacomp párharc az aranyéremért.
május 6.
hírkép
Minden a Szolnok mellett szól. Erős csapat, erős háttér. Sokak szerint ennek a partinak a lapjait már leosztották - de a sportban, mindannyian hisszük, a pályán dől el, ki a jobb.
május 7.
hírkép
Négy év után ismét a bajnoki döntőben szerepelhet a Szolnoki Olaj KK.
május 9.
hírkép
Elemzik így, elemzik úgy a helyzetet az első meccs után, mi maradjunk annyiban: az erőviszonyok nem változtak.
május 10.
hírkép
A férfi kosárlabda-bajnokság döntőjében kedden este hét órakor másodszor is összecsap az Olaj KK és az Albacomp.
május 10.
hírkép
A város és a telekommunikációs multicég között létrejött együttműködés részeként a Gáz utcai sportcsarnok neve mostantól Vodafone Sportcentrum.
május 11.
hírkép
Fiatalokkal a főszerepben is magabiztos győzelemmel „védte meg” tizedik helyét a Marso-Vagép Nyíregyháza KK, a szezonzáró Szeged elleni meccset negyven pontos különbséggel nyerte a csapat.
május 11.
hírkép
Idén is megrendezte éves toborzóját a PVSE, és a tavalyinál is nagyobb érdeklődés volt tapasztalható a játékos erőpróbán.
május 12.
hírkép
A mai napon rendkívüli taggyűlést tartottak a Zalakerámia ZTE KK csapatát működtető ZTE KK Kft.
május 13.
hírkép
Továbbra is ugyanaz a helyzet: higgadtan, okosan, ugyanakkor az eddigi akarattal és fegyelemmel kell játszani.
május 13.
hírkép
A hatból már csak négy eredmény lehetséges az Olaj-Albacomp bajnoki döntőben.
május 14.
hírkép
A találkozót megelőző csütörtöki edzésen az Olaj-tábor közel száz tagja jelenlétével és már-már meccshangulatú szurkolással demonstrálta, hogy 0-2-nél is kitart csapata mellett, és hisz a fordításban.
május 15.
hírkép
Nem kell sokkal több, mint Szolnokon. Talán csak annyival, amennyit a tömött fehérvári lelátó, a hazai közeg adhat. Ott leszünk együtt, a fiúk nyugodtan játszhatnak.
május 16.
hírkép
Az Atomerőmű Sportegyesület kosárlabda szakosztály a mai napon nem hosszabbította meg Horváth Imre vezetőedző szerződését. Az új edzőről még nincs hivatalos információ.   Horváth Imrével egy nagyobb terjedelmű beszélgetés lesz olvasható az oldalon. Részletek később
május 17.
hírkép
 A finálé negyedik meccsén bajnokavatásra készült Székesfehérvár: az elővételben árusított belépők alig egy óra alatt elfogytak, és mivel sokak maradtak jegy nélkül, a csarnok közelében egy kivetítőt is felállítottak az Albacomp illetékesei.
május 17.
hírkép
Öt győzelemmel és két vereséggel a 9. helyen zárta a kínai középiskolások világbajnokságát a Váradiné Szarka Ildikó és Váradi Attila által felkészített Nagy Lajos Gimnázium csapata.
május 18.
hírkép
Ez az Albacomp a hitével, küzdeni tudásával, nagyszerű tartásról bizonyságot tevő játékosaival lett a kedvencünk - ezek jegyében, tisztességes küzdelemre készül a döntő utolsó meccsén is.
május 18.
hírkép
A negyedik mérkőzés után is nyílt maradt az aranyérem sorsa a férfi kosárlabda-bajnokságban, ahol az elmúlt évek legszínvonalasabb döntőjét vívja a Szolnoki Olaj KK és az Albacomp.
május 19.
hírkép
"Hazudnék, ha nem lettek volna kétségeim, de mint máskor is inkább a munkába merültünk el"
május 20.
hírkép
Két hónap múltán ismét örömünnepet ült Szolnok, hiszen a márciusi kupagyőzelem után szerdán este a bajnoki címet is bezsebelte az Olaj kosárcsapata.
május 20.
hírkép
Az utolsó meccsen is hozta a csapat, amiért szeretjük, küzdött utolsó erejéig, és szép dolgokat bemutatva zárta az emlékezetes szezont.
május 25.
hírkép
Hetek óta húzódó folyamat végére került pont azon a sajtótájékoztatón, melyet a csapat vezetőedzője és kapitánya tartottak a mai délelőttön.
május 26.
hírkép
Az Olaj-kosarasokat is soraiban tudó Szolnoki Főiskola csapata megvédte elsőségét a MEFOB döntőjében.
május 26.
hírkép
Ami sejthető volt, most már biztos: ősztől külföldön játszik a legjobb magyar kosaras . A korábbi spanyol bajnok Manresa szerződtette az Albacomp kiválóságát. Hogy Európa legjobb bajnokságaiból vannak ajánlatai Ádámnak, azt, ha nem is tudtuk, gondolhattuk, hiszen többször nyilatkozta ős, és menedzsere, Lóránt András is, hogy elérkezettnek érzik az időt magasabb szinten is megmutatni a fehérvári kedvenc képességeit.
június 18.
hírkép
Satótájékoztató keretében búcsúzott hivatalosan is a klub Hanga Ádámtól - a későbbi viszontlátás reményében.
június 18.
hírkép
"Én próbálom ugyan azt a játékot játszani, mint tettem korábban, irányítani, tanácsokkal ellátni a fiatalokat, segíteni a Peti munkáját és sok félpályás kosarat dobni Pakson!:)"
június 18.
hírkép
Alakul a FALCO jövő évi csapata. A tavalyi gárdából már nyolc játékossal egyezett meg a vezetőség.
június 19.
hírkép
Pénteken a McDonald's étteremben tartott sajtótájékoztatón mutatták be a 2011/2012-es NB I/A-csoportos Férfi Kosárlabda-bajnokságra készülő Kaposvári KK együttesének gerincét. Eldőlt az is, hogy ismét Fekete Ádám lesz a csapat vezetőedzője.
június 29.
hírkép
A múlt héten Németh István aláírása után véglegessé vált a csapat magyar játékosainak névsora.
június 30.
hírkép
Újabb "törzsgárdatag" írta alá szerződését a következő szezonra: a vezetőség megegyezett Bódi Ferivel.
június 30.
hírkép
Augusztus 8-án kezdődik az alapozás a FALCO kosárlabdacsapatánál, Will Tamás azonban addig sem unatkozik.
június 30.
hírkép
A válogatott erőcsatár két szezonra írt alá a sárga-feketékhez. Külföldi kérő esetén azonban mindkét évben július 20-ig távozhat. Ma délután Gráczer György ügyvezető és Lazáry Viktor alpolgármester sajtótájékoztatón jelentették be, hogy visszatér nevelőegyesületéhez Szabó Zsolt.
július 1.
hírkép
Fennállásának 100. évfordulóját ünnepelte a napokban a Kecskeméti Testgyakorlók Egyesülete, vagy ismertebb nevén KTE. A klub ez alkalomból díjakkal jutalmazta az egyesületért sokat tett tagjait.
július 1.
hírkép
A Szolnoki Olaj KK csapatához igazolt Soós Gábor, aki a 2010/2011-es szezonban a Kaposvári Kosárlabda Klub csapatkapitánya volt.
július 1.
hírkép
Ügyvezető lett a soproni férfi kosárlabdacspatnál a korábbi kitűnő, az egyes és a kettes poszton egyaránt bevethető ", vajkezű" kosaras, Pojbics Szabolcs.
július 1.
hírkép
Az Atomerőmű SE kosárlabda szakosztálya egy éves szerződést kötött Lorenzo Williams-el. Williams a tavalyi szezont a zalaegerszegi csapatban kezdte meg. Később Ukrajnába a Khimik csapatához igazolt.
július 2.
hírkép
Sajtótájékoztatót tartott a mai délelőtt a ZTE KK Kft. , melyen fontos híreket jelentettek be, mely szerint a Zalakerámia Zrt. újabb egy évig névhasználóként támogatja a klubot, valamint az edzői stáb a Kis Attila - Patonay Imre kettős lesz az elkövetkező szezonban.
július 8.
hírkép
A tárgyalások elhúzódtak, de mindenki bízott benne, hogy úgy zárulnak, ahogy az előző években - s lőn! Simon Balázs újabb két évre az Albacompé.
július 8.
hírkép
július 13.
hírkép
Amint arról kora délután beszámoltunk, Horváth Imre lett csapatunk, a Kis Rába-menti Takarék SKC új szakvezetője.
július 13.
hírkép
 Budapest/Maribor  (MTI) - Bognár Richárd londoni olimpiai indulási jogot szerzett, miután a maribori koronglövő Világkupaversenyen hatodik lett a dupla traposok között.
július 13.
hírkép
A Nagyváradról érkezett Stretea Máté ma, tehát 2011. július 13-án délután magyar állampolgár lett, miután a délelőtti edzést követően Derecskén letette a vizsgát, ő tehát, ahogy tervezte is a klub, nem légiósként erősíti majd a Factum Sport Debrecen felnőtt és U23-as keretét. Máténak a Himnuszt kellett elénekelnie, majd aláírta a megfelelő okmányokat.
július 14.
hírkép
Az Atomerőmű SE férfi kosárlabda szakosztály az októberben rajtoló alapszakasz előtt, három felkészülési tornán vesz részt.
július 15.
hírkép
Hendlein Roland újabb egy évet hosszabbított régi-új csapatánál. Idén nyáron egyéni edzésprogrammal készül a 2011/12-es szezonra. Az egyéni edzésprogram része a fizikai erősítés hiszen Roli tavaly nyáron komoly sérülést szenvedett.
július 16.
hírkép
Két hete készül együtt a magyar válogatottal Szabó Zsolt. A FALCO régi-új játékosa hétfőn az Iránok ellen mutatkozhat be a szombathelyi közönségnek. A kosarasnál érdeklődtünk külföldi kérői után is.
augusztus 8.
hírkép
Ma délelőtt a Csónakázó tó körüli futással és konditermi edzéssel kezdte meg a felkészülést a 2011/2012-es szezonra a FALCO-SZOVA KC Szombathely NB I-es férfi kosárlabdacsapata.
augusztus 10.
hírkép
A tegnapi napon délután megtartotta a 2011/12. szezon első edzését a ZTE KK csapata Kis Attila vezetőedző és Patonay Imre szakmai tanácsadó irányításával. A felkészülési időszak edzéseit Zalaegerszegen tartják, az első héten csak ráhangoló jellegű munkát végeznek a játékosok.
augusztus 11.
hírkép
Két fontos, és jó hírt osztott meg honlapunkkal Pojbics Szabolcs, klubunk, a Kis Rába-menti Takarék Soproni KC ügyvezetője A vezetőség szóban, még Kínába, az Universiade-ra való utazása előtt megegyezett a folytatásról Ugaros Mátéval.
augusztus 12.
hírkép
Mint arról már korábban beszámoltunk a Kecskeméti KSE már a szezon végén közölte Csabay Ádámmal, hogy nem tart igény a játékosra. Így Csabay és a KSE útjai különváltak. A PVSK mostani bejelentése szerint a tavaly csapatunkban pattogtató kosaras a következő idényben Pécsen játszik.
augusztus 12.
hírkép
10 év után távozik Szombathelyről a 31 éves erőcsatár, Borszéki Csaba. Azt mondja, nehéz volt meghoznia a döntést, de a karrierje szempontjából úgy érezte, váltania kell.
szeptember 1.
hírkép
Csapatunk egykori sportorvosa, Dr. Szalai István, 81 évesen távozott. Életét a sport híve és segítőjeként élte, Baranya megyében a sportorvoslás ismert, megbecsült egyénisége volt.
szeptember 1.
hírkép
Hriszto Nikolov személyében az Olaj történetének első bolgár játékosa érkezett a Tiszaligetbe.
szeptember 2.
hírkép
Talán érdemes volt eddig várni, hiszen több jó hírrel is szolgálunk a drukkereknek és mindenkinek, aki érdeklődik csapatunk iránt.
szeptember 2.
hírkép
Második légiósként Portlandból érkezik Nik Raivio. Tavalyi rookie évét Belgiumban az EuroChallange Kupában, majd Új-Mexikóban töltötte. Kaposváron szeretne továbbfejlődni :-) 1.
szeptember 2.
hírkép
Javában zajlik a felkészülés az NB I A-csoportjában szereplő 14 felnőtt férfi kosárlabdacsapatnál.
november 9.
hírkép
Williams 16 ponttal zárt
november 9.
hírkép
Keddtől ismét két fronton lesz érdekelt a Szolnoki Olaj KK, ugyanis folytatódnak a FIBA EuroChallenge küzdelmei.
november 9.
hírkép
Megérkeztek a belépők a szombati Albacomp Fehérvár – Fortress Körmend találkozóra, amelyeket ezúttal is a Lokálpatrióta Klub és Étteremben lehet megvásárolni a vendéglátóhely nyitvatartási idejében, egységesen 2000 forintért.
november 9.
hírkép
Hasonlóan az elmúlt évekhez, idén is megszervezik a McDonald’s nemzetközi jótékonysági akcióját a McHappy Day-t, melynek célja, hogy adományokat gyűjtsenek a súlyosan beteg kisgyermekek gyógyulását elősegítő budapesti és miskolci Ronald Házak számára.
november 15.
hírkép
A szimpatikus vesztes szerepét sem sikerült betölteni, de a negatív rekordot legalább elkerülte az NYKK.
november 23.
hírkép
Keller Ákos szerint még javulhatunk, az összecsiszolódás közepette is kellenek a sikerek.   Fájdalmas emléket őriz a jászberényi meccsről válogatott centerünk, ezen persze nem az eredményt kell érteni, hiszen magabiztosan nyert az Albacomp-Fehérvár.   "Örülök, hogy találkoztunk ismét Jonesszal, de az az igazság, kétszer-háromszor rendesen odapakolt nekem, ezek után annyira már nem élveztem a meccset.
november 23.
hírkép
A két rivális szombathelyi mérkőzésein elképesztő hazai fölényt mutat a statisztika. Kálmán László 44 pontjától Pankár Tibor utolsó másodperces kosaráig.
november 23.
hírkép
Következik: Az NB I A-ban és az U23-ban is idegenbeli meccs következik a bajnokságban. Jászberény - Factum Sport Debrecen párharcot rendeznek szombaton (nov. 26.
november 23.
hírkép
Következik: Az NB I A-ban és az U23-ban is idegenbeli meccs következik a bajnokságban. Jászberény - Factum Sport Debrecen párharcot rendeznek szombaton (nov. 26.
november 23.
hírkép
Szolnoki Olaj KK - Keravnos Nicosia 81-93 (24-27, 24-23, 18-16, 15-27)
november 23.
hírkép
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében elkészítették a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa negyeddöntőjének sorsolását, és kedden hivatalosan értesítették a résztvevőket. A Salgótarjáni KSE csapatának a MAFC együttesével szemben kell kivívnia a négyes döntőben való szereplés jogát.
november 23.
hírkép
Williams 28 pont is kevés volt
december 16.
hírkép
A nagyszünetig kapott 66 pont után a tisztes vereségre sem maradt esélye az NYKK-nak.
december 16.
hírkép
Szemléletváltozásra és ponterős játékos(ok)ra van szüksége az NYKK-nak a sorsdöntő évzáró előtt.
december 16.
hírkép
Sopronba is győzni megy a Kaposvár.
december 16.
hírkép
A Szolnok otthonában, az utóbbi időben nem sok babér termett a piros kék klubnak, mely kirándulás most sem ígérkezik „sétagaloppnak”.
december 16.
hírkép
Kosárlabda U18 Kiemelt Fiú Bajnokság, 13. forduló2011. december 15.
január 18.
hírkép
images/stories/season/1011/s5news/kecskemet2. jpg NB I/B, felnőttek - 2012.01.
január 18.
hírkép
január 18.
hírkép
A listavezető Szeged dolgát olykor megnehezítette a tinicsapat, amely több frontons is helytáll.
január 18.
hírkép
Holnap a Zalaegerszeg ellen kezdi meg Magyar Kupa szereplését az Albacomp Fehérvár Kosárlabda csapata.
 
Női tagozat
július 4.
hírkép
Az L jelű csoportban belga és spanyol (Kanári-szigeteki) ellenfelet kapott csapatunk a ma Münchenben megtartott sorsoláson.
július 4.
hírkép
Alaposan belehúztunk! Szombaton tartották Münchenben a női Euroliga 2010/2011-es szezonjának a soroslását. Csapatunk a bombaerős B csoportba került az orosz Jekatyerinburg, a török Fenerbahce, a spanyol Rivas Ecopolis, a lengyel Lotos Gdynia és a horvát Gospic társaságában.
július 4.
hírkép
Szombaton Münchenben megtörtént az EuroLiga 2010/2011-es idényének sorsolása, melynek eredményeképpen lengyel, francia, lett, szlovák és olasz csapattal fog megmérkőzni csapatunk az október végén kezdődő sorozatban.
július 5.
hírkép
 Münchenben megtartották az európai női kosárkupák sorsolását.
július 6.
hírkép
Sajtótájékoztatón mutatta be ma csapatunk új centerét, Keller Annamáriát Domokos Mihály ügyvezető Szegeden.
július 31.
hírkép
Demeter Anita visszatért a KSC NB I-es csapatábaDemeter Anita az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I-es női kosárlabdacsapatában folytataja.
augusztus 2.
hírkép
Ma reggel 9 órakor megbeszéléssel kezdődött a Sportcsarnok 16-os szobájában a Szeviép-Szeged felnőtt csapatának felkészülési programja.
augusztus 3.
hírkép
Odakint javában tombol még a nyár a ZTE NKK játékosainak viszont végetért a nyári szünet és elkezdtéka a felkészülést a 2010/2011-es szezonra.
augusztus 4.
hírkép
Az elmúlt évek sikercsapatából, az MKB Euroleasing Sopronból igazolt csaptunkhoz Győrbe Semsei Barbara.
augusztus 6.
hírkép
A macedóniai U20-as EB után néhány napot hivatalos ügyei intézésével Szerbiában töltött Zeljko Djokic, majd rövid szabadsága előtt Pécsre érkezett a tennivalók egyeztetésére.
augusztus 9.
hírkép
Ellenfeleink házatáján érdeklődtünk
augusztus 10.
hírkép
Hétfőn kora délután megkezdte a felkészülést a 2010-2011-es évadra a SEAT Lami-Véd Győr női kosárlabdcsapata.
augusztus 11.
hírkép
A Népligetben randevúzik a női kosárlabda élvonala! 13 csapat részvétel, sok meglepetéssel és gazdag programmal 2010. szeptember 25-26-án az FTC Népligeti csarnokában veszi kezdetét a 2010/2011 évi női kosárlabda bajnokság!
augusztus 13.
hírkép
Még nem jött meg a KSC Szekszárd kiszemelt légiósa2010. augusztus 12. 07:14 TEOL/R.
augusztus 15.
hírkép
Csapatunk ifjú új szerzeménye, Simon Zsófia a BSE csapatában nevelkedett, s ott az előző szezonban csaknem 10 pontos átlagot produkált.
augusztus 16.
hírkép
Lesz elegendő mérkőzés az összecsiszolódásra a bajnoki rajtig
augusztus 17.
hírkép
Török Zoltán ügyvezető-igazgatónk bizonyára sokunknak szolgált meglepetéssel a hétfő esti órákban, mikor bejelentette friss igazolásként az izraeli válogatottban 23 éves korára már alapemberként számításba vett Ekaterina Abramzon leigazolását!
augusztus 18.
hírkép
Megtartotta az első edzését a 2010/2011-es idényre készülő Pécs 2010 csapata.
augusztus 20.
hírkép
Sikerült nyerni az előző szezonbeli mumusunknál
augusztus 24.
hírkép
Baján játssza első felkészülési mérkőzését a Pécs 2010 csapata, amelyet a hagyományos Göcsej Kupa három meccse követ majd a bajnoki rajt előtt.
augusztus 25.
hírkép
A betegsége miatt a válogatottal sajnos nem végezhetett teljes értékű munkát, de a héten, immár gyógyultan kapcsolódott be csapatunk felkészülésébe Laklóth Anna.
augusztus 25.
hírkép
A napokban talpszalag-operációt hajtanak végre csapatunk irányítóján,Englert Orsolyán.
augusztus 27.
hírkép
Felkészülési mérkőzésen mérte össze erejét csapatunk az NBI/A újonca, a népligeti zöld-fehér csapat ellen.
augusztus 27.
hírkép
Tegnap kora délután túlesett a talp-operáción csapatunk, a SEAT Lami-Véd Győr irányítója, Englert Orsolya.
augusztus 28.
hírkép
Az elmúlt hét történései
szeptember 1.
hírkép
A Nagy Dóra név remekül csengett a magyar női kosárabdában, egészen pár évvel ezelőttig, amíg a Tungsram, majd a BSE kiváló magasbedbója, centere vissza nem vonult az aktív játéktól.
szeptember 2.
hírkép
Pénteken 18:00 órától a Vasas-Csatát látjuk vendégül immáron felújított pályánkon, az új szabályok keretei között lejátszandó edzőmeccsen. Augusztus 19-i budapesti látogatásunk viszonzása ez a tavalyi bajnokság 9. helyezettje részéről.
szeptember 2.
hírkép
Török Zoltán ügyvezetőnk bő két hete egy 23 éves fiatal tehetség örömteli leigazolását jelentette be, aki az EB selejtezők során az izraeli válogatott tagjaként is hasznos játékával tűnt ki, miközben az egész mezőnyt tekintve a legjobb százalékkal értékesítette a triplákat (57%).
szeptember 4.
hírkép
A szekszárdi Sió Kupára utazván viszonoztuk a bajai csapat augusztusi vendégjátékát. Voltak időszakok, amikor lendületesen, jól játszottunk, ám a folyamatos cserék - melyek egy edzőmeccs természetes velejárói- időről-időre kifogták a szelet a vitorlánkból, így a hazaiak győzelmével zárult az összecsapás. Bajai NKK - Vasas-Csata NBI/A felkészülési mérkőzés67:56 (13:13, 18:16, 17:16, 19:12)Vasas-Csata: Eördögh E.
szeptember 4.
hírkép
Győzelemmel avattuk fel az új parkettátPénteken este 6 órától a Vasas-Csata volt ellenfelünk a Dr.
szeptember 5.
hírkép
Magabiztos, 17 pontos győzelemmel kezdte a 41. SIÓ kupát csapatunk.
szeptember 5.
hírkép
Hétfőtől magyar válogatott játékosaink is csatlakoznak a már Sopronban készülőkhöz. Székely Norbert vezetőedzőnket kérdeztük a csapat előtt álló feladatokról és a három hét múlva rajtoló szezonról.
szeptember 6.
hírkép
 Hétfőtől csatlakoznak magyar válogatott játékosai a Pécs 2010 alapozásához, de így sem lesz még teljes a létszám, hiszen a sérülések nem kerülték el a csapatunkat, és külföldi játékosaink is később csatlakoznak a többiekhez.
szeptember 6.
hírkép
Felnőtt csapatunk a szlovákiai Lévára utazik a hétvégen egy nyolc csapatos nemzetközi tornára, ahol többek között a szerb Randicki Kragujevac, mellett a szlovák Extraligás Slovan Bratislava, SBK Samorin és a cseh Valusin Brno csapatai vesznek részt.
szeptember 7.
hírkép
Szoros csatában minimális , egy pontos különbséggel a Szeged nyerte a 41. Sió Kupát Szekszárdon.
szeptember 7.
hírkép
Egyetlen pont is elég lett csapatunknak, hogy a Sió-kupa győzteseként távozzon Szekszárdról.
szeptember 16.
hírkép
Győzelemmel kedveskedtek vezetőedzőjük születésnapjára játékosaink. Zane Tamane egymaga 40 IBM pontot vállalt 24 perc alatt! Atomerőmű-KSC Szekszárd - MKB-EUROLEASING SOPRON 60-84 (16-21, 7-18, 17-20, 20-25)
szeptember 16.
hírkép
Ellenfelünk kérésére került péntekről szerdára a mérkőzés, melyre nagyon fiatal csapattal érkezett a népligeti gárda.
szeptember 17.
hírkép
Szerdán éjjel megérkezett Győrbe amerikai centerünk, Abi Olajuwon. A középjátékos csütörtökön már együtt is edzett a csapattal, péntektől pedig a Göcsej-kupán lép pályára a SEAT Lami-Véd GyőrEdzőnk, Tapodi Péter természetesen érdeklődve figyelte az edzésen az amerikai centert, és a vele kapcsolatos első benyomásait honalpunk olvasóival is megosztotta. "Egy kicsivel alacsonyabb ugyan, mint ahogy vártuk, de nagyon erős, és alkatához, termetéhez képest gyors is.
szeptember 17.
hírkép
A torna utolsó mérkőzése hivatott dönteni a végső győzelemről, melyet teljesen megérdemelten a Kassa együttese szerzett meg. Csapatunk a harmadik helyen végzett. MKB-EUROLEASING SOPRON - GOOD ANGELS KOSICE 65-87 (22-24, 13-27, 14-21, 16-15)
szeptember 17.
hírkép
Kötelező a győzelem, ha tovább akarunk jutni
szeptember 18.
hírkép
Göcsej-kupa, Zaalegerszeg SEAT Lami-Véd Győr - MiZo Pécs 2010 55-74 (15-19, 11-20, 17-13, 12-22)Győr: Djelmis 10, Semsei 8, VIDA 15/6, Kovács K.
szeptember 18.
hírkép
 Tizenkilenc pontos győzelemmel mutatkozott be az új Pécs 2010 csapata az első felkészülési mérkőzésén.
szeptember 19.
hírkép
 A várakozásoknak megfelelően jóval nehezebben vette a második akadályt a Pécs 2010 csapata a Göcsej Kupán, de szombat délelőtt kosárban gazdag mérkőzésen második félidei jobb játékával 87-76-ra legyőzte a ZTE NKK együttesét.
szeptember 19.
hírkép
SEAT Lami-Véd Győr- ZKK Sibenik 86-65 (21-10, 27-19, 16-18, 22-18)Győr: Djelmis 6/3, Semsei 2, Vida 22/3, Kovács 5/3, Kublina 6.
szeptember 19.
hírkép
Változatos, izgalmas meccsen 3 ponttal győzött a Pécs 2010 csapata a Göcsej Kupa harmadik meccsén a horvát bajnokaspiráns ZKK Sibenik ellen.
szeptember 20.
hírkép
Szombaton a Népligetben, egy közös nyitó fordulóval rajtol el a női kosárlabda bajnokság 2010/2011-es szezonja. Csapatunk szombaton a Ferencváros ellen lép pályára 18.30-tól.
szeptember 21.
hírkép
A sportág történetében először, a női bajnokság nyitófordulóját egy helyen, két nap leforgása alatt bonyolítják le a csapatok.
szeptember 23.
hírkép
Jó felkészülés volt a bajnokságra.  Magabiztos győzelemmel hangoltak lányaink a jövő heti szezonkezdetre. Este 6 órakor lelkes bajai szurkolóink előtt a Kecskeméti SC NB I/B csoportos csapata volt ellenfelünk a Hepp Kupa selejtezőjében.
szeptember 24.
hírkép
Két edzőmeccs volt ma este a sportcsarnokban: csapatunk 68—63-ra kikapott a Partizan Beograd együttesétől, megítélésünket a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi együttese javította, hiszen a Vajdasági ligaválogatott ellen nyert 77—71-re.
szeptember 24.
hírkép
Kezdődik a bajnokság, vége a felkészülésnek, mostantól a hosszú szünet után újra a bajnoki pontokért zajlanak a küzdelmek a pályákon.
szeptember 25.
hírkép
Hullámzó teljesítményt nyújtva is biztosan hozta a kötelező győzelmet csapatunk a bajnoki idénynyitón a BEAC ellen.
szeptember 25.
hírkép
A szakma azaz az edzők többsége azt várja a SEAT Lami-Véd Győr csapatától a most induló évadban, hogy beleszól az érmekért folyó harcba, megnehezíti a két régóta vetélkedő kiemelkedő együttes, a Sopron és a Pécs dolgát.
szeptember 25.
hírkép
Győzelemmel tértünk haza HorvátországbólPozsegán zárta csapatunk a felkészülési szakaszt, amely mérkőzésen már majdnem teljes kerettel dolgozhatott Ákos.
szeptember 26.
hírkép
Magabiztos, 28 pontos győzelemmel mutatkozott be a Pécs 2010 a bajnoki rajton a ZTE NKK ellen.
szeptember 27.
hírkép
A papírformának megfelelően győzelmet aratott a Cegléd fölött ma, a bajnokság közös fordulóján csapatunk.
szeptember 28.
hírkép
A hétvégi budapesti nyitóforduló után nem sok idő maradt a pihenésre, következik a második forduló, nekünk az első hazai.
szeptember 29.
hírkép
Nem számíthat a csütörtöki meccsen Nagy-Bujdosó Nóra és Sarok Nikolett játékára a Pécs 2010 csapata, mivel a keddi, Dr.
szeptember 29.
hírkép
Győzelemmel kezdett a szezonban, és minden esély megvan rá, hogy a hazai pályán is folytassa ezt a sorozatot csapatunk.
október 1.
hírkép
Tartalékosan aratott végeredményben biztos, a mérkőzés képét tekintve azonban nyögvenyelős összecsapáson győzelmet a Pécs 2010 csapata, így új, megfiatalított együttesünk sikeres hazai rajtot tudhat maga mögött.
október 3.
hírkép
Nehezebb mérkőzésre számítottunk, de a vártnál simábban hoztuk el a győzelmet, az eddig veretlen Szolnok otthonából.
október 3.
hírkép
Csapatunk végig vezetve biztosan nyert, s hozta az újabb kötelező győzelmet. Szekszárdon -az előző két bajnokihoz képest jóval nehezebb mérkőzésen 76-62-re  nyert a SEAT Lami-VédAtomerőmű KSC Szekszárd - SEAT Lami-Véd Győr 62-76 (17-22, 13-17, 20-24, 12-13)Szekszárd: MEDGYESSY 15/3, Szemerédi 8/3, SZAVERCSENKO 12/6, Vincze A. 3, Vincze V.
október 4.
hírkép
Nagy különbségű győzelemmel folytatta bajnoki szereplését a Pécs 2010, amely a fiatal együttesek összecsapásán 105-51-re nyert Cegléden.
október 7.
hírkép
23 éves kora ellenére már szimbólumnak számít Sopronban Honti Kata, aki idén csapat-kapitányként és első számú irányítóként is debütál csapatunkban.
október 8.
hírkép
Vereséggel kezdte szereplését a csehországi Trutnowban a JAKO-kupa nemzetközi tornán a SEAT Lami-Véd Győr együttese.
október 9.
hírkép
Két hét leforgása alatt már az ötödik tétmeccsére készül csapatunk, ezek közül a harmadik olyan csapattal találkozunk, aki a felsőházba tartozik. Szombati ellenfelünk az MKB-Euroleasing Sopron.
október 10.
hírkép
18 ponttal maradt alul a házigazda, egészen más szintet képviselő Fenerbahce ellen a Pécs 2010 az isztambuli felkészülési torna második összecsapásán.
október 10.
hírkép
Nem adta magát könnyen a zalai csapat.
október 11.
hírkép
Fordulatos találkozón egyetlen ponttal kikapott Csehországban, Trutnovban a JAKO-kupa döntőjében a cseh Valosun Brno csapatától, így ezüstérmes lett.
október 11.
hírkép
Gólgazdag első félidő után 81-70-re győzött a bolgár Európa Kupás Lukoil Burgas ellen a Pécs 2010 az isztambuli felkészülési torna harmadik összecsapásán.
október 12.
hírkép
Elkezdődött a bajnokság, csapatunk augusztus óta együtt készül. Jelentősen átalakult, megfiatalodott a társaság, de a célok alig változtak: a Szeviép-Szeged a bajnokság élvonalában szeretne maradni, illetve bizonyítani a nemzetközi porondon. A felkészülésről, illetve a lejátszott meccseken mutatott játékról kérdeztük Bencze Tamás vezetőedzőt, valamint csapatunk irányítóját, Németh Bernadettet.
október 13.
hírkép
A kötelező győzelem megszerzése a célja az Atomerőmű-KSC Szekszárd csapatának a női kosárlabda NB I szerdai, 6.
október 14.
hírkép
A héten edzésbe állt két hosszabb ideje sérülés miatt kényszerpihenőn lévő játékosunk, Englert Orsolya és Simon Zsófia.
október 14.
hírkép
Magabiztosan, 84-48-ra nyerte soros bajnokiját a Vasas Csata ellen a Pécs 2010, így öt mérkőzés után is veretlen a bajnokságban.
október 14.
hírkép
Az alapembernek számító Németh és Laczi klasszis formája mellett a cserék kiváló teljesítménye döntött a Szeged mellett a szerdai rangadón.
október 15.
hírkép
Szerdán kiélezett küzdelemben vereséget szenvedtünk Szegeden. Székely Norbert vezetőedzőnknél érdeklődtünk a vereség okairól, illetve előre tekintettünk a szombaton 13 órakor kezdődő Brno elleni edzőmérkőzésre is, melyre díjtalan a belépés!
október 16.
hírkép
Az előző fordulóban bravúr győzelmet elérő BEAC - Újbuda csapat vendégeskedett Zalaegerszegen.
október 17.
hírkép
Az előzetes várakozásnak megfelelően biztos győzelemmel hangolt csapatunk a Szeged elleni jövő heti rangadóraa ceglédiekkel szembenSEAT Lami-Véd Győr-Cegléd 95-48 (25-12, 19-6, 18-26, 33-4)Győr, 200 néző.
október 17.
hírkép
Meggyőző fölénnyel nyerte csapatunk a soron következő meccsét. Iismét túlléptük a bűvös százas határt, támadásban jól teljesítettek a játékosok, akik közül Sara Krnjic 21 ponttal emelkedett ki, heten teljesítettek 10 pont felett.  BSE-FCSM–Pécs 2010 61–109 (12–23, 13–35, 19–31, 17–20)Pécs 2010: Iványi 1, Quigley 16/9, Griffin 11, Nagy-Bujdosó 15/3, Krnjic 21.
október 18.
hírkép22923_galambos-janos.jpg
A napokban 82 éves korában elhunyt Galambos János testnevelő tanár, edző, volt testnevelés szakfelügyelő, a Heves Megyei Kosárlabda Szövetség örökös elnöke.
október 18.
hírkép
Nem megy még hibátlanul a szerda-szombat ritmus, a Sopron elleni győzelem után legalábbis nem volt elég erő ahhoz, hogy a papírforma szerint könnyebb meccset megnyerjék a szegedi lányok.
október 18.
hírkép
Egy félidőnyi előnyt adtunk - megbosszulta magátA szerdai győzelmünk után sajnálattal kellett elkönyvelnünk, hogy Kata sérülése kicsit komolyabb annál, mint az első diagnózisok mutatták.
október 19.
hírkép
Holnap igazi, vérbeli bajnoki rangadót játszik csapatunk, a SEAT Lami-Véd Győr.
október 20.
hírkép
A lett óriás, Zane Tamane személyében egy igazán értékes játékossal erősödtünk. A szimpatikus, végtelenül kedves sportolóval az egyik edzés után ültünk le beszélgetni. - Igazi metropoliszból, Prágából érkeztél, és otthonod, Riga is jóval nagyobb Sopronnál.
október 21.
hírkép
Ugyan fogadkoztunk, a Győr elleni bajnoki rangadón Tapodi Péter együttese mégis három és fél negyeden keresztül a kezében tartotta a mérkőzést, bár nem tudott meggyőző előnyt szerezni.
október 21.
hírkép
Jól küzdöttünk, de elfáradtunk.  A szolnoki minimális vereség után tudtuk, hogy ma este sokkal nagyobb feladat vár ránk. A Bajnok látogatott városunkba.
október 21.
hírkép
Remek szakaszokat produkálva, a jó egyéni teljesítményekből összeálló igazi csapatjátékkal aratott nagy különbségű, 87-49-es diadalt Baján a Pécs 2010 csapata.
október 24.
hírkép
Ha nem is könnyen, de a 25. perctől egyértelműen fölénybe kerülve Baján is gond nélkül hozta az újabb győzelmet csapatunk, a SEAT Lami-Véd Győr. Az első félidőben a bajaiak időnként ügyesen használták ki, hogy a mieink kissé fáradtan mozogtak, érződött a Szeged elleni csata utóhatása, ám a harmadik negyed közepén a lányok döntésre vitték a dolgotBajai NKK - SEAT Lami-Véd Győr 62-73 (14-19, 23-18, 9-19, 16-17)Baja: SZEPSI 13/3, THEODORÁN 15, Bálint 11/3, Bozóki 12 Budimir 11.
október 24.
hírkép
Lányaink munkával töltötték a mai napot, mely a várakozásoknak megfelelően magabiztos győzelmet eredményezett Cegléden.
október 24.
hírkép
A BEAC elleni első és harmadik negyed bebizonyította: nagy lehetőségek vannak a szegedi csapatban.
október 24.
hírkép
A Zalasport jóvoltából élőben nézhettük végig csapatunk magabiztos győzelmét a Vasas Csata otthonában.
október 25.
hírkép
Ötven pontos győzelemmel hangolt a Pécs 2010 csapata a jövő csütörtökön kezdődő EuroLiga rajtra, a mieink főleg a két középső negyedben nyújtottak gyors, pörgős, kosárgazdag produkciót, és verték 108-58-ra az Atomerőmű KSC Szekszárdot.
október 27.
hírkép
A TTT Riga női kosárlabda klubot 1958-ban alapították, Daugava Riga néven.
október 27.
hírkép
Az NB1 újonca a Nanett FTC látja vendégül csapatunkat szerdán a Népligetben. A mérkőzést a Zalasport. hu újfent közvetíti!
október 28.
hírkép
Igazi rangadót hozott a bajnokság hatodik fordulójából halasztott Nanett FTC-ZTE NKK mérkőzés. A végén a fővárosiak örülhettek.
október 29.
hírkép
Az édes győzelem reményében némi késéssel ugyan, de szerdán épségben megérkeztek a szegedi lányok idei első nemzetközi megmérettetésük belgiumi színhelyére.
október 30.
hírkép
Két alaposan átalakul együttes nézett szembe egymással az Euroliga nyitó fordulójában. A műtétje után lábadozó Horti Dórát nélkülöző ellenfelünk már átesett egy edzőváltáson, mely egyúttal kiszámíthatatlanná is tette őket. Nálunk a csapatépítés lassú folyamata okoz nehézségeket, így érdeklődve vártuk, milyen teljesítményre leszünk képesek a lengyel kikötővárosban.
október 30.
hírkép
Hatalmas csatában, remek védekezése s a szünet után már támadásban is néhány extra egyéni teljesítménye révén győzelemmel kezdte EK szereplését a SEAT Lami-Véd GyőrSEAT Lami-Véd Győr -Nantes Rezé (francia) 64-61 (8-13, 17-18, 20-14, 19-16)Győr Európa-kupa mérkőzés, 700 néző.
október 30.
hírkép
Nehéz, küzdelmes mérkőzésen gyakorlatilag végig vezetve győzte le a Pécs 2010 lett ellenfelét az EuroLiga pécsi rajtján.
október 30.
hírkép
A hétközi, nagy csatában megynert Európa-kupa találkozó után holnap a nagymúltú BSE együttesét fogadja a SEAT Lami-Véd Győr együttese a bajnokságbanA BSE idén egy a korábbiakhoz képest jelentősen megfiatalított társasággal szerepel, s a fiatal csapat eddig - ahogy az várható volt - igen szeszélyes.
október 30.
hírkép
Két idegenbeli, fővárosi kitérő után újra hazai környezetben lép pályára csapatunk, ezuttal az Atomerőmű KSC lesz az ellenfél.
október 31.
hírkép
Nagyon fontos lenne a győzelem csapatunk számára a vasárnap 18 órakor kezdődő szolnoki bajnoki összecsapáson, a héten légiós irányítót igazoló Szolnoki NKK ellen.
november 1.
hírkép
Szombaton, nehéz mérkőzésen sikerült revansot venni a Szekszárdon, az előző bajnokságban elszenvedett hazai vereségért.
november 1.
hírkép
Az a veszély talán nem fenyegetett minket, hogy Fejes Réka és Laklóth Anna megbánja a klubváltást, de kétségtelen tény: volt csapatuk jól kezdte bajnokiját az újszegedi sportcsarnokban.
november 2.
hírkép
ombasztikus kezdés után csaknem harminc ponttal, 94-66-ra múlta felül a Pécs 2010 a Szolnoki NKK-t a Tisza-parton.
november 2.
hírkép
Elsöprő lendülettel kezdett, s korán jelentős előnyhöz jutott a SEAT Lami-Véd Győr a BSE ellen,.
november 3.
hírkép
A mérkőzés előtt Török Zoltán ügyvezetőnk virágcsokorral köszöntötte első hazai mérkőzésén világ-bajnok játékosunkat, Angel McCoughtryt.
november 3.
hírkép
Holnap a német bajnok, az Európa-kupa tavalyi kiírásának döntőse, a sorozatot magabiztos portugáliai sikerrel kezdő Saarlouis Royals otthonában lép pályáraa SEAT Lami-Véd Győr.
november 3.
hírkép
Az Euroliga első fordulójában meglepetés győzelmet arattunk a lengyelországi Gdyniában.
november 3.
hírkép
Csapatunk hétfő délelőtt elindult a következő EuroLiga mérkőzésének helyszínére, a lengyelországi Krakkó városába.
november 4.
hírkép
Bravúros játékkal rendkívül közel volt a Pécs 2010 ahhoz, hogy otthonában legyőzze az elmúlt év Final Four-ba jutott csapatát, a Wisla Can Pak Krakkót, ám a végén a rutinosabb házigazdák 70-68-ra nyerni tudtak.
november 4.
hírkép
Az első negyed után nem volt kegyelem Bencze Tamás fejtágítása során, hiszen a szegedi lányok három pont hátrányba kerültek a játékrész végére.
november 5.
hírkép
Győzelmet ért a remek rajt! Hihetetlen izgalmas végjátékban, elsősorban Essence Carson remeklése révén nyerni tudott a német bajnok,  az Európa-kupa tavalyi elődöntőse, a Saarlouis Royals otthonában a Seat Lami-Véd Győr Saarlouis Royals - SEAT Lami-Véd Győr 77-79 (11-25, 23-19, 24-17, 19-18) Saarlouis: Comtesse 4, Smith 4, Wellers 2, Burgman 5, BAMERT 14/3.
november 5.
hírkép
Csapatunk ellenállhatatlan játékkal valósággal kiütötte a sztárok egész sorát felvonultató spanyol Rivas együttesét. Fantasztikus este volt! MKB-EUROLEASING SOPRON - RIVAS ECOPOLIS 82-52 (27-9, 15-13, 15-12, 25-18) Sopron, 1600 néző
november 5.
hírkép
A hétközi Európa-kupa bravúr után holnap a Szolnok női csapatát fogadja a SEAT Lami-Véd Győr együttese.
november 6.
hírkép
A szerdai bravúros siker után szombaton bajnoki mérkőzésen lépünk pályára a fővárosban. Az erőltetett menet és fiataljaink fejlődése miatt a BSE városmajori otthonában várhatóan utánpótlás játékosaink lesznek előtérben. A Gdyniában megsérült Czank Tímea révén hiányzónk is lesz.
november 7.
hírkép
A szekszárdi kaland kezdetén azt hihettük, hogy végre a centerjáték is komoly erősségünk lehet, hiszen soros bajnokink alaphangját Keller Annamária adta meg öt ponttal.
november 7.
hírkép
Jól játszó Szolnok ellen közel 100 pontot dobva biztosan őrizte meg veretlenségét csapatunkSEAT Lami-Véd Győr-Szolnoki NKK 92-74 (28-20, 20-19, 23-17, 21-18)Győr: Englert 7/3, CARSON 17/6,VIDA 16/6, Kublina 13/6, OLAJUWON 18.
november 8.
hírkép
Csapatunk sebességével nem tudott mit kezdeni a fővárosi együttes. BSE-FCSM - MKB-EUROLEASING SOPRON 43-96 (4-27, 7-25, 18-25, 14-19)BSE-FCSM: Pusztai 6, Orsó 2, Hegedűs 6, Tiba 10/3, Gadnai - Cs.: Süle 9, Górácz 4, Miháczi 2, Schramko 4 MKB-EUROLEASING SOPRON: Honti 3/3, McCoughtry 8, Holt 5, Krivacevic 10, Tamane 10 Cs.
november 9.
hírkép22971_fradikosar.jpg
Szombaton kettős mérkőzésre kerül sor a Népligetben, de nem a szokásos megosztásban, hanem ezúttal a női kosarasok és a férfi kézisek fogtak össze.
november 10.
hírkép
Holnap este egy néhány játékos számára nem teljesen ismeretlen helyszínen, a portugáliai Vagosban lép pályára a SEAT Lami-Véd Győr az Európa-kupa harmadik fordulójában, ahol tavaly is játszott az együttes.
november 11.
hírkép
A sztárok sorát felvonultató török Fenerbahce érvényesítette nagyobb tudását, és magabiztos győzelmet aratva megőrizte veretlenségét.
november 11.
hírkép
A csapat blogján Laklóth Anna jelentkezik bejegyzéssel az előző hét fontos mérkőzéseiről.
november 12.
hírkép
Kell a győzelem!A Fraditól elszenvedett vereség után mindenképp győznie kell lányainknak, hogy 8 felé vezető utunkat simábbá tegyük.
november 12.
hírkép
Szünetben még 37-34-re vezetett a veretlen SEAT Lami-Véd Győr ellen a nyeretlen portugál együttes, a Vagos az Európa-kupa csoportmeccsen, ám a második félidőben már érvényre jutott a győri csapat nagyobb tudása, gond nélkül őrizték meg veretlenségüket Vida PankáékAD Vagos - SEAT Lami-Véd Győr 58-72 (17-18, 20-16, 10-20, 11-18)Vagos: Faustino 10/3, TEXEIRA 13/6, Goncalves 13/9, Lopes 6/6, Nwagbo 6.
november 13.
hírkép
Két hét pihenő után Szegeden vendégeskedik csapatunk szombaton. A mérkőzést a Zalasport.hu élőben közvetíti.
november 14.
hírkép
A szekszárdi vereség alkalmával Némethet teljesen kikapcsolták a játékból, a ZTE elleni hazai bajnokin viszont az első percektől vezéregyéniség volt.
november 14.
hírkép
Három negyeden keresztül lógott a levegőben a meglepetés Szegeden, a vége viszont sima lett.
november 15.
hírkép
A mezőny fölé magasodott Tina és Zane vezérletével nyögvenyelős első félidő után eldöntöttük a két pont sorsát.
november 15.
hírkép
Hiába játszott jól 30 percig, a záró szakaszban mindössze 2, azaz kettő pontra volt képes a Pécs elleni csúcsrangadón a SEAT Lami-Véd Győr, így elvesztette bajnoki veretlenségétSEAT Lami-Véd Győr - Pécs 2010 59-74 (15-15, 20-24, 22-15, 2-20) V: dr.
november 16.
hírkép
Lassan többet van úton csapatunk, mint itthon! Szinte ki se kell pakolni játékosainknak a bőröndjeiket, hiszen amint visszatérnek Sopronba, máris készülődhetnek az újabb utazásra.
november 17.
hírkép
Újabb fővárosi vendégszereplésA tavaly óta jelentősen átformálódott Vasas-Csatához látogat mindkét NB I-es csapatunk.
november 18.
hírkép
Szenzációsan kezdett, mégis kikapott a franciaországi Nantes-ban, Európa-kupa mérkőzésen a SEAT Lami-Véd Győr.
november 18.
hírkép
A sztárok egész sorát felvonultató Jekatyerinburg érvényesítette fizikai fölényét.
november 18.
hírkép
Az elmúlt heti „csapatépítő” beszélgetésről és szórakozásról, valamint a felkészülésről Németh Bernadett nyilatkozik a csapat blogján.
november 19.
hírkép
Vasárnap 18 órától az évről évre egyre nagyobb terveket szövögető, és ennek megfelelően erősödő Győr otthonában vendégszerepel csapatunk, mely egy nagyon fárasztó oroszországi utazással a háta mögött várja a megyei rangadót.
november 19.
hírkép
Szerencsére nem a legjobb formában érkezett tegnap este – a csapat egyik fele csak csütörtök reggel - a Tisza-partra a Szeviép soros Európa-kupa ellenfele, hiszen a belgák zsinórban két hétpontos vereséget szenvedtek.
november 20.
hírkép
Vasárnap este a Magvassy csarnokban fogadja a SEAT Lami-Véd Győr az MKB Euroleasing Sopron együttesét.
november 21.
hírkép
Bencze Tamás: - Hiába készültünk arra, hogy az első tizenöt percben kemény védekezéssel hibákra késztetjük a hazaiakat, és gyors támadásokat indítunk, ezt nem sikerült kivitelezni.
november 21.
hírkép
Remek, igazi vérbeli rangadót hozott a két megyei élcsapat győri találkozója, amelyet 2 pont különséggel a vendég Sopron nyert meg.
november 21.
hírkép
A győri tripla zuhatag ellenére behúztuk a megyei rangadót. A megyei rangadóra sokan átrándultak városunkból, akik szinte hazai pályát teremtettek a győri csarnokban. A légiós szabály miatt Katya Abramzon maradt ki nálunk a keretből.
november 23.
hírkép
Bajai álom: 3 győzelem zsinórbanAz első fordulóból elhalasztott ZTE elleni meccset e hét szerdán pótoljuk.
november 24.
hírkép
  Újabb hosszú szünet után idegenben folytatódik számunkra a pontvadászat. Csapatunk Bajára látogat. A mérkőzést élő online közvetítésben a Zalasporton láthatják. 
november 25.
hírkép
A mai napon nem csillogott a játékunk, de ezt ellensúlyoztuk küzdszellemmel.
november 25.
hírkép
A papírforma csapatunk mellett szólt, de nem mehettünk biztosra a Baja ellen.
november 26.
hírkép
Vasárnap este a Győr együttesét fogadjuk. A Ferencváros még sohasem találkozott a Rába-parti gárdával, annál többet az elődjével, a Soproni Postással, mellyel hatalmas csatákat vívtunk egykor.Az FTC erőtől duzzadva várhatja a rangadót, hiszen a mieink zsinórban kilenc győzelmet arattak, ráadásul egy-két nagy skalp is horograakadt: idegenben diadalmaskodtunk a Szeged felett, illetve itthon a ZTE ellen, így a 4.
november 26.
hírkép
Bencze Tamás hiába hangsúlyozta, hogy a Gran Canaria elleni hazai Európa-kupa mérkőzésből tanulva, a spanyolok klasszis centerére, Kathrin Ressre kell figyelni, az idegenbeli visszavágó elején mégis az olasz válogatott klasszis keserítette meg a Szeviép-Szeged életét.
november 26.
hírkép
Ieva Kublina gyors, közelről dobott kosarával szereztünk vezetést, majd egy tökéletes védekezés után - a német csapat játékosai csak támadóidejük utolsó pillanatában tudtak dobni, de Kublina szépen szerelt - Abi Olajuwon volt eredményes egy visszaszerztett lepattanó után.
november 27.
hírkép
Tizenegy mérkőzés van a csapat háta mögött, ami annyit jelent, hogy az alapszakasz feléhez értünk. Ilyenkor jó egy kicsit leülni és egy jó kávé mellett átgondolni a szezon eddigi részét. Gál Tamás vezetőedzővel mi is ezt tettük.
november 28.
hírkép
Egymás követő második idegenbeli mérkőzősét is megnyerte csapatunk. Most a Ceglédi elefántkölykök voltak az ellenfél.
november 29.
hírkép
Jó és szevezett védekezéssel, valamint kezdetben Semsei Barbi,majd a negyed közepén Ieva Kublina eredményessége révén a 7.
november 29.
hírkép
Stabil védekezésünk értékes, magabiztos győzelmet hozott csapatunk számára a csúcsrangadón!
december 1.
hírkép
Holnap a csoport nyeretlen sereghajtója, a portugál Vagos ellen utolsó csoportmérkőzésén lép pályára az Európa-kupában  a Seat Lami-Véd Győr együttese.
december 2.
hírkép
A megerőltető hétvégi rangadó után megszenvedtün ka győzelemért, de a lényeg, hogy hat forduló elteltével már négy győzelmet számlálunk az Euroligában!Ítéletidő tombolt Sopronban, mely a csarnok környékén is éreztette hatását.
december 3.
hírkép
Tíz napon belűl a harmadik mérkőzését játsza csapatunk és mkásodszor a Baja ellen kell bizonyítanunk.
december 4.
hírkép
Sajnos nem voltunk egy súlycsoportbanGyors egymásutánban már másodszor mérkőztünk meg a ZTE-vel.
december 4.
hírkép
A zord időjárás ellenére szépszámú és lelkes közönség várta a csapatunkat a Baja elleni bajnoki mérkőzésen.
december 5.
hírkép
Belga csapat ellen folytatja szereplését az Európa-kupában a Seat Lami-Véd Győr, ami papírforma alapján, akár továbbjutást is eredményezhet.
december 5.
hírkép
Könnyed, közönségszórakoztató játékkal már az első negyedben eldöntöttük a mérkőzést.
december 6.
hírkép
A Cegléd elleni hazai bajnokink kezdetén érezhető volt, hogy utoljára tíz nappal ezelőtt játszott a Szeviép-Szeged, palánk alatti bizonytalankodásunk még magyarázható volt a meccshiánnyal.
december 8.
hírkép
Vida Panka gyors triplával adta meg az alaphangot, lendületesen, jó játékkal kezdett csapatunk.
december 9.
hírkép
Bár az első diadgnózis fáradásos törést állapított meg csapatunk irányítójánál, Englert Orsolyánál, egy kontrollvizsgálaton kiderült: szerencsére nincs ekkora baj, nincs törés.
december 11.
hírkép
Felemás hangulatban utazhatott soros bajnoki találkozójára a Szeviép-Szeged.
december 12.
hírkép
Csapatunk szombaton Budapesten, a BSE vendége volt. Sikerült a lányoknak átmenteni erre az összecsapásra a Baja elleni nagyszerű játékukat és így magabiztosan hozták a kötelezőt.
december 12.
hírkép
A papírformának megfelelően biztosan nyertünk, ám Olajuwon fegyelmezetlen volt, Vida Panka pedig súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett.
december 13.
hírkép
A BEAC elleni bajnoki elérte célját. Kulcsembereink pihenhettek, juniorjaink pedig élvonalbeli meccsen edződhettek.Az eredetileg kiírt budapesti helyszín helyett Sopronban került sor a BEAC elleni mérkőzésre.
december 15.
hírkép
Az év utolsó mérkőzésére készül csapatunk. Az ellenfél a a tabellán mögöttünk lévő Szolnok lesz.
december 16.
hírkép
Csapatunk sokáig állt bravúr közelében az egyetlen veretlen Fenerbahce ellen, de végül a nagyobb erő diadalmaskodott.
december 20.
hírkép
Az évet és valószínűleg Európa-kupa szereplésünket is lezáró franciaországi fellépésünk előtt hazai pályán „edzőmeccset” tartottunk a BSE bajnoki vendégszereplésével.
december 23.
hírkép
A sérült Vida és a felmentett Olajuwon mellett Semsei Barbarára sem számíthatott a Seat Lami-Véd Győr szakvezetése az Európa-kupa visszavágón.
december 30.
hírkép
Szabadkán nyertek a lányokSzerda délután sikerült megvalósítanunk azt a vendégszereplést, amit már a nyári felkészülési szakaszban terveztünk.
január 5.
hírkép
Otthon aratott idegenbeli győzelmet a Pécs 2010 csapata a 2011. év első bajnokiján, a pályaválasztói jogát feladó BEAC Újbuda ellen. Csapatunk kemény edzések közepette tudott jó teljesítménnyel kirukkolni a fővárosi egyetemistákkal szemben, úgy, hogy a megbetegedett Iványi Dalmát nélkülöznie kellett.
január 6.
hírkép
Miután a napokban sikerült közös megegyezéssel szerződést bontani Abi Olajuwonnal, a csapat fiatal amerikai centerével, a klub vezetése máris szerződést kötött az ősszel még a TTT Rigával Euroligában szereplő Quanitra Hollinghsworth-tel.
január 7.
hírkép
Szombaton 18 órától a Bajai NKK vendégszerepel Pécsett a magyar bajnokság soros fordulójában.
január 8.
hírkép
Az elmúlt napokban szárnyra kelt hírekkel ellentétben nem akármilyen meglepetéssel szolgált pénteken este szerkesztőségünknek Török Zoltán ügyvezető-igazgatónk! Klubunk a mai napon a szezon végéig szóló szerződést írt alá a mindössze 24 éves, a tavalyi WNBA drafton Angel McCoughtry mögött az első kör másodikjaként, a Washington Mystics által kiválasztott Marissa Colemannal, aki a híres Maryland Egyetem vezéreként (18,1 pont, és 8,6-os lepattanó átlag), az Amerikai Egyetemi Bajnokság (NCAA) 2009-es szezonjának egyik felfedezettjeként lépett a WNBA-be!  Forrás: www.
január 9.
hírkép
A tisztes helytállás volt a cél Sopronban az év első bajnokiján, ami sikerült is csapatunknak.
január 10.
hírkép
A vártnál jóval simábban, biztosan nyerte csapatunk a szegedi rangadót.
január 11.
hírkép
Csütörtök este a tegnap Szegeden magabiztos győzelmet arató SEAT Lami-Véd Győr korábbi csoportellenfelét, a francia Nantes együttesét fogadja az Európa-kupában a legjobb nyolc közé jutásért rendezendő párharcban.
január 12.
hírkép
Szerdán 18 órakor az Euroliga jelenlegi egyik, ha nem a legerősebb csapata látogat hozzánk, soraiban a sérüléséből felépült Candace Parkerrel, akit viszonylag fiatal kora ellenére már a legnagyobbak közt emlegetnek.
január 13.
hírkép
Az újesztendő első hazai mérkőzése mindjárt egy duplapontos mérkőzés lesz a Nanett FTC ellen.
január 20.
hírkép23141_fradikosar.jpg
Vasárnap a 20. fordulóban a 4. hely szempontjából rendkívül fontos mérkőzést rendeznek a Népligetben.
január 21.
hírkép
Mint ismeretes, elég nehéz körülmények közepette vívtuk meg utolsó alapszakasz mérkőzésünket az Euroligában.
január 21.
hírkép
Nyugaton, Nantes-ban a helyzet változott - rosszabb lett. Essence Carson tegnap előtt késő este az edzésen megpróbált mozogni, s az edzésen egy kisebbet ütközött honfitársával, Hollingsworth-szel. Nem volt nagy ütközés, csak éppen rossz helyen érte bedobónkat.
január 23.
hírkép
Szombaton délután a BEAC -Újbuda csapata látta vendégül, az előző fordulóban parádés győzelmet arató csapatunkat.
január 24.
hírkép
Essence Carson mellett ezúttal - a sorscsapások folytatódnak - az edzésen combsérülést szenvedett Engert Orsolya sem léphetett pályára Cegléden, ahol Ieva Kublinát pihentette a szakmai stáb.
január 25.
hírkép
A mai napon a FIBA EUROPE arról adott hírt, miszerint Horti Dóra visszatér csapatunkhoz.
január 28.
hírkép
Csapatunk a bajnoki tabella harmadik helyén álló Seat Lami Véd Győr csapatához látogatott és élt a kinálkozó lehetőséggel és megszerezte idei első idegenbeli bravúrgyőzelmét!
január 30.
hírkép
A küzdelmes első negyedben elsősorban Hollingsworth erejére, magasságára hagyatkozott csapatunk, amelyben Djelmis Angéla nem teljesen egészségesen is vállalta  a játékot.
január 31.
hírkép
A Magyar Kupa sorsolásának szeszélye folytán újfent a Vasas Csatával kellett megküzdeniük a lányoknak a legjobb nyolc közé jutásért.
február 1.
hírkép
Kedden este fél kilenctől - a mérkőzést a SPORT TV élőben közvetíti - ismét a női Euroliga rájátszásában szurkolhatunk csapatunknak! Ellenfelünk a nagy hagyományokkal rendelkező sztár klub, a ROS CASARES Valencia, mely az idei évre is ütős keretet hozott össze.
február 2.
hírkép
Sorsoltak ma a magyar kupában: az így összekerült csapatok a Final Fourba kerülésért játszanak ki-ki meccset.
február 8.
hírkép
Zónával kezdett a BSE, a csapatunk a jelentős magassági fölénye révén érte el pontjait.
február 9.
hírkép
Kihirdette a női kosárlabda EuroLiga All-Star gála csapatait a Fiba Europe. A magyar együtteseket Allie Quigley, a Pécs 2010 amerikai légiósa képviseli majd.A legjobb európai játékosokat felvonultató keretben a Celine Dumerc, Sandrine Gruda (UMMC Jekatyerinburg), Alba Torrens, Sancho Lyttle (Halcon Avenida Salamanca) és Amaya Valdemoro (Rivas Ecopolis) alkotta kezdőötös mellett Yelena Leuchanka (Wisla Can-Pack Krakow), Ewelina Kobryn (Wisla Can-Pack Krakow), Eva Viteckova (ZVVZ USK Praha), Justyna Zurowska (Gorzow), Liron Cohen (Beretta Famila Schio), Hana Horakova (Fenerbahce), Elina Babkina (Lotos Gdynia) kapott helyet.
február 9.
hírkép
Másfél héttel ezelőtt, míg csapatunk a Magyar Kupában vitézkedett  a Vasas Csata ellen, addíg a keret egyik legtehetségesebb fiatal  játékosa Góth Gina a korosztályos válogatott összetartására utazott a fővárosba.
február 10.
hírkép
Az ötödik Ferencváros - Baja mérkőzést rendezik vasárnap a Népligetben.
február 15.
hírkép
                Még pár nap és kiderül, sikerül -e csapatunknak megismételnie a tavalyi bravúrt, a Magyar Kupa Final Fourba jutást!
február 17.
hírkép
Az Euroliga nyolcaddöntőjében egy bravúrral idén is felhívtuk magunkra a figyelmet Európában, de összességében a nagyobb erőket felvonultató spanyol sztár klub, a Valencia megérdemelten jutott tovább a legjobb nyolc közé.
február 17.
hírkép
Somogyi Andrea korosztálya egyik legtehetségesebb játékosa. Fiatal kora ellenére itthon és határainkon túl is gyűjtött már tapasztalatot a pályán. A Szolnok, Pécs és a spanyol élvonal után a szezon végéig biztosan az FTC játékosa lesz,így holnap már pályára is lép a Sopron elleni Magyar Kupa mérkőzésen.
február 18.
hírkép
A Pécs jutott a Final Four-baJó hangulatban, igazán forró csarnokban és légkörben várta csapatunk a Pécs 2010 lányait.
február 19.
hírkép
Egy mérkőzés volt hivatott eldönteni a Szeged vagy a ZTE NKK szerepelhet a Magyar Kupa négyes döntőjében.
február 20.
hírkép
Igen nehéz mérkőzés várt ránk pénteken a Magyar Kupa negyeddöntőjében, ahol egy mérkőzés dönt a továbbjutásról.
február 21.
hírkép
Kezdetben fej-fej mellett haladtak a felek a rangadón. A pécsiek részéről a mezőnyjátékosok termelték a pontokat, csapatunkból a palánk alatt játszók. Pár perc kiegyenlített játék után Fegyverneky megrázta magát, s villanásaival pillanatok alatt 5-5-ről 11-5-re lépett el a Pécs.
február 22.
hírkép
Két elsöprő negyeddel alapoztuk meg a magabiztos bajai győzelmet.
február 24.
hírkép
A Pécsett elszenvedett nagy különbségű vereség után holnap Szolnokon javíthat a SEAT Lami-Véd Győr.
február 28.
hírkép
2-3 fordulóval a Női Bajnokság  alapszakaszának vége előtt kezd körvonalazódni a play off párosítása.
február 28.
hírkép
  Rövid időn belűl másodszor mérkőztünk meg a Mediteam Szeged csapatával a Magyar Kupa után most a bajnokin bizonyíthattuk jó formában vagyunk!
február 28.
hírkép
Az alapszakaszból hátralevő utolsó könnyebb mérkőzést is sikerrel vettük a Szolnok ellenében.
március 6.
hírkép
A kapkodó kezdésből sikerrel jöttünk ki, amíg szusszal és lendülettel bírtuk, komoly ellenfélként álltunk a pályán, voltak szép megoldásaink, de hibák is.
március 6.
hírkép
Érvényre juttatta a Pécs 2010 az Újszegedi sportcsarnokban a két csapat közt meglévő tudáskülönbséget, és magabiztosan, 24 ponttal győzött a Mediteam Szeged ellen az alapszakasz utolsó előtti mérkőzésén, így jó formában, kellő önbizalommal várhatja a jövő szombati csúcsrangadót a Sopron ellen.
március 6.
hírkép
Feljavultunk - nyertünk :) BEAC-ÚJBUDA - BSE-FCSM 66 - 71 / 27:14, 14:11, 14:17, 6:19 /BEAC-ÚJBUDA—BSE-FCSM 66—71 — hosszabbítás után (27—14, 14—11, 14—17, 6—19, 5—10)Bogdánfy u.
március 7.
hírkép
A harmadik negyed döntött a Sopron javáraMKB Euroleasing Sopron - SEAT Lami-Véd Győr  78-62 (20-18, 15-17, 29-13, 14-14)Sopron, HONTI 8, FŰRÉSZ 12/3, HOLT 27/9, Krivacsevics 10, Tamane 12.
március 9.
hírkép
Allie Quigley győztes csapatban szerepelt a keddi EuroLiga All Star gálán, és három triplával járult hozzá a Rest of the World fölényes, 116-88-as győzelméhez.
március 13.
hírkép
Káprázatos játékkal és mindent elsöprő akarattal rukkolt elő a Pécs 2010 az alapszakaszt záró rangadón a Sopron ellen, és régen látott nagy különbséggel, 31 ponttal verte riválisát.
március 14.
hírkép
Húszpontos gyíőzelemmel a harmadik helyen zártunk. SEAT Lami-Véd Győr–Nanette-FTC 80–60 (16–16, 23–12, 19–17, 22–15)Győr, 150 néző. V.
március 18.
hírkép
Csütörtökön írták alá a Városházán azt a szerződést, amelyet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kínált a látványsportágakat képviselő klubok, valamint a pécsi sportegyesületek három éves támogatására.
március 22.
hírkép
Túlóra után megvan a bronzérem.  A bajnokságban, Győrben a zalaiak megtréfálták csapatunkat. A Magyar Kupa bronzmeccse kapcsán azért reméltük, ez nem ismétlődik meg.
március 22.
hírkép
Szerdán, március 23-án 18 órától Pécsett, a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban folytatja a szereplését a Pécs 2010 csapata a bajnoki rájátszás első felvonásában.
március 28.
hírkép
Bár Tapodi Péter beharangozónkban kiemelte a jó kezdés fontosságát, már a 4.
március 29.
hírkép
Dátum: 2011. március 27. 22:20:00 A vasárnapi harmadik összecsapásán 83-64-re, fölényesen legyőzte a ZTE NKK a Ferencváros csapatát, így eldőlt, hogy a döntőbe jutásért Pécs 2010 – ZTE NKK mérkőzést rendeznek.
március 29.
hírkép
A továbbjutás reményét kellett életben tartania a Mediteam Szegednek vasárnap este a Sportcsarnokban, és ez sikerült is.
március 29.
hírkép
 Megizzadt a Cegléd ellen az Atomerőmű-KSC Szekszárd NB I-es női csapata, amely kiváló kezdés után azért is izgulhatott, hogy meglegyen a győzelem.
március 30.
hírkép
Egy szezonban sok fontos mérkőzés vár a csapatokra, de az biztos, hogy a szerdán kezdődő elődöntő a Pécs 2010 szempontjából a legfontosabbak közé tartozik, vélekedik Zeljko Djokic, a Pécs 2010 vezető edzője.
március 30.
hírkép
A Pécs, a Sopron és a ZTE társaságához csatlakozva kedden kivívta csapatunk a jogot, hogy ott legyen a női bajnokság elődöntőjében.
március 30.
hírkép
Végre határozottan kezdett csapatunk, a párharc során először. Carson és Simon pontjaival 1 perc alatt 4-0-ra vezetett a SEAT Lami-Véd, amikor Zserzserunova révén triplával a Szeged is "beíratkozott" a mérkőzésbe. Ez aztán jókora lökést is adott a vendégeknek, a negyed közepén Laklóth és Rasheed találataival fordítottak, csapatunkból kezdetben csak Carson és Simon jelentett veszélyt a szegediek kosarára.
március 31.
hírkép
Majdnem negyven pontos győzelemmel tette meg az első lépést a bajnoki döntőbe jutás felé a ZTE NKK elleni elődöntőt végig rendkívül komolyan vevő, jó csapatjátékot bemutató Pécs 2010 gárdája.
március 31.
hírkép
Csapatunk sorozatban ötödször jutott be a bajnokság elődöntőjébe, mégis ez a mostani különleges alkalom, és nem csak azért, mert most hívják először Mediteamnek a szegedi női kosárlabda együttest.
április 1.
hírkép
Kevés hiányzott, de a végére elfogytunkMai napon megkezdődtek az 5-8. helyért folyó csatározások. Számunkra az alapszakasz 5.
április 4.
hírkép
A végeredményt tekintve magabiztosan, ám a meccs képe alapján küzdelmesen jutott a döntőbe a Sopron csapata, a lányok mindent megtettek, hogy megnehezítsék Székely Norbert tanítványainak dolgát.
április 5.
hírkép
Kiegyenlített játékkal indult a meccs.   Kezdetben a szolnokiaknál megoszlottak a terhek. Csapatunk Kublina révén tartotta a lépést a hazaiakkal.
április 11.
hírkép
Megvan a bajnoki döntő első győzelme a Pécs 2010 csapata számára, egy rendkívül küzdelmes, változatos, izgalmas mérkőzésen végig vezetve hat pontot megőrzött a harmadik negyedben kiharcolt 17 pontos előnyéből, és ezzel 1-0 arányban vezet a bajnoki döntőben.
április 12.
hírkép
Az első negyedben a nyugodtabban kosarazó Ferencváros szervezett játékkal vezetett, a szokatlan szerkezetben, Hollingsworth nélkül kezdő csapatunk ellen.
április 14.
hírkép
Két dolog lezárásában reménykedik Tapodi Péter, csapatunk, a SEAT Lami-Véd Győr vezetőedzője a holnapi Ferencváros elleni, az 5.
április 14.
hírkép
Vasárnap mindenkire szükség lesz – búcsúztak a Pécs 2010 csapatának játékosai a bajnoki döntő második, Sopronban lejátszott meccse után, mivel változatos, izgalmas meccsen 78-68-ra legyőzték az MKB Euroleasing Sopront, és ezzel egy győzelemnyire került csapatunk a bajnoki címtől.
április 21.
hírkép
2 év után elválnak útjaink2011. április 19-én a Bajai NKK-t működtető gazdasági társaság közös megegyezéssel szerződést bontott Jelenával, így a jövőben már nem számíthatnak a bajai kosárlabda szeretők az ő játékára.  Nagyon köszönjük Jelena játékát, hozzáállását, mindazt amit a csapatért és Baja városáért tett az elmúlt közel két évben.
április 21.
hírkép
A Vasas otthonában egyenlített a SzekszárdNem tudta kihasználni a Vasas a hazai pálya előnyét, szekszárdi bravúrja után kikapott hazai pályán az Atomerőműtől a női kosárlabda-bajnokság 9.
április 23.
hírkép
Hősies küzdelemben, hosszabbításos, fantasztikus meccsen lett ezüstérmes a Pécs 2010 gárdája a 2010/2011-es bajnoki évadban, miután 72-72-es 40 perc után 83-79-re elveszítette a finálé ötödik mérkőzését.
április 23.
hírkép
Csupán egy dolog volt biztos péntek este a pécsi városi sportcsarnokban.
április 26.
hírkép
Véget ért a 2010/2011-es bajnoki év,melyet bravúros hajrával az MKB Euroleasing Sopron csapata nyerte meg.
április 27.
hírkép
Győzelemmel kezdte a csoportkört a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapata a Hepp-kupában. Mediteam Szeged-Szekszárd 113—68 (24—19, 43—13, 29—10, 17—26) Női kosárlabda Hepp-kupa, csoportkör, 1. forduló.
április 28.
hírkép
Szegeden jöhet az első lépés. A Hepp Kupa küzdelmei következnek a bajnokság lezárulása után. A lányok a Szegeddel, a Szekszárddal és a Péccsel kerültek egy csoportba.
május 25.
hírkép
Az amatőrként egyedül a döntőig jutó SMAFC—NYME egyesülete rendezi meg a Hepp Kupa ez évi kiírásának négyesdöntőjét a hétvégén Sopronban.
május 26.
hírkép
Lassan felszáll a füstHa részben is, de "felszállt a füst".
június 19.
hírkép
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége előnevezésre kötelezte a nemzetközi kupában induló csapatokat, hogy megvizsgálják, a klubok képesek lesznek-e eleget tenni a rájuk váró emelt szintű feladatoknak.
június 19.
hírkép
Sajtónyilatkozat Sajtónyilatkozat
június 19.
hírkép
A vasárnapi gyerek döntővel utánpótlás szinten is véget ért a 2010/11-es szezon, mely mind a felnőttek, mint a feltörekvő nemzedék szintjén éremesőt hozott! Klubunk és utánpótlás egyesületünk, a Soproni Darazsak 3 aranyéremmel, 1 ezüsttel és 2 bronzzal gazdagította gyűjteményünket.
június 30.
hírkép
Vasárnap délután az MKB Aréna kistermében gyűltünk össze, vezetők, edzők, játékosok, szülők, segítők, hogy egy vidám rendezvény keretében zárjuk le a 2010/11-es szezont.
július 1.
hírkép
Piros-kékben folytatja pályafutását Wéber Fruzsina, aki korábban a Kőbányai Darazsak és a BSE csapataiban pattogtatta a labdát.
július 1.
hírkép
Kovács Krisztinával bővül a jövő évi keret Az irányító poszt erősítését követően, ma egy kiváló bedobóval két éves szerződést kötött szakosztályunk.
július 1.
hírkép
Kiválasztotta a Csongrád megyei élcsapatok 2010/2011-es szezonjának legjobb játékosait a Délmagyarország sportrovata.
július 2.
hírkép
Az Euroligában indulhat a SEAT SZESE GYŐR. A SEAT SZESE Győr együttese a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségén keresztül felkérést kapott a FIBA-tól, amelyben a nemzetközi szövetség jelezte, továbbra is szeretné, hogy a hagyományoknak megfelelően két magyar csapat szerepeljen az Euroligában. A klubvezetés és a tulajdonosi kör úgy döntött, hogy a felkérést elfogadja, így a négy éven át az Európa-kupában vitézkedő győri csapat jövőre a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban indul.
július 8.
hírkép
Fűzy Ákos az Euroligáról. Az  Európa-Kupára készült, június végére azonban az Euroligában találta magát a SEAT SZESE GYŐR. A zöld-fehérek a Pécs 2010 helyett indulnak  a legrangosabb női sorozatban s nem szeretnék a pofozógép szerepét betölteni.
július 14.
hírkép
Stevan Èupiè irányítja a bajai lányokat a következő idényben Mai napon 10:00 órától sajtótájékoztatót tartott a Bajai NKK vezetősége, amelyen részt vett a város részéről Búcsú Lajos alpolgármester Úr is.
augusztus 13.
hírkép
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Csapatunk megkezdte a felkészülést a 2011-2012-es szezonra.
augusztus 13.
hírkép
Augusztus 15-én kezdi a felkészülést a következő idényre a Pécs 2010 csapata, melynek háza táján rengeteg dolog történt az elmúlt időszakban.
szeptember 1.
hírkép
Három hete tart a felkészülés, Fűzy Ákos vezetőedzővel az eddigi tapasztalatokról és a csapat körüli újdonságokról beszélgettünk.
szeptember 4.
hírkép24489_F14.jpg
A csoport MAFC/A – Óbudai Kaszások Vasas-MKB Euroleasing/B – Kőbányai Darazsak B csoport Vasas-MKB Euroleasing/A – Budapesti Honvéd SE MAFC/B – Budai XI.
hírkép
november 7. Vasas-Basket II – MAFC NBI amatőr mérkőzés 69:60 (19:18, 22:7, 12:20, 16:15)..
november 9.
hírkép
Hatalmas csatában , az utolsó percben nyertünk a jóval esélyesebbnek tartott zalai csapat ellen, így amire eddig az egyesület fennállása óta nem volt példa: háromból három!!
november 15.
hírkép
Szoros mérkőzésen sikerült megvernünk a jól küzdő és a végére elfáradó Atomerőmű KSC Szekszárdot.
november 15.
hírkép
Hatalmas csatában , az utolsó percben nyertünk a jóval esélyesebbnek tartott zalai csapat ellen, így amire eddig az egyesület fennállása óta nem volt példa: háromból három!! Vasas-Basket - ZTE NKK 62-58 (26-13, 8-14, 12-17, 16-14) Vezette: Balog Gy.
november 15.
hírkép
Időnként feszült, kisebb közjátékokkal tarkított mérkőzésen, az elején gyenge dobóformát mutató, Török Szilviát és Pénzes Kingát továbbra is nélkülözni kénytelen csapatunk végül érvényre jutatta erőfölényét és legyőzte a szimpatikusan, végig küzdő, helyenként ötletes játékkal előrukkoló bajai alakulatot.
december 16.
hírkép
Nem véletlen a címválasztás  -  küzdés és összefogás -, mivel foghíjas csapatunknak kell ma felvenni a küzdelmet a BEAC ellni bajnokin. És hogy ezt hogy látja  belülről bloggerünk Horváth Zsófi, a következő sorokból kiderül.
december 16.
hírkép
A mérkőzés előtt nem voltak jók az előjelek, a csillagok állása is ellenünk volt, de a kosárlabdában a pályán dőlnek el a csaták és ez így történt most is aBEAC ellen.
január 17.
hírkép24706_GYKC_LOGO_VEGLEGES.jpg
A Győri Kosárlabda Club pályázatot hirdet UTÁNPÓTLÁS VEZETŐI munkakör betöltésére.
január 18.
hírkép
Bérletárusítás, meghosszabbítás a 2011-2012-es szezon hátralevő részére Dátum: 2012.
január 18.
hírkép
Szombaton, január 14-én a KSC Szekszárd csapata azzal a szándékkal érkezett Ceglédre, hogy visszavágjon az ősszel, október 22-én Szekszárdon elszenvedett vereségéért.
január 18.
hírkép
A Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutás volt a tétje a Baja elleni mérkőzésnek. Hullámzó teljesítménnyel csapatunk megnyerte találkozót és továbbjutott. 
február 2.
hírkép
2011 szeptemberében kezdte meg működését Hódmezővásárhelyen a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola  (http://www.
 
A szövetség hírei
július 3.
hírkép22731_fiba2.jpg
Két edzőmérkőzést játszott Csehország ellen a Nagy Ágoston vezette U16-os válogatott Prágában.
július 5.
hírkép22730_sip_kosar.jpg
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) megküldte az augusztusi Európa Bajnokságok selejtező mérkőzésein közreműködő magyar játékvezetők és komisszárok küldését.
július 6.
hírkép22733_fiba3.jpg
Két mérkőzéssel folytatta felkészülését a Zsoldos András vezette U20-as férfi válogatott a szlovéniai Konjicében.
július 8.
hírkép22734_fiba4.jpg
A közelgő kontinens viadalra készülő U18-as és U20-as férfi válogatott is felkészülési mérkőzést játszott idegenben.
július 9.
hírkép22735_FIBA_Europe2.jpg
Két mérkőzést játszott egymással a magyar és a szerb női válogatott Baján.
július 12.
hírkép22736_adri_melo.jpg
Ezekben a napokban az emberek döntő többsége nyugalmasan élvezi a nyári szabadságát, az édes semmittevést, a Szövetség irodájában azonban lázas munka folyik.
július 12.
hírkép22737_magyar-angol.JPG
A felkészülés elején tartó magyar válogatott jó érzékkel csapott le a lehetőségre és gyors szervező munkával két mérkőzést kötött le a hazánkban edzőtáborozó angol U18-as női válogatottal.
július 14.
hírkép22741_fiba3.jpg
A július 22-én startoló  izraeli korosztályos EB-re készülő magyar válogatott Sopronban lejátszotta utolsó előtti felkészülési mérkőzését az MKB Arénában.
július 16.
hírkép22744_nagy_d.jpg
Szenzációs magyar sikerrel zárult a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai szekciója által szervezett 4.
július 16.
hírkép22745_fiba2.jpg
A festői szépségű  tengerparton fekvő Nizzában lépett pályára a házigazda franciák ellen a magyar válogatott csütörtökön késő este.
július 16.
hírkép22746_fiba4.jpg
A Sopronban edzőtáborozó U16-os fiú válogatott két nap alatt két mérkőzést is játszott és Nagy Ágoston tanítványai mind a két mérkőzést megnyerték.
július 16.
hírkép22747_fiba3.jpg
A Szombathelyen megrendezésre kerülő négyes felnőtt női nemzetközi torna nyitónapján a magyar válogatott legázolta a románokat.
július 17.
hírkép22749_FIBA_Europe2.jpg
Tegnap este Sopronban lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését az U18-as férfi válogatott.
július 17.
hírkép22750_FIBA_Europe2.jpg
Nem tudta megismételni előző napi nagyszerű teljesítményét a magyar válogatott. Bár a mérkőzés jól indult, az első félidőben már 15 ponttal is vezettünk, a törökök egész pályás letámadó zónája végül meghozta az eredményt. A török csapat fokozatosan felőrölte a magyarokat, akik a franciák elleni fáradtsággal a lábukban egyre többet hibáztak és végül vereséget szenvedtek.
július 17.
hírkép22751_fiba4.jpg
A románok elleni könnyed győzelem után péntek este a világ egyik legerősebb válogatottja elleni léphettek pályára Székely Norbert tanítványai.
július 18.
hírkép22752_fiba6.jpg
A szlovéniai Postojnán megrendezésre kerülő nemzetközi tornán győzelemmel kezdték meg szereplésüket a magyar fiatalok.
július 18.
hírkép22753_fiba4.jpg
A svédek ellen végre a várva várt jó játékkal rukkolt elő a magyar csapat és magabiztos játékkal szerezték meg a torna harmadik helyét.
július 19.
hírkép22754_fiba1.jpg
A pénteki zártkapus mérkőzésen nagy fölénnyel nyert a magyar válogatott, akkor a siker titka a csapatmunka és a jó védekezés volt.
július 19.
hírkép22755_fiba4.jpg
A Postojnán megrendezésre kerülő nemzetközi torna második napján a magyar válogatott vereséget szenvedett a horvát válogatottól.
július 20.
hírkép22756_fiba3.jpg
Hétfőn este Postojnán megismétlődött a tavalyi B-Divíziós Európa Bajnokság döntője.
július 21.
hírkép22757_u17_vb_2010.jpg
Néhány napja kezdődött meg a franciaországi Rodez városában az U17-es női korosztály Világbajnoksága.
július 24.
hírkép22759_fiba4.jpg
Nyitrán folytatta a felkészülését az U16-os válogatott, ahol két edzőmérkőzést is játszott Szlovákiával.
július 24.
hírkép22760_logo_fiu_u18_eb_2010.png
A bosnyákokat verő Portugália ellen nyerni kellett az U18-as fiú válogatottnak, hogy lépést tartson a 8-ba jutásért folyó küzdelemben.
július 26.
hírkép22761_logo_fiu_u18_eb_2010.jpg
A magyar meccsen Skócia Frazer leválásokból és indításokból elért zsákolásaival hamar 10 pontos előnyt szerzett, melyet a tegnapihoz hasonlóan kezdett ledolgozni a mieink csapata.
július 27.
hírkép22762_logo_fiu_u18_eb_2010.jpg
Hiába készült elméletben a magyar csapat a letámadás ellen, az első negyedben 11 eladott labdát ajándékoztak a fiúk az ellenfélnek.
július 28.
hírkép22763_logo_u18_fiu_eb_2010.jpg
15 percig szépen játszott a magyar csapat, de ekkor 5 perc  "ponttalan" időszak következett és szoros maradt a mérkőzés.
július 29.
hírkép22764_logo_u18_fiu_eb_2010.jpg
Barátságos hangulatban kezdtek a csapatok, mindkét oldalon egyenlően estek a kosarak a félidő hajráig.
július 31.
hírkép22766_logo_u18_fiu_eb_2010.jpg
4 perc sem kellett a magyar kezdő ötösnek, hogy a statisztikai mutatóban ranglistavezető helyét megerősítve 4 labdát ajándékozzon az ellenfélnek.
augusztus 1.
hírkép22767_logo_u18_fiu_eb_2010.jpg
Történelminek nem, de mégis komoly presztízsharcnak ígérkezett a skótok elleni helyosztó.
augusztus 2.
hírkép22768_fiba3.jpg
Felkészülésének zárófejezetéhez érkezett az U16-os leány válogatott.
augusztus 3.
hírkép22770_P8027140.JPG
Egy félidőn keresztül jól, a másikban eltévedve játszottak a lányokMAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 65–76 (24–16, 15 –14, 10–20, 16–26) [STAT]Miskolc, 800 néző.
augusztus 3.
hírkép22769_fiba2.jpg
A felkészülés négy héttel ezelőtt kezdődött, ezalatt három barátságos mérkőzésünk volt NBII-es, NBI/B-s csapatok ellen, játszottunk kettőt a szlovákok, kettőt a románok,egyet a csehek ellen, és a mai mérkőzés után egyet az osztrákok ellen.
augusztus 5.
hírkép
Az MKOSZ és a Pekosi Sportegyesület közös beadványa alapján a Fővárosi Bíróság megszüntette a felek között fennálló pert.
augusztus 5.
hírkép22776_gombos_zoli.jpg
A 42. évében elhunyt Gombos Zoltán temetésére 2010. augusztus 6-án 14 órakor kerül sor a Szent Gellért kápolnában. (Budapest XI., Bartók Béla út 149.)
augusztus 6.
hírkép22777_mkd_hun_ebsel_2010.jpg
Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a magyar férfi kosárlabda válogatott. A lényegesen jobb játékerőt képviselő macedónok ellen nem lehettek vérmes reményeink, de ennél valamivel jobbra számítottunk.  A zsúfolásig megtelt csarnokban, közel hatezer néző előtt Mészáros Lajos tanítványai végig visszafogott teljesítményt nyújtottak a nagyszerű napot kifogó macedónok ellen.
augusztus 6.
hírkép22778_bul_hun_noi_ebsel_2010.jpg
A hazaiak edzője Jose Maria Buceta nagyon bizakodott az első bolgár győzelem megszerzésében. Csapata minden idők legfiatalabb bolgár csapata, akiktől elsősorban a jövőben lehet majd nagy eredményeket elvárni. Kiemelte, hogy az egyetlen olyan csapat, amelyben egyik játékos sem játszott az Euroligában, ezzel szemben a magyar csapat tele van rutinos játékossal.
augusztus 6.
hírkép22780_fiu_u16_2010.jpg
Első mérkőzésén győzelemmel kezdett az U16-os fiú válogatott. Èsztország-Magyarország 56-61 (15-16, 11-14, 21-23,9-8) [STAT]Magyarorszag: Nagy B. 6/3,Tóth B.
augusztus 9.
hírkép22781_noi_val_2010_2.jpg
Két vereség után csak a győzelem volt elfogadható eredmény a magyar csapat számára. Ennek megfelelően hatalmas lendülettel kezdtük a mérkőzést Fegyverneky Zsófi vezérletével és gyorsan magunkhoz is ragadtuk az irányítást. Az első percekben Nagy-Bujdosó volt sorozatban eredményes, ez megnyugtató magyar előnyt eredményezett.
augusztus 9.
hírkép22782_ffi_val_2010_2.jpg
Hazai győzelemmel folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezőben a férfi kosárlabda-válogatott, miután harmadik mérkőzésén vasárnap 74-70-re megverte a bosnyák válogatottat Szolnokon, mellyel első sikerét aratta a sorozatban.
augusztus 9.
hírkép22783_u16_fiu_2010.jpg
A teniszhez hasonlóan tizenöt semmire vezetett a magyar csapat, sőt ezt még két ponttal meg is toldották a fiúk.
augusztus 10.
hírkép22784_u16_fiu_2010.jpg
Eddig várakozáson felüli jó teljesítményt nyújt az Észtországban folyó kontinens viadalon az U16-os fiú válogatott.
augusztus 11.
hírkép22785_heppfeca.jpg
A tavalyi idényben nagy sikerrel útjára indított Hepp Kupa sorsolását hétfőn tartották meg a Szövetségben.
augusztus 11.
hírkép22786_sportklub.jpg
Eredményre vezettek a Sport TV tárgyalásai a mérkőzés televíziós közvetítési jogával rendelkező török TV társasággal.
augusztus 12.
hírkép22788_hanga_val_2010.jpg
A bosnyákok elleni győzelem után Hanga Ádám vezérletével ismét nagyszerűen játszott a magyar válogatott Ukrajnában.
augusztus 12.
hírkép22787_noi_val_furesz_2001.jpg
A szombati finnek elleni mérkőzés után szerdán a törökországi Konya városában újabb nehéz feladat várt a női felnőtt válogatottunkra.
augusztus 12.
hírkép22789_u16_fiu_val_2010.jpg
A legjobb nyolc között folytatta szereplését az Észtországban folyó B - divíziós Európa Bajnokságon a magyar válogatott.
augusztus 13.
hírkép22795_U16W.jpg
Az utánpótlás válogatottak közül utolsóként az U16-os leány válogatott kezdte meg szereplését csütörtökön a korosztályos Európa Bajnokságon Szkopjéban.
augusztus 13.
hírkép22796_logo_fiu_u16_eb_2010.jpg
Az utolsó negyed kivételével végig versenyben voltak a magyar fiatalok a szlovén válogatottal szemben.
augusztus 16.
hírkép22797_logo_u16_leany_2010.jpg
Minden csoportmérkőzését megnyerte Szkopjéban  az U16-os leány válogatott, így veretlenül került a legjobb tizenkettő közé.
augusztus 16.
hírkép22798_u16_fiu_val_2010.jpg
Vasárnap kora délután a csoportmérkőzések során már megismert grúz válogatott volt a magyarok ellenfele az 5.
augusztus 17.
hírkép22799_hf.jpg
Befejezte munkáját Újbudán Horváth Frigyes, aki a MAFC, majd az Újbuda-MAFC Kosársuli vezetőjeként 7 éven át eredményesen menedzselte az utánpótlás-nevelést, az egyetemi amatőr kosárlabda sportot.
augusztus 17.
hírkép22804_szamosia.jpg
Tovább folytatja sikeres szereplését a szkopjei Európa Bajnokságon az U16-os leány válogatott.
augusztus 18.
hírkép22807_angol-magyar.jpg
A magyar válogatott második félidei szenzációs teljesítményével majdnem térde kényszerítette a brit válogatottat.
augusztus 18.
hírkép22805_fegyverneky_zs2.jpg
Lesz-e meglepetés a mérkőzésen? Ez volt a találkozó előtt az egyik legfontosabb kérdés a magyar csapat számára.
augusztus 18.
hírkép22806_pap_regi.jpg
Magabiztosan menetel a végső siker felé a magyar válogatott. A lányoknak úgy látszik kedvez a késő esti időpont, mert napról-napra jobb teljesítményt nyújtanak. A szlovénok legyőzték a letteket és a portugálokat is az előző napokban, a szakvezetés ezért kiemelt fontossággal készült a mérkőzésre.
augusztus 19.
hírkép22808_lea_u16.jpg
A középdöntő utolsó csoportmérkőzésén a lett válogatott ellen léptek pályára a lányok.
augusztus 21.
hírkép22811_lorant_ffi_val2010.jpg
Az első fordulóban 34 pontos vereséget mért a macedón válogatott a fiatal magyar csapatra, úgy hogy Mészáros Lajos tanítványainak volt mit törleszteni.
augusztus 21.
hírkép22812_Krivacsevics.jpg
A montenegrói kiruccanás súlyos veszteséget eredményezett a magyar válogatottnak. Az egyébként is sérülésekkel megtizedelt csapat további két kulcsemberét veszítette el. Török Szilvia térdsérülést szenvedett, Fegyverneky Zsófinak pedig a lábára léptek, jelenleg térdig gipszben várja a végleges orvosi diagnózist.
augusztus 21.
hírkép22813_szabof.jpg
A csütörtöki pihenőnap után a legfontosabb szakaszához érkezett a Szkopjéban folyó U16-os leány Európa Bajnokság.
augusztus 22.
hírkép22814_mihaczi.jpg
A B–divíziós Európa Bajnokságok sajátossága, hogy a feljutásért igazából két kiemelkedően fontos mérkőzés van.
augusztus 23.
hírkép22815_whun_u16.jpg
A magyar válogatott a döntőben is folytatta az egész torna során mutatott kiemelkedően jó teljesítményét.
augusztus 23.
hírkép22816_nagy_bujdodo_whun_2010.jpg
Nem javult lényegesen a sérültek állapota, így Székely Norbert mindössze tíz hadra fogható játékossal tudott elutazni a finnek elleni sorsdöntő összecsapásra.
augusztus 24.
hírkép22817_tothg_hun2010.jpg
Az első mérkőzésen Szolnokon magabiztos győzelmet aratott a magyar válogatott a bosnyákok ellen, így nem utaztak teljesen esélytelenül Lóránték a szarajevói mérkőzésre.
augusztus 26.
hírkép22821_u14_2010_szlovenia.jpg
Formálódó U-14-es csapatunk remek erőpróbára kapott meghívót Szlovéniába, a FIBA Europe által szervezett tornára, ahol a női kosárlabda két nagyhatalma Spanyolország és Horvátország mellett Izreal, Észtország és a házigazda Szlovénia ellen folytatódhatott a korosztály kiválasztása és felmérése.
augusztus 27.
hírkép22822_noi_val_furesz_2010_2.JPG
A finnországi győzelemmel végre megtört a jég, a végjátékban ezúttal a magyar csapat diadalmaskodott.
augusztus 27.
hírkép22823_ffi_val_2010_2.jpg
Újabb nemzeti válogatott kapitulált a magyar válogatott előtt az Európa Bajnokság selejtező sorozatában.
augusztus 30.
hírkép22828_noi_val_2010_4.jpg
A vasárnapi csoportmérkőzések záró fordulójában a magyar válogatott számára kedvező eredmények születtek, így az Európa Bajnokság döntőjére kiadó egy szabad helyért jövőre pótselejtezőt játszhatnak a lányok.
augusztus 30.
hírkép22829_ojb_donto_kadett2010.jpg
Elkészült az Országos Utánpótlás Bajnokságok alapszakaszának csoportbeosztása.  Az idei bajnoki idénytől az OUB rendszere jelentősen átalakult az Utánpótlás Szakmai Bizottság javaslatára. Az elmúlt években a lebonyolítási rendszer okán nagyon sok mérkőzésnek nem volt értelme a rendkívül nagy különbségű eredmények miatt.
augusztus 31.
hírkép22830_fiba3.jpg
Vasárnap késő este a selejtező mérkőzések utolsó napján még a magyar női válogatott számára kedvező eredményekért szorítottunk.
szeptember 2.
hírkép22831_sip_kosar.jpg
A válogatott mérkőzések után lassan ismét éledezni kezd a nemzetközi porond Európában.
szeptember 6.
hírkép22839_smafc_logo.jpg
Ebben az esztendőben ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Nyugat-magyarországi Egyetem sportegyesülete, a Soproni MAFC. Ezzel a klub Magyarország legidősebb, illetve Európa legidősebb még ma is működő sportegyesülete.
szeptember 6.
hírkép22840_fiba4.jpg
Finn, portugál és magyar verseny lesz a 24 csapatosra bövített 2011-es litván Európa-bajnokság 2 kiadó helyéért. A lebonyolításról később döntenek.
szeptember 7.
hírkép22841_FIBA_Europe2.jpg
A férfiak versenyrendszerének átalakítása mellett a FIBA Europe Végrehajtó Bizottsága a női Európa Bajnokságok lebonyolítást is megváltoztatta.
szeptember 7.
hírkép22842_fiba4.jpg
Vasárnap késő este adták szárnya a hírügynökségek, hogy a FIBA Europe Végrehajtó Bizottsága Isztambulban megváltoztatta a 2011.
szeptember 10.
hírkép22847_FIBA_world_congress.jpg
Kedden fejeződött be Isztambulban a FIBA 19. Világkongresszusa. Az eseményen hazánkat a Szövetség Főtitkára Dr.
szeptember 16.
hírkép
A Vasas Pasaréti Sportcentrumában szeptember 24. és 26. között rendezi meg a „Vasas – Intesa Sanpaolo Kupa” elnevezésű tornáját.
szeptember 16.
hírkép
Elkészült a 2010/11. évi férfi Hepp Kupa 1. fordulójának párosítása.
szeptember 17.
hírkép22850_hall-of-fame.jpg
Nem maradt esemény nélkül a Törökországban zajló férfi Világbajnokság utolsó napja sem. A rendkívül színvonalasan megrendezett Világbajnokság zárónapján került sor a FIBA Hírességek Csarnokába 2010-ben beválasztásra kerülő 17 legendás sportember bemutatására és a díjak átadására.A FIBA Hall of Fame elsődleges célja, hogy bemutassa a kosárlabda sport történetét és legnagyobb egyéniségeit.
szeptember 21.
hírkép22868_noi_valogatott_04.jpg
Példátlan összefogásnak lehetnek szemtanúi azok, akik kilátogatnak a Kőbányai úti FTC csarnokba szeptember utolsó hétvégéjén.
szeptember 23.
hírkép22869_parlament11.jpg
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2010. szeptember 29-én (szerdán), 11 órától értekezletet tart tagjai részére a Magyar Sport Házában (1146 Budapest, Istvánmezei u. 1-3.
szeptember 24.
hírkép22870_megh_edzottovkepzo_kenguru_gyermek_20101003.doc
A Sport XXI. program keretében az MKOSZ és a NUPI közösen ingyenes edző továbbképzést tart a kenguru és gyermek kupában müködő edzők részére az alábbi helyszíneken és időpontokban.  Helyszínek és időpontok:  Déli Régióközpont:  TÁSI terem (7633 Pécs, Radnóti M.
szeptember 30.
hírkép22885_nagy_agoston.jpg
Szerda délután a Debreceni Egyetemen sikeresen doktorált Nagy Ágoston az U16-os fiú válogatott edzője, a Debreceni Egyetem Sportigazgatója.
szeptember 30.
hírkép22886_nyitonap_noi_1011.jpg
A magyar sport történetében egyedülálló kezdeményezéssel indult a hétvégén az NB. I-es női kosárlabda bajnokság. A hazai sportéletben még sohasem volt példa arra, hogy egy csapatjáték nyitófordulóját egy helyszínen rendezzék meg.
október 1.
hírkép22887_bodo_noemi.jpg
A kenguru és gyermek kupa főszervezői feladatainak ellátására kiírt pályázat nagy létszámú jelentkezője közül az MKOSZ Soós-Bödő Noémi anyagát ítélte a legjobbnak.
október 1.
hírkép22888_pasaret2.jpg
A 2010. szeptember 24-26. között rendezett III.
október 4.
hírkép22894_court_2010.jpg
Sok mindent el lehet mondani az újonnan megválasztott elnökségről, egyet azonban biztosan nem, nem ülnek a babérjaikon.
október 4.
hírkép22895_Ado-apeh.jpg
A Parlament törvényalkotási folyamatában kiemelt jelentőséget kapott a magyar sport finanszírozási lehetőségeinek javítása, ennek érdekében az elmúlt hetekben a sport egészét, illetve az öt kiemelt látványsportot (labdarúgás, kosárlabda, vízilabda, jégkorong, kézilabda) érintő törvények és jogszabályok kerültek elfogadásra.
október 7.
hírkép22896_guoth80.jpg
Kecskemét Város és Bács-Kiskun Megye legendás, ország szerte méltán elismert, nagytekintélyű kosárlabda edzője Guóth Iván 2010.
október 7.
hírkép22897_kenguru2.JPG
Hétvégén egyszerre négy helyszínen került sor a Sport XXI program keretében az MKOSZ és a NUPI közös szervezésében és lebonyolításában a Kenguru és Gyermek Kupában résztvevő csapatok edzőinek megtartott ingyenes edzőtovábbképzőkre.
október 7.
hírkép
Kedden délelőtt az Utánpótlás Bizottság és a meghívottak jelenlétében került sor az U16-os és U18-as női és férfi válogatottak szakmai munkájának értékelésére.
október 8.
hírkép
Bulgária, Ukrajna, Hollandia és Finnország lesz a magyar csapat ellenfele a 2011-es Női EB döntőbe jutásáért.
október 10.
hírkép22900_kenguru_gyreek_tov_kep_1011.jpg
Első alkalommal került megrendezésre a 4 régióközpontban a 11 és 12 éves korosztály számára meghirdetett kenguru és gyermek kupa szezonnyitó szakmai nyíltnapja.
október 11.
hírkép
A 16-ba jutásért játszanak a férfiak a Hepp-Kupában. A sorsolás egyik érdekessége, hogy a tavalyi győztes a torna névadójának szülőhazájába, Békésre látogat.A párosítások:Szombathelyi ESE-PápaPTE PEAC-Marcali VSzSEMarley FSKS-B-Beton Bonyhádi KSEFehérvár KC II.
október 13.
hírkép22909_fiba2.jpg
Pénteken Münchenben ülésezett a FIBA Europe Versenybizottsága (Competitions Commiission).
október 14.
hírkép
Hétfőn megtárgyalta a Szakmai Bizottság az U-20-as és a felnőtt válogatottak idei szereplését.
október 14.
hírkép22911_sip_kosar.jpg
Visszavonult a játékvezetéstől és a sportágban betöltött tevékenységeitől G.
október 15.
hírkép22916_fiba4.jpg
A nemzetközi kosárlabda élet újra indulásának egyik csalhatatlan jele, hogy a Szövetségbe megérkezett az őszi kupaszezon első fordulóinak játékvezető küldése.
október 17.
hírkép22917_iszap_kolontar.jpg
A Veszprém megyei környezeti katasztrófa nem csupán Magyarországot, hanem az egész világot megdöbbentette.
október 18.
hírkép22924_szeged_U12_2010_10_09.jpg
Október 9-10-ei hétvégén 4 helyszínen rendezték meg a legkisebbek versenyének 1.
október 18.
hírkép
A pénteki Elnökségi ülés a napirendi pontok sokasága és fontossága miatt maratoni hosszúságúnak ígérkezett.
október 18.
hírkép22926_lasancz_adam.jpg
Mély fájdalom érte Szolnok kosaras életét október 15-én.
október 20.
hírkép22928_kosarlabda.jpg
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2010. november 19-én 10 00 órai kezdettel KÜLDÖTTGYŰLÉST tart Budapesten, a Magyar Sport Házának I. emeleti Konferenciatermében.
október 22.
hírkép22935_fiba4.jpg
Budapesten kerül megrendezésre 2010. november 5-6-7-én a FIBA Europe és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének közös szervezésében a FIBA Europe U14 Get Together konferenciája.Komoly sportdiplomáciai sikerként kell elkönyvelni, hogy a FIBA Europe képzési programjának kiemelkedően fontos eseménye, a legfiatalabb korosztálynak szóló továbbképzés Budapestre került.
október 22.
hírkép
Az alábbiakban letölthető a Jelölő Bizottságnak az MKOSZ 2010. november 19-i Küldöttgyűlés előkészítésével kapcsolatos üléséről készült jegyzőkönyve.
október 25.
hírkép22937_sportletra.jpg
Két Siófokon élő és dolgozó testnevelő tanár és edző forradalmian új képességfejlesztő szakkönyvet írt!Cseresznyés Ferenc és Kertész Tamás a nemzetközi sportéletben, ezen belül elsősorban a labdarúgásban nagy népszerűségnek örvendő koordinációs és gyorsaságfejlesztő eszköz használatát mutatja be a napokban megjelenő könyvükben.
október 28.
hírkép
Az MKOSZ-ben kisorsolták a Hepp Kupa nyolcaddöntőjének párosítását.
október 29.
hírkép22946_Dabaskosar.jpg
A Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetsége (FÉBSSZ) idén harmadik alkalommal rendezett nagyszabású nemzetközi kerekesszékes kosárlabda tornát a Törekvés Parasport Központban.
november 1.
hírkép22952_simon_janos2.jpg
 Életének 82. évében hosszú, súlyos betegség után elhunyt Simon János a magyar kosárlabda sport aranykorszakának, a Budapesti Honvéd fénykorának legendás alakja, az 1955-ben Európa-bajnokságot nyert válogatott játékosa.Simon János (1929.
november 3.
hírkép22953_up_2009_2_uj.jpg
Gondos előkészítő munka és sok-sok egyeztetés után ezen a héten a Héraklész Bajnok és a Sport XXI.
november 3.
hírkép22965_fiba_europe_nagy.jpg
A pénteken kezdődő FIBA Europe U-14 Get-Together rendezvény több része is nyilvános a magyar szakemberek előtt.
november 3.
hírkép22966_dopping.jpg
Kedd este Dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping csoprt vezetője és Sterbenz Tamás főtitkár látogatta meg a Szolnokon edzőtáborozó fiú válogatottat. A vizit apropóját a szövetség doppingellenes tevékenysége jelentette, melynek keretében Tiszeker Ágnes tájékoztatta a csapat 22 játékosát és a kerettel dolgozó szakembereket a szabályozás és a mintavétel részleteiről.
november 9.
hírkép22972_DSC_5519.JPG
Idén Budapest adott otthont a FIBA Europe U-14 Get Together konferenciának, amelynek illusztris vendége is volt, az európai szövetség májusban megválasztott elnöke, az izlandi Olafur Rafnsson személyében.
november 9.
hírkép22973_P1020738.JPG
A hétvégén 26 ország képviselője és a FIBA Europe vezetése volt az MKOSZ vendége. A küldöttek a TF Hepp Ferenc termében először 6 elméleti előadást hallgattak meg a döntéshozatal fejlesztéséről, majd a témát gyakorlatba átültetve folytatták az eszmecserét. A hazai szakemberek prezentációi mellett a hallgatóság nagy élvezettel figyelte a spanyol Jose Maria Buceta bemutatóját is.
november 9.
hírkép22974_kenguru_1109.jpg
Nagy lelkesedéssel, növekvő létszámmal indult a Kenguru és Gyermek kupa 1. fordulója. Októberben országosan összesen 237 meccset játszott a 11 és 12 éves korosztály.
november 10.
hírkép22980_fiba4.jpg
Beindult a nagyüzem az európai kosárlabda porondon. A napokban megérkezett a Szövetségbe a FIBA Europe második küldése. Nemzetközi játékvezetőink és komiszáraink sorban kapják a megtisztelő feladatokat.
november 11.
hírkép
Budapesten ideális körülmények között rendezte meg néhány nappal ezelőtt az összetartását az U16-os női válogatott.
november 11.
hírkép
Megtartotta első összetartását a jövő évi Európa Bajnokságra készülő U18-as férfi és női válogatott.
november 12.
hírkép22983_sport_konzultacio.jpg
A MOB-nál vendégeskedtek kedden délután a kosaras vezetők. Szalay Ferenc MKOSZ elnök, Mészáros Lajos szakmai igazgató és Sterbenz Tamás főtitkár a Molnár Zoltán főtitkár és Kovács Tamás sportigazgató által vezetett MOB bizottság szakembereivel egyeztett a szövetséget érintő változásokról, az elmúlt időszak eredményeiről.A közel másfél órás megbeszélés fő témáját az „Új Pályán” sportági stratégia ismertetése jelentette, emellett elhangzott, hogy 2011 februárjáig új alapszabály elfogadását is célul tűzte ki az MKOSZ elnöksége.
november 14.
hírkép22991_csapai_lorant.jpg
Két magyar fiatalemberrel erősítette meg a keretét a Spanyol marbellai kosárlabda akadémia   2010/2011-es szezonra.
november 15.
hírkép22990_sip_kosar.jpg
A női Euroliga legutóbbi fordulójának vitathatatlanul egyik sláger mérkőzése volt az egypontos hazai győzelemmel zárult ZVVZ USK Prága – Szpartak Moszkva mérkőzés.
november 16.
hírkép22996_konferencia_teremmhaza.jpg
A Mandátumvizsgáló Bizottság a gyorsabb regisztráció érdekében kéri, hogy az MKOSZ tagjai a küldöttállító lapokat 2010. november 18-ig juttassák el a szövetség részére.
november 16.
hírkép22997_vasas_mafc_junior.jpg
A Területi szakasz befejezése után a 16 továbbjutó leány junior csapat az Országos Főtáblán folytatja a küzdelmeket.
november 17.
hírkép22998_u16_fiu.jpg
A magyar kosárlabda sport egyik fellegvárában, Szolnokon tartotta első „alakuló” összejövetelét az U16-os fiú válogatott.
november 18.
hírkép22999_amator_noi.jpg
Szeptember végén indult a pontvadászat az Amatőr Női Nemzeti Bajnokság két csoportjában. A Nyugati csoportot jelenleg veretlenül a Tatabánya vezeti, bár az előző két fordulóban hazai pályán a Nagykanizsa és az Autópark-PVSK elleni mérkőzésen is keményen küzdeniük kellett a győzelemért. A tatabányai csapat szakmai munkáját ősztől Lukács Anikó irányítja, a rutinos játékosok között több egykori válogatott játékos is található.
november 23.
hírkép23005_kgy_1019.jpg
Megható pillanatokkal kezdődött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének közgyűlése a Magyar Sport Házában.
november 23.
hírkép
2010. november 23-án kisorsoltuk a Hepp Kupa negyeddöntőjének párosítását.A még egyetlen versenyben lévő NB.
november 23.
hírkép23017_osgyani_zoltan.jpg
Ismét gyászol a magyar kosárlabdázás, elhunyt Osgyáni Zoltán miskolci testnevelő tanár, edző.
november 24.
hírkép23018_szolnok_nizhny2.jpg
Megszerezte első győzelmét a Szolnoki Olaj csapata a FIBA EuroChallenge sorozat csoportkörében.
november 25.
hírkép23020_sopron_gospic_1125.jpg
Jól indult és jól zárult az MKB-Euroleasing Sopron szerdai Euroliga csoportmeccse a Gospic Croatia ellen.
november 25.
hírkép23023_sip_kosar.jpg
Megérkezett a Szövetségbe a december havi nemzetközi játékvezető és komisszár küldés.
november 26.
hírkép23028_98_kivalaszto.jpg
Az elmúlt egy évben hatalmas munkát végeztek el a korosztállyal dolgozó edzők.
november 26.
hírkép23029_simi_bacsi_temetes1.jpg
Több százan kísérték utolsó útjára Simon Jánost a Farkasréti temetőben. A 81 évesen elhunyt Európa-bajnok kosárlabdázó sírjánál családja mellett korábbi csapattársai, barátai, a sport jeles képviselői rótták le tiszteletüket.Simon János – a magyar kosárlabda halhatatlanjai közé 2005-ben beválasztott legendás játékos – 14 alkalommal nyert magyar bajnokságot és ötször Magyar Népköztársasági Kupát.
november 26.
hírkép23030_BJ_L0440.JPG
A FIBA Eurochallenge 2. fordulójának legjobbja lett a Szolnoki Olaj KK 24 éves amerikai légiósa. Obie Trotter kedden este a az orosz Nyizsnyij Novgorod ellen 86-82-re megynyer meccsen 33 perc alatt 35 pontot dobott, amiből 10-et az utolsó negyedben szerzett, nagyban hozzájárulva a Szolnok első csoportkörbeli győzelméhez.
november 29.
hírkép23035_seat_pecs2.jpg
Ezen a héten is kemény mérkőzések várnak a nemzetközi porondon vitézkedő magyar klubcsapatokra.
november 30.
hírkép23036_98_fiu1.jpg
Zsúfolásig megtelt Budapesten a Csata utcai Sportcsarnok az 1998-as fiú korosztály kiválasztó tornájára.
november 30.
hírkép23037_logo_f_u18.jpg
2010. november 30-án 10 órakor tartottuk a Fiú OJB sorsolását. A sorsolási elvek alapján a keleti országrészből 12 csapat versenyezhet tovább, ide került a budapesti terület 5.
december 1.
hírkép
Kedden kisorsolták a Női Magyar Kupa előselejtezőjének párosítását. A legjobb 12 csapat közé jutásért BEAC-Újbuda – BSE-FCSMKecskeméti KC – Ceglédi EKKmérkőzésekre kerül sor. A mérkőzések hivatalos játéknapja: 2010.
december 2.
hírkép23038_losonczy_arpad.jpg
115-szörös válogatott, 5-szörös magyar bajnok, 4-szer választották az Év Játékosának. 1982-ben Európa-válogatott volt. Pályafutását Németországban fejezte be, azóta is ott él.
december 2.
hírkép23040_ml.jpg
A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF) a Hepp Ferenc teremben tartotta közgyűlését a Magyar Edzők Társasága, amely a kosárlabda sportág sikerét is hozta.
december 3.
hírkép23041_szeviep_ek_1011.jpg
Sikeres hetet tudhatnak maguk mögött a nemzetközi porondon pályára lépő magyar klubcsapatok. Három sorozatban is magyar sikerek születtek.
december 3.
hírkép
Rangadóra került sor a hétvégén a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság Nyugati csoportjában.
december 5.
hírkép23043_furesz_val_2010.jpg
Hatalmas feladat vár jövő nyáron a magyar női válogatottra, ha ott akar lenni a 2011-es Európa-bajnokságon Lengyelországban.
december 6.
hírkép23047_fiba.jpg
Az U12-es korosztály számára a FIBA Europe védnökségével harmadik alkalommal rendeznek nemzetközi karácsonyi tornát Bukarestben 2010.
december 6.
hírkép23044_moszkva_2010.jpg
Negyedik alkalommal került megrendezésre Moszkvában az U14-es lányok és fiúk tornája. A torna a FIBA Europe védnöksége alatt áll és szervesen illeszkedik a nemzetközi szövetség ifjúsági programjába. A különböző országokban rendszeresen megrendezett tornákon nemzeti válogatottak nem indulhatnak, ez az egyik alapelve a tornák rendezésének.
december 6.
hírkép23045_sopron_1124.jpg
Ezen a héten sorsdöntő mérkőzések várnak a nemzetközi kupákban versenyben lévő magyar csapatokra.
december 6.
hírkép23046_fibaeurope.jpg
A hétvégén Münchenben megrendezett FIBA Europe elnökségi ülés vasárnapi napja újabb magyar sportdiplomáciai sikert hozott.
december 7.
hírkép23059_szeged_u12_1.jpg
Ismét megrendezésre került egy forduló a Kenguru és Gyermek Kupában.
december 7.
hírkép23060_autopark_2010.jpg
Újabb fordulót bonyolítottak le az Amatőr Női bajnokságban. Kelet:OSC – Kecskemét 60-67 (14-10, 10-31, 18-11, 18-15)OSC legtöbb pontot dobó játékosa: Tolnai (19/3)Kecskemét legtöbb pontot dobó játékosa: Dobos (22)A listavezető a sereghajtó otthonába látogatott, amiből meglepően szoros összecsapás kerekedett. Az OSC remekül kezdte a mérkőzést, hiszen az első negyed végére négypontos előnyt harcolt ki magának.
december 8.
hírkép23061_hepp_kupa.jpg
Sportágunkban az elmúlt évtizedekben huszonöten kaptak Mesteredző kitüntető elismerést, a legendás edzőgenerációk szinte minden tagja büszkélkedhet ezzel a címmel.
december 9.
hírkép23063_fegyverneky_zs1.JPG
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Szakmai Bizottsága 2010-ben az Év Játékosának Fegyverneky Zsófiát választotta.
december 9.
hírkép23064_horvat_a.jpg
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Szakmai Bizottsága 2010-ben az Év Férfi Játékosának Horváth Ákost választotta.
december 9.
hírkép
A hagyományoknak megfelelően december végén kerül sor négy ország részvételével az Olimpiai Reménységek Versenyére (ORV).
december 9.
hírkép
Pénteken kerül sor az év utolsó elnökségi ülésére.
december 10.
hírkép23067_szolnok_ek.jpg
Egy győzelemmel és két vereséggel zárták a hetet a magyar csapatok a nemzetközi kupákban. A hét egyetlen magyar győzelme még kedden megszületett a férfi EuroChallenge sorozatban. A Szolnoki Olaj KK hazai pályán fogadta a csoport listavezetőjét, a veretlen Szpartak Szentpétervárt.
december 10.
hírkép23068_kosarlabda_nagykallo.jpg
A döntőbejutás volt a tét a Nagykálló KE – Óbudai Kaszások Hepp Kupa mérkőzésen.
december 10.
hírkép
A hétvégén a kadett korosztályban fejeződik be az alapszakasz, a jövő héten a serdülőknél is, indul az országos forduló.
december 12.
hírkép
Míg a férfiaknál a Hepp Kupa lassan a végéhez közeledik, a csapatok a négyes döntőbe kerülésért játszanak, addig a nőknél a Magyar Kupa sorozata a BEAC-Újbuda – BSE FCSM mérkőzéssel vette kezdetét.
december 13.
hírkép
A hétvégén játszották a Hepp Kupa negyeddöntőinek utolsó mérkőzéseit, mellyel kialakult a négyes döntő mezőnye.
december 13.
hírkép
A Nagykállói KE mellett az EKF-EGER-HÉSZ SE csapata is bekerült a Hepp Kupa négyes döntőjébe, miután izgalmas és színvonalas találkozón hazai környezetben legyőzte az esélyesebb Jászberény csapatát.
december 13.
hírkép23074_elnoksegi_ules_1210.JPG
Idén utoljára ülésezett az MKOSZ elnöksége. Megvan a jövő évi „alapszabály módosító“ közgyűlés és az All-Star Gála időpontja.Bodrogváry Iván, a FIBA Europe-ban végzett munkáról tartott beszámolójával kezdődött az ülés.
december 13.
hírkép23075_fiba4.jpg
Szombaton a jövő évi Európa-bajnokság döntőjének helyszínén, a lengyelországi Lódzban kisorsolták a 2011.
december 13.
hírkép23080_trotter_1011.jpg
Az EuroChallenge múlt heti 4. fordulójának legértékesebb játékosa a Szolnoki Olaj amerikai légiósa lett. Obie Trotter ebben a kupasorozatban már másodszor érdemelte ki ezt a címet.
december 14.
hírkép
A mai napon 11 órakor sorsoltuk ki a Hepp Kupa négyes döntőjénak párosítását. A döntőbe jutásért a következő mérkőzéseket rendezik meg január 8-án:EKF Eger HÉSZ SE - Nagykállói KEPTE PEAC - B Beton Bonyhádi KSEA két győztes január 9-én vasárnap játszik a kupáért. Szintén ma került kisorsolásra a férfi Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosítása.
december 14.
hírkép
Izgalmas mérkőzések voltak az Amatőr Női Bajnokság eheti fordulójában.
december 14.
hírkép23082_BJ_L0628.JPG
Ezen a héten öt magyar klubcsapat lép pályára az európai kupaporondon. A sort – a FIBA Europe programjának megfelelően – a férfi EuroChallengeben szereplő csapatunk, a Szolnoki Olaj kezdi meg. A 3 győzelemmel és 1 vereséggel csoportmásodik szolnokiak ahhoz a Nyizsnyij Novgorodhoz látogatnak, amely ellen a második fordulóban –hazai pályán – 86-82-re győztek.
december 15.
hírkép
Tegnap tartottuk az országos kadett bajnokságok Országos Főtáblájának sorsolását.
december 15.
hírkép23085_sip_kosar.jpg
Az év utolsó és az új év első napjai is mozgalmas időszakot ígérnek nemzetközi játékvezetőink és komiszáraink részére.
december 16.
hírkép
Értesítjük a sportszervezeteket, hogy az MKOSZ irodái 2010. 12.17-től 2011.
december 17.
hírkép23089_fegyverneky_pecs.jpg
Bravúrgyőzelmet szalasztott el a Szolnok és Sopron, hozta a kötelezőt a Pécs és a Győr a nemzetközi kupákban.
december 17.
hírkép
A hivatalos versenynaptárban előre meghatározott időpontok szerint december hónapban is folytatódik a legfiatalabb kosaras palánták Sport XXI Programja.
december 20.
hírkép
A 2010-es esztendő utolsó mérkőzését játszották hétvégén az Amatőr Női Bajnokságban.
december 20.
hírkép23092_CB-10.jpg
Az ünnepek előtt szokatlan akcióval lepte meg az MKOSZ elnöke az országgyűlési képviselőket.
december 21.
hírkép23093_sopron_fener2.jpg
Idén mégegyszer pályára lép három magyar klubcsapat az európai kupaporondon. Kettő komoly továbbjutási eséllyel vág neki az évzáró nemzetközi meccsének.Hatalmas lehetőség előtt áll a Szolnoki Olaj csapata.
december 21.
hírkép
A novemberi nagysikerű programsorozat decemberben is folytatódik. Az elmúlt időszakban a különböző korosztályok többlépcsős kiválasztási folyamaton vettek részt a sportág legkiválóbb szakembereinek irányítása mellett.  Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy az 1996-os, 1997-es és 1998-as korosztályokban kialakult keretek nem véglegesek, a korosztályokkal foglalkozó szakemberek folyamatosan járják az országot, minden korosztályos eseményen ott vannak és figyelik a játékosokat.
december 21.
hírkép
Hosszú ás fáradságos utazás után érkezett meg a festői szépségű Szczyrkbe, az idei ORV (Olimpiai Reménységek Versenye) helyszínére a magyar válogatott.
december 21.
hírkép
A mai napon tartottuk a serdülő korosztály Országos Főtábláinak sorsolását.
december 21.
hírkép23097_hepp_kupa.jpg
A Bonyhád és a Nagykálló is pályázott, de a címvédő Jászberényt búcsúztató Egeré a rendezési jog.
december 24.
hírkép23098_106.jpg
A SEAT Lami-Véd Győr továbbjutott, a Szolnok és a Szeged búcsúzott az európai kupáktól. Ivory Clark ismét a Hét Játékosa az EuroChallenge-benKedden a Szolnoki Olaj kezdte meg a magyarok szereplését az idei utolsó európai kupafordulójában. A férfi EuroChallenge egyetlen magyar indulója az utolsó csoportkörben a nagy rivális Gravelines Dunkerque otthonába látogatott, ahol győznie kellett ahhoz, hogy biztosan megelőzze francia ellenfelét és a Szpartak Szentpétervár mögött  továbbjusson a legjobb 16 közé.
december 29.
hírkép
Jól kezdtek a magyar fiatalok, bő két és fél perc elteltével 9-0-ra vezettek a magassági fölényben lévő, ám roppant lámpalázas szlovákok ellen, akiket a védő palánk alatt szerzett lepattanók után rendre leindítottak.
január 2.
hírkép
Nyáron a csehek nyerték a B-divíziós Európa-bajnokságot, az A-csoportba való feljutást kiharcoló gárdából 4 játékos szerepelt a soproni tornán.
január 4.
hírkép
Hagyományosan karácsony előtt került megrendezésre Bukarestben a Román Kosárlabda Szövetség által rendezett fiú mini (1998-as korosztály) kosárlabda torna.
január 5.
hírkép
Az MKOSZ főtitkára és főtitkár-helyettese ma megkezdi országjáró körútját, amelyen a február 19-ei alapszabály-módosító közgyűlés előtt bemutatják a kosárlabda megújítását célzó „Új Pályán“ koncepciót.
január 7.
hírkép
Január végén a nők is megkezdik az idei kupaküzdelmeket. A női Magyar Kupa 1. fordulójának párosítása a következő:Ceglédi EKK – Szolnoki NKKAtomerőmű KSC Szekszárd – Nanette FTCZTE NKK – Vasas CsataBajai NKK – BEAC ÚjbudaA továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amit az elől szereplő csapat pályaválasztói jogával kell megrendezni.
január 7.
hírkép23110_jkse_bonyhad.jpg
Idén másodszor avatnak győztest a Magyar Kupa főtáblájára kvalifikáló sorozatban. Két kelet-magyarországi és két nyugati jutott be – az először tavaly kiírt – Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa idei négyes döntőjébe és a sorsolás szeszélye folytán a döntőben is garantáltan Kelet-Nyugat összecsapás lesz.
január 8.
hírkép23111_SDC10029.JPG
Az esélyesebb csapatok jutottak a vasárnapi fináléba.  Egy nagy iramú – az elején feszült hangulatú – mérkőzéssel kezdődött a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa második kiírásának négyes döntője.
január 9.
hírkép23112__ZAT9635.jpg
A hazai pályán játszó Eger nem tudta megállítani a tolnaiakat, akik tavaly a jászberényi döntőben még kikaptak, most viszont idegenben is győzni tudtak.
január 11.
hírkép23116_klima_valt.jpg
A klímaváltozás napjaink egyik, ha nem a legfontosabb környezetvédelmi problémája.
január 11.
hírkép23117_gyor_ek1.jpg
Idén ezen a héten rendeznek először fordulót a nemzetközi kupákban. Az érdekelt magyar csapatokra nehéz, de nem legyőzhetetlen ellenfelek várnak.Ritka az a hét, amikor az összes, nemzetközi sorozatban érdekelt, magyar csapat hazai pályán játszik.
január 12.
hírkép
Fiatalok kontra rutin, így is jellemezhetnénk a küzdő feleket. A még győzelem nélkül álló egyetemisták látogattak a népligeti faházba, a Fradi juniorjaihoz.  Fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első két negyed után mindössze egy pont volt a különbség a zöld-fehérek javára.
január 13.
hírkép
Ezen a héten Borsodban vizitált az MKOSZ főtitkára és főtitkárhelyettese. Sterbenz Tamás és Bodnár Péter tárgyalt Miskolc alpolgármesterével Dr. Zsiga Marcellel is.
január 14.
hírkép23120_pecs_1011_3.jpg
A Pécs 2010 fontos győzelemmel tartotta életben továbbjutási esélyeit. A Sopron és a Győr haza pályán nem bírt ellenfelével.Felemás hetet zártak a nemzetközi kupákban még versenyben lévő magyar csapatok.
január 16.
hírkép23130_FIBA_Europe.jpg
Szombaton a csodaszép krakkói városházán tartotta a FIBA Europe az idei utánpótlás tornák sorsolását.
január 17.
hírkép23131_szalay_f.jpg
Az MKOSZ pénteki elnökségi ülése után beszélgettünk az új alapszabály-tervezetről, a reformokról a szövetség elnökével– Elnök úr, Önt tavaly májusban választották meg és mostanra készült el az az alapszabály-módosítás, amelyről február 19-én egy rendkívüli küldöttgyűlésen szavazhatnak a tagok.
január 17.
hírkép
Keleten idegenben kikapott az eddigi listavezető, így a Vasas-Csata nagy esélyt kapott.
január 18.
hírkép23134_seat_pecs2.jpg
A héten csoportkör utolsó fordulóját rendezik a női Euroligában, a női Európa Kupában pedig a nyolcaddöntők visszavágói következnek.
január 18.
hírkép23135_kecskemet-falco.04.jpg
Kedden Pécsett kezdődnek meg az MK 16-os főtáblájának küzdelmei. Igazi rangadókkal indul az idei sorozat.Kedden a Pécs fogadja a Körmendet a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek első mérkőzésén.
január 19.
hírkép23137_sip_kosar.jpg
Ezen a héten is dolgoznak magyar szakemberek a nemzetközi kupameccseken. A női Euroliga csoportmérkőzéseinek záró fordulójában szerda este Isztanbulban Hartyáni Zsolt a Galatasaray MP – ZVVZ USK Prága mérkőzés ellenőreként tevékenykedik. A mérkőzés a török csapat számára létfontosságú, továbbjutási reményeik csak az esetleges győzelem esetén lehetnek.
január 19.
hírkép23139_fiba3.jpg
A szombati krakkói sorsolást követően a női korosztályos válogatottak vezetőedzői egyhangúan fogalmazták meg, hogy 2011 a kihívások éve lesz az utánpótlás válogatottak részére.
január 20.
hírkép23143_megh_sport_verseny.doc
A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán – neves előadókkal – mindenki számára ingyenes konferenciát rendeznek a sport, ezen belül a csapatsportok jelenlegi helyzetéről, jövőbeli kilátásairól.A meghívó alább letölthető. 
január 21.
hírkép23142_pecs_1011_6.jpg
A Pécs és a Sopron folytathatja az Euroligában, a Győr búcsúzott az Európa Kupától.
január 21.
hírkép
Az „Új pályán“ sportági stratégia és az MKOSZ új apalszabály-tervezete a téma.
január 24.
hírkép23175_mefob.jpg
A magyar kosárlabda sport hajnalán a kereskedelmi iskolák mellett a különböző főiskolák és egyetemek voltak a sportág hazai meghonosítói.
január 25.
hírkép23178_szalay.jpg
Az MKOSZ pénteki elnökségi ülése után beszélgettünk az új alapszabály-tervezetről, a reformokról a szövetség elnökével   – Elnök úr, Önt tavaly májusban választották meg és mostanra készült el az az alapszabály-módosítás, amelyről február 19-én egy rendkívüli küldöttgyűlésen szavazhatnak a tagok.
január 25.
hírkép23179_kanizsa_1011.jpg
Az Országos Junior Bajnokság aktuális fordulója miatt csak egy mérkőzést játszottak a hétvégén az Amatőr Női Bajnokságban.
január 25.
hírkép23180_szorolap_konyv_1011.jpg
Megjelent Cserkuti András: A kosárlabda története Pécs-Baranya /1930-1969/  A könyv ára : 3000 Ft  Tartalmát tekintve a könyv egy általános bevezető (a kosárlabdázás egyetemes történetének áttekintése) után a sportág pécsi illetve Baranya megyei első lépéseitől 1969-ig.
január 26.
hírkép23181_fiba4.jpg
A január közepén Krakkóban megtartott sorsolást követően két Magyarországot is érintő változásról küldött tájékoztatást a Szövetségnek a FIBA Europe Versenybizottsága.
január 26.
hírkép23182_sopron_szeged.jpg
A szerdai összecsapásokkal megkezdődik az igazi versenyfutás a női Magyar Kupáért. Az 55. alkalommal kiírt versenysorozatban az elmúlt években rendszerint Pécs - Sopron döntő volt.
január 27.
hírkép23184_zte_alba.jpg
A címvédő és a tavalyi döntős már a 16 között búcsúzott a férfi Magyar Kupában. A nyolcaddöntők legnagyobb meglepetése: a Pécs kiejtette a Körmendet. Szerda estére kialakult az idei Magyar Kupa negyeddöntőinek mezőnye.
január 27.
hírkép23185_vajda_anna.jpg
Vajda Anna bemutatkozott új csapatában A török Fenerbahcét elhagyó válogatott játékos 14 ponttal járult hozzá az USK Praha bajnoki sikeréhez.
január 27.
hírkép23186_balsay_antal.jpg
Balsay Antal, aki a székesfehérvári Építők és a soproni MAFC kosárlabdázója volt 15 éven keresztül, 65 éves korában elhunyt.
január 27.
hírkép23187_farago_jozsef.jpg
Január 24-én, 79 éves korában elhunyt Dr Faragó József, a szegediek korábbi játékosa, edzője, vezetőségi tagja.
január 28.
hírkép23188_baja_1011.jpg
Két mérkőzéssel a hölgyeknél is megkezdődött az idei kupasorozat.
február 1.
hírkép23289_miskolc_kkc_sec.jpg
Három mérkőzésre került sor a hétvégén az Amatőr Női Bajnokság Keleti csoportjában.
február 1.
hírkép23288_sip_kosar.jpg
A csoportmérkőzéseket követően kedden rajtolnak a női Euroliga nyolcaddöntői. A két érdekelt magyar csapat mellett ismét megtisztelő feladatot kaptak legjobb hazai játékvezetőink és komiszárjaink az egyik legrangosabb európai kupasorozatban.Győrffy Pál az olaszországi Tarantóban a Cras Basket Taranto – ZVVZ USK Prága mérkőzés egyik játékvezetője lesz február 1-én.
február 1.
hírkép23286_zte_falco11.jpg
Kedden délelőtt az MKOSZ-nél megtartották az idei női és férfi Magyar Kupa negyeddöntőinek párosítását.
február 1.
hírkép23292_pecs_logo.jpg
A baranyai csapat nem igazolhat új játékost, amíg nem rendezi tartozását.
február 1.
hírkép23290_sopron_1011.jpg
Két magyar csapat részvételével a héten megkezdődik a női Euroliga egyenes kieséses szakasza.
február 1.
hírkép23140_allstar-logo.jpg
Összeálltak a csapatok a Vlade Divac Team vs. Dávid Kornél Team mérkőzésre<
február 1.
hírkép
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sajnálattal vette tudomásul, hogy a FIBA Választottbírósága – egy 2008-as tartozás miatt – szankcióval sújtotta a Pécs 2010 csapatát.
február 2.
hírkép23310_kanizsa_1011_2.jpg
Öt mérkőzéssel folytatódott a hétvégén az Amatőr Női Bajnokság a Nyugati csoportban.
február 3.
hírkép23331_meszaros_lajos2.jpg
Január 29-én, szombaton Vilniusban tartották az idei férfi Európa-bajnokság sorsolását. A magyar válogatott szakmai igazgatója a helyszínen volt és az ott szerzett élményeit megosztotta velünk.Valóban megadták a módját a litvánok?– Az nem kifejezés! Az élmény fenomenális volt.
február 3.
hírkép23332_fradikosar.jpg
Vérbeli kupamérkőzést vívott egymással kedden este az Atomerőmű KSC Szekszárd és a Nanette-FTC csapata.
február 4.
hírkép
A február 19-ei rendkívül küldöttgyűlés előtt utoljára egyeztettek a szövetséget irányító testület tagjai.
február 5.
hírkép23610_sopron_ros-casares.jpg
Hazai pályán egyenlített az MKB-Euroleasing, a Pécs viszont búcsúzott az idei Euroliga-sorozattól.
február 7.
hírkép23705_dsc_miskolc.jpg
Nem sikerült a bravúrgyőzelem a hazaiaknak Nyíregyházán és Debrecenben.
február 7.
hírkép23706_tf.jpg
Idén is lehet jelentkezni kosárlabda szakedzői szakra a Mesterképzés (MSc) keretén belül a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karára (TF).
február 8.
hírkép23753_allstar-logo.jpg
A magyar válogatott szakmai igazgatója, Mészáros Lajos  kiküldte a meghívókat a február 19-én, szombaton sorra kerülő ALL-STAR Gála főmeccsén számításba vett magyar játékosoknak.
február 8.
hírkép23786_fiba4.jpg
Münchenben hetedik alkalommal került sor a hétvégén az Európai Kosárlabda Szövetség főtitkári értekezletére.
február 8.
hírkép23798_tatabany_1011.jpg
Visszavágott a Tatabánya a Ferencvárosnak, győzött a rangadón a Kanizsa.
február 8.
hírkép23799_ros-casares_sopron.jpg
Idegenben harcolhatja ki a női Euroligában a továbbjutást az MKB-Euroleasing Sopron. Az idei európai kupában már csak az MKB-Euroleasing Sopron van versenyben. Ahhoz, hogy Székely Norbert együttese ott legyen a női Euroliga legjobb 8 csapata között, valódi bravúrra lesz szükség.
február 9.
hírkép23816_sip_kosar.jpg
Az Isztambultól 1200 km-re, a szír határ közelében fekvő Gaziantep városában szombaton kezdetét vette az Európai Kosárlabda Szövetség nemzetközi játékvezető kandidátusi tanfolyama.
február 10.
hírkép23809_gerilla_110209_67.jpg
A február 19-ei ALL-STAR Kosárlabda fellépői a Deák térnél tartottak bemutatót a járókelőknek.
február 10.
hírkép23810_ros-casares_sopron2.jpg
Nincs már magyar csapat az idei európai kupasorozatokban.  Utolsóként az MKB-Euroleasing Sopron női csapata fejezte be az idei nemzetközi kupamenetelést, miután a spanyol Ros Casares Valencia vendégeként alulmaradt a női Euroliga nyolcaddöntőjének – mindent eldöntő – harmadik összecsapásán.Jól kezdett a vendég magyar csapat, az első percekben folyamatosan a soproniaknál volt az előny, ám az első negyed végére felvette a meccs ritmusát a Valencia és fordított (24-20).
február 10.
hírkép23817_soul_team.jpg
Sokak szerint az igazi kosárlabdát az utcán játsszák, és szinte minden gyerek aki belefog ebbe a sportba valamelyik szabadtéri pályán ismerkedik meg ezzel a csodás játékkal.
február 10.
hírkép23818_tursics_konyv.jpg
A Pannon-Kultúra Kft gondozásában megjelent Tursics Sándor könyvének első kötete Az én kosárlabdám, avagy fordítva ülök a lovon – A sportág helye a világban és a polgári demokratikus Magyarországon címmel.
február 14.
hírkép
100 éves lesz a magyar kosárlabdázás 2012-ben. Az évfordulóra könyvet jelentet meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Kérünk mindenkit, nézzen körül a családjában, ismeretségi körében: van-e olyan személy, írásos emlék, tárgy, fotó, aki/ami segíthet szeretett sportágunk dicső múltjának feltárásában.
február 15.
hírkép24011_usa_zaszlo.jpg
Miközben itthon a bajnokság az alapszakasz végéhez közeledik, az USA-ban az egyetemi bajnokságban még javában zajlanak a különböző konferenciák mérkőzései.
február 15.
hírkép24012_misi_kisslenke.jpg
A Miskolc nyerte a forduló rangadóját, a Kecskemét továbbra is vezet.
február 15.
hírkép24013_Paspalj-Zarko.jpg
Vlade Divacnak, a Szerb Olimpiai Bizottság elnökének sikerült meggyőznie a SZOB alelnökét – a korábbi kiváló kosarast – Zsarko Paszpaljt, hogy jöjjön el Budapestre.
február 15.
hírkép24014_allstar-logo.jpg
Február 13-án (vasárnap) éjfélig lehetett szavazni a légiósok csapatának kezdőötösére az MKOSZ megújult honlapján.
február 16.
hírkép
A Mandátumvizsgáló Bizottság felhívása.  A Mandátumvizsgáló Bizottság a gyorsabb regisztráció érdekében kéri, hogy az MKOSZ tagjai a 2011. február 19-én 10 órakor kezdődő Küldöttgyűlésre (Magyar Telekom Székház,1013 Budapest, Krisztina körút 55.
február 16.
hírkép24020_bodrogvary_ivan.jpg
Jövő héten a legjobb négy közé jutásért csatáznak az európai női kosárlabdázás elitcsapatai.
február 16.
hírkép24021_kkse-szolnok_14.jpg
A hölgyeknél egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, míg az urak két meccset játszanak a legjobb négy közé kerülésért.
február 17.
hírkép24023_autopark.jpg
Tömörül az élmezőny az Amatőr Női Bajnokság Nyugati csoportjában.
február 17.
hírkép24024_horakova.jpg
Szerdán nyilvánosságra hozta a FIBA Europe a 2010 év legjobb női játékosának a nevét.
február 18.
hírkép23140_allstar-logo.jpg
A szerdán és csütörtökön lejátszott Magyar Kupa negyeddöntők után néhány helyen változott a február 19-ei ALL-STAR Kosárlabda Gálán fellépő Légiós Válogatott kerete.
február 21.
hírkép24030_teodosic.jpg
Pénteken hozta nyilvánosságra a FIBA Europe a 2010. év férfi játékosának a nevét. A szavazást rendkívül szoros versenyben a szerb Milos Teodosic nyerte olyan megasztárok előtt, mint a német Dirk Nowitzki, a spanyol Pau Gasol és Juan Carlos Navarro, a török Hidayet Türkoglo.
február 21.
hírkép24031_smafc_noi.jpg
Mindössze egy mérkőzést játszottak a hétvégén az Amatőr Női Bajnokságban.
február 21.
hírkép24034_zte_szeviep.jpg
A női Magyar Kupában a legjobb négy közé jutás volt a tét, a találkozók egy részén papírforma eredmény születetett, a ZTE NKK Mediteam Szeged mérkőzés azonban hatalmas összecsapást hozott.
február 21.
hírkép24035_upload_allstar_1298297244_sajtaj10.jpg
Rendkívüli küldöttgyűléssel kezdődött és kosaras fiesztával zárult 2011. februárjának 19. napja.
február 24.
hírkép24041_zala_jolan.jpg
Elmaradt mérkőzést pótoltak kedden az Amatőr Női Bajnokságban. Zala Volán TE II. - Autópark PVSK 37-92 (6-27, 13-15, 6-26, 12-24)A nyugati bajnoki címre pályázó PVSK a még nyeretlen Zala Volán otthonába látogatott.
február 24.
hírkép24043_110219_pecs_jm.JPG
A hétvégén megrendezett tornák nagy kérdése nemcsak az volt, hogy melyik csapat nyeri az Alapszakaszt, hanem az is, hogy melyik csapat tud a legjobb nyolc közé bekerülni.
február 25.
hírkép24044_szolnok_gyor.jpg
A női Magyar Kupa idei négyes döntőjének utolsó szabad helyéért csütörtök este Szolnokon lépett pályára a Szolnoki NKK és a SEAT Lami-Véd Győr.
február 25.
hírkép24045_kecso_fradi.jpg
Mind a Keleti, mind a Nyugati csoportban rangadót játszanak a hétvégén.
február 26.
hírkép24046_sopron_salgo_mk.JPG
Márciusban bombaerős Final Four-t rendeznek majd a hölgyeknél és az uraknál egyaránt. Utolsóként a SEAT Lami-Véd Győr jutott be a női Magyar Kupa négyes döntőjébe, miután idegenben legyőzte a Szolnoki NKK gárdáját.  Az már korábban eldőlt, hogy a Pécs 2010, az MKB-Euroleasing Sopron és a ZTE NKK ott lesz a döntőben, amelyet március 19-20-án rendeznek majd.
február 28.
hírkép24050_vasas_kkc.jpg
Meglepően simán hozta a rangadót a Vasas, ismét győzött a MISI.  OSC – NYFSE-NYKS 67–73 (14–19, 14–17, 17–15, 22–22)A Nyíregyháza azzal a céllal utazott a fővárosba, hogy megtöri a hatos vereségi sorozatát. A feladat nem volt egyszerű, hiszen az OSC hazai pályán mindig megnehezíti az ellenfelei dolgát.
március 1.
hírkép24052_sopron_zte.jpg
Elkerülték egymást az Euroliga-csapatok a Magyar Kupában, nagy csatát hozhat a Pécs-Győr elődöntő.
március 1.
hírkép24053_szolnok_bader.jpg
Kisorsolták a Final Four párosítását, a torna helyszíne is eldőlt. Az MKOSZ-be a hétfői határidőig egyetlen pályázat futott be a férfi Magyar Kupa négyes döntőjének megrendezésére. A Szolnoki Olaj KK által benyújtott anyag megfelelt a kiírás feltételeinek, a szövetség és a csapatok igényeinek, így konkurens ajánlat hiányában a Szolnok megkapta a torna rendezési jogát.
március 2.
hírkép24054_szamosia2.jpg
Nagy lépést tett az alapszakasz győzelem felé a PVSK.  Szombathelyi Egyetemi SE-NTE-FTC 53-56 (10-10, 15-14, 8-16, 20-16)A szombathelyiek azzal a tudattal léptek parkettre, hogy egy jó alapszakasz hajrával még odaérhetnek a bajnoki címről döntő felsőházi rájátszásra. A soros ellenfél az NTE FTC volt, amely csapat az idei hat idegenbeli mérkőzéséből csak egyet nyert meg.
március 5.
hírkép24055_misi_amator_noi.jpg
Hozta a kötelezőt a Vasas, rangadót játszik egymással a hétvégén a MISI és az FTC.
március 5.
hírkép
Pénteken ülésezett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Elnöksége.
március 7.
hírkép24061_smafc.jpg
Megszerezte a harmadik helyet a MISI, alapszakasz győztes a PVSK.  Miskolci Sportiskola SC – Ferencvárosi TC II. 84-56 (23-12, 23-17, 13-15, 25-12)Az alapszakasz utolsó keleti rangadóját vívták Miskolcon.
március 7.
hírkép24062_bodrogvary_ivan.jpg
Az Európai Kosárlabda Szövetség a hétvégén véglegesítette a nyári női és férfi Európa-bajnokságok komiszár és játékvezető küldését.
március 8.
hírkép
Az elmúlt hétvégén már beharangozott Kosárlabda Magyar Kupa négyes döntő eseményére szerdán megkezdődik a jegyértékesítés.
március 10.
hírkép24066_zte_kupa_gyozelem_2010.jpg
A hosszú hétvégén eldől, hogy a ki nyeri idén a Kupát. Teltház előtt, elképesztően izgalmas mérkőzések várhatók.Március 13-14-én (vasárnap-hétfő) a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnok ad otthont a férfiak Magyar Kupa négyes döntőjének.
március 11.
hírkép24067_pecs_gyor.jpg
Semleges helyszínt talált a női Final Fournak az MKOSZ, Körmenden csapnak össze az MK-döntő csapatai.
március 11.
hírkép24068_kanizsa_1011_3.jpg
Két hétközi mérkőzéssel folytatódott az Amatőr Női Bajnokság.
március 13.
hírkép24069_pecs_alapszakasz.jpg
Kiütéses pécsi győzelemmel zárult a női NB1 alapszakasza, így övék a pályaelőny a rájátszásban.
március 14.
hírkép24070_alba_sop_mk1.JPG
A Szolnok az Atomerőműt, az Albacomp pedig a Sopront győzte le az idei Magyar Kupa elődöntőjében.
március 14.
hírkép24072_110130_ftc-II_nb1b.jpg
Véget ért az alapszakasz, első helyen zárt a Csata.  Debreceni SC-SI – Miskolci Sportiskola 72-69 (10-18, 19-14, 20-14, 23-23)A legutóbbi kilenc mérkőzését megnyerő Miskolc abszolút esélyesként érkezett Debrecenbe, a két csapat téli mérkőzésén ugyanis bő 30 ponttal bizonyultak jobbnak. Most azonban mindenki szorosabb összecsapásra számított.
március 15.
hírkép24071_mkosz11.jpeg
Az 54. Magyar Kupát hatalmas csatában a Szolnoki Olaj KK nyerte az Albacomp ellen, a Soproné a bronzérem.DöntőSzolnoki Olaj KK – AlbacompHa lehet fokozni a teltházat, akkor a Magyar Kupa vasárnapi elődöntői után a döntőre ez sikerült a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
március 15.
hírkép24073_fiba4.jpg
A FIBA Végrehajtó Bizottsága vasárnap este a franciaországi Lyonban megtartott ülésén több fontos kérdésről döntött.
március 15.
hírkép24074_balsay3.jpg
Schmitt Pál a Magyar Köztársaság elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje Polgári tagozatát adományozta:Az önkormányzati érdekképviselet, érdekérvényesítés területén végzett több évtizedes munkássága elismeréséülBalsay István úrnaka Fejér megyei önkormányzat elnöki tanácsadójának, volt országgyűlési képviselőnek, a közigazgatás és az önkormányzatok érdekében végzett közel két évtizedes példaértékű szakmai tevékenysége elismeréséül.
március 16.
hírkép24077_eurobasket2011-lithuania.jpg
Az Európai Kosárlabda Szövetség és a litvániai férfi Európa-bajnokság Szervező Bizottsága jóváhagyta a jegyértékesítés csütörtöki kezdés időpontját.
március 16.
hírkép24078_tatabanya_smafc.jpg
Kialakult a dobogósok sorrendje, kezdődhet a rájátszás.  BSE II. - Szombathelyi Egyetem SE 58-70 (25-10, 9-13, 9-14, 15-21, 0-12)A szombathelyiek győzelemért utaztak a fővárosba, hiszen a két ponttal bebiztosíthatták az ötödik helyüket.
március 16.
hírkép24079_zsoldos_a.jpg
Az egész ország ünnepelt és élvezte a hétfői munkanap áthelyezéssel kapott négy pihenőnap lehetőségeit.
március 19.
hírkép24083_SDC10519.JPG
A magyar női kosárlabda két élcsapata nagyarányú győzelemmel jutott az idei MK-döntőjébe.
március 21.
hírkép24084_sopron_kupa_1011.jpeg
Fantasztikus hangulatú mérkőzésen kapott ki a Pécs a döntőben, a bronzérmet a Győr szerezte meg, hosszabbításos meccsen.
március 21.
hírkép24085_logo_u18.jpg
A beérkezett pályázatok alapján az MKOSZ az idei évi Leány Országos Junior Bajnokság döntőjét a soproniaknak, a Fiú Országos Junior döntőt a nyíregyháziaknak ítélte.
március 21.
hírkép24086_amator_noi_1011.jpg
Megkezdődött a playoff az Amatőr Női Bajnokságban.   FTC II. – Autópark PVSK 66-61 (26-16, 8-19, 12-17, 20-9)A felsőházban kuparendszerű negyeddöntőkkel folytatódik a szezon.
március 23.
hírkép24089_L18_0v.jpg
A hétvégén rendezik meg  a Leány OJB Döntőjét Sopronban.
március 23.
hírkép24090_velkey_leeds.jpg
Az elmúlt években jó néhány magyar fiatal kosaras kapott ösztöndíjat az angliai Leeds városában  található Metropolitan Egyetemen.
március 24.
hírkép24091_kaskoto_brigitta.jpg
Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy az ALL-STAR kosárlabda gálán a Vlade Divac Team – Dávid Kornél Team mérkőzés játékvezetői hármasának egyik tagja egy fiatal hölgy volt.
március 24.
hírkép24092_sip_kosar.jpg
A tavasz megérkezésének csalhatatlan jele, hogy az Európai Kosárlabda Szövetség elkészítette és közzétette a nyári utánpótlás Európa-bajnokságok játékvezetői és komiszári küldéseit.
március 28.
hírkép24093_FTC_junior.jpg
Hihetetlen előzmények, drámai fordulatok egész sora után a Ferencváros nyerte a leány Országos Junior Bajnokság nyolcas döntőjét Sopronban.
március 28.
hírkép24094_kecskemet_1011.jpg
Az egyetemisták legyőzték a főiskolásokat, előnnyel utazhat a visszavágóra a Tatabánya.
március 29.
hírkép
Az MKOSZ legutóbbi küldöttgyűlésén elfogadott új Alapszabály a Tagozatokat is érintette.
március 29.
hírkép24100_FIBA_Europe_board_ules.jpg
Igen csak hosszú listát kaptak a FIBA Europe elnökségi tagjai az idei év első ülésén, amelyre a Mediterrán térség egyik gyöngyszemén, Máltán került sor.
március 30.
hírkép24101_110130_ftc-II_nb1b.jpg
Továbbjutott a Miskolc, előny a Vasasnál.  Kanizsa DKK – Miskolci Sportiskola 54-58 (9-13, 11-17, 16-11, 18-17)Az első mérkőzés eredménye alapján úgy tűnt, hogy a párharc már lefutott (82-48 a Miskolcnak). A kanizsaiak ugyanakkor nem szeretik kö